Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Koja je to app za CPU usage

Je l' narodna zadnja verzija /posto ima problema sa licencama/ ili...?! Lite verzija nema floating mode, a placena skuplja od prosjeka dosta. Nije bas toliko dobra app da kosta ko pola titaniuma.

Ta prva, ne bi je kupio samo da postavim screenshot

Well it does kick off cores by default when bcl gets triggered, which happens more often at low battery levels, if the cores got stuck offline that would cause you to have only 2 online at full charge with 2.7GHz. But again I also said it's likely the cores going offline as per what the thermal-engine-shamu.conf file calls for at low battery, and just getting stuck in an offline state. I've seen the cores stuck offline happen on stock kernel after hitting low battery and charging, and I seen it on other kernels that respect the throttling from that conf file. But I don't have that happen every time like what you said. It's random if they get stuck offline.

Izgleda da je ovo i na stocku. I ja sam primjetio da se ne desava svaki put.

@telep na n6 po defaultu rade sva 4 core, nije isto kao na n5, ne znam kako je za 5x/6p nisam gledao. Na 15% rade 3, a na 5% 2. Fora je da ostanu 2 kad se napuni tel, a krenuo puniti od npr 1-5%. Google je ovo zayebao izgleda.

Poslednja izmena:
Da li zeza jos nekog gmail na telefonu? Problem je u tome kada posaljem nekom email I kada mi stigne odgovor, ne mogu taj odgovor da vidim, samo mi pokaze moju poruku sto sam poslao. Jedino mogu da vidim kada udjem preko kompa, ali preko telefona nista. Vidim sve poruke kada meni neko prvi posalje, ali kada dobijem odgovor, ne vidim. To se I pre desavalo I apdejtujem aplikaciju I dalje nista.

@telep, hajd' copy-raj code iz /system/addon.d iz chroma roma skriptu za backup layera (system/vendor/overlays). Mescin da sam to vidio da ima. Interesuje me koje jos scripte imaju u chromi addon.d. Doduse, mogao bih i skinuti .zip i extractivati iz system.img-a.

Probah juce PureNexus dobar rom, nastavio sam ga voziti, osjetno brzi od stocka, ne mogu da vjerujem, mozda zbog encrypt-a, ko zna. Ima sve sto treba, nije prenatrpan i kernel mu ima vibration strenght.

Probao sam Chromeu juce i PureNexus ama bas identicni ROMovi potpuno. Ko koga kopira pitanje je. Raja prica da ZephiK kopira, i ne vole ga nesto kao CM :D :)

Poslednja izmena:
Da li vise favorizujete, simpatisete CMTE ili Layers i zbog cega ?! :p Izgleda na XDA da je lapo-lapo. :)

Lejeri su pet puta bolji od cmte. Cmt engine ima zackoljica, npr instaliras temu a skinovana aplikacija ti trazi permission za nesto, kada kliknes da ili ne system ui pukne, cesto puca system ui, nije nesto strasno ali se desava. Na lejerima toga nema.

Ni jedno ni drugo :D Ali dao bih prednost Layers-ima. Sve sto je od CM-a je meni vecinom neozbiljno.

Lejeri su zakon, ni ne oseti se da su instalirani, za razliku od cmte.

I ja mislim da su blji Layeri. Sama procedura funkcionisanja je izgleda jednostavnija, ono mozes sve posebno da biras za sta ces layere. Ako nesto krene po zlu (npr bootloop), lako je izbrisati preko recovery-a folder. Nego po XDA se nesto krenuli loziti na CMTE, da su pojedini developeri izbacili i tu verziju ROMa uz Layer, cak neki develperi koriste CMTE.

Jedino mana layera po meni, tesko ga je nekako "instalirati". Mora jos jedna doktorska disertacija. CMTE je lako to. Trebaju malo ovi developeri layers thema da pojednostave to,smara korisnike dark/light systemui dak ligh round square ovo ono, naki framework, boja primarna, sekundarna, quick tiles....ma masu toga... podesis nesto i ne ispadne kako si zamislio. Treba mi po sata da namjestim, ybs i to.

Android authority je uzasan sajt. Verovatnoca da se to dogodi je 1%

Do sada su uradili dve vece izmene u dizajnu androida da su hteli vec su ga mogli izbaciti. Danas 8 godina kasnije ko se nije navikao nece se ni navici.

To baš nema mnogo smisla. Ali me ne zanima.
Više me zanima kad će Google da ima muda da reši fragmentaciju.

Zašto mislite ovo za app drawer ?
Android Kinezi odavno nemaju to i niko se ne buni previše :)

^ Kinezi žele da njihovi modeli liče na iPhone, zato nemaju App Drawer. A jedna od glavnih odlika Androida je upravo to. Gotovo sigurno se Google toga neće odreći, jer nema ni razloga.

Ovo me podsjeca na nasu vlast. Glupostima skrecu paznju od vaznijih stvari. :)

Može li objašnjenje za neuke? :)
Najbrže objašnjenje, da "zaključa" android. Da nema toliko (nepotrebnih) varijeteta među proizvođačima. Više softverski, ali i hardverski. Što se realno neće desiti imajući u vidu dosadašnje poteze (puštanje Android one projekta niz vodu, Hangouts i SMS itd).
Apropos drawera, iskreno, ne bi me čudilo da se to desi, s obzirom da su u poslednje vreme eksperimentisali sa istom. U svakom slučaju, meni je tu nova.

Poslednja izmena:
Uglavnom to bi eliminisalo situacije da "moj skuplji i jači Samsung koči a ortakova slabija Motorola brže radi", i bila bi najbolja stvar za android. Naravno znamo da je launcher i app drawer trivijalna stvar.

Čekanje po pola godine ili više je neprihvatljivo, kada konkurencija daje odmah. Stagefright samo koliko uređaja i dalje nema zakrpe. Dok čak i jadni Lumia 520 (telefon s jednim jezgrom i 512MB RAM) ima najnoviji softver dostupan za testiranje i dobija zvanično.
Većina gluposti koje dodaju OEM može da se nakači preko, bez da slomi update koji bi kontrolisao Google. A da ne pričam o glupostima bez kojih bi ionako bilo bolje.

Nema od toga nista.. A i glupo je porediti lumiu sa 7 razlicitih modela ( plus su lumie koji kostaju kao kutija zvaka i najzastupljenije na trzistu ) i android sa 5000 razlicitih modela.

Google da ima snage pokusao bi da uslovi sve proizvodjace da ubace 2 systema,jedan stock rom a drugi njijov. Ali to se nikada nece desiti iz vise razloga.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno