Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Pa naravno da bi prvi samsung i htc morali da smanje broj modela (pogotovo sammy).

Sony launcher, koji je portovan iz marshmallow demo verzije, ni on nema app drawer po default-u, ali ima u podesavanjima da se vrati... Tako da je vrlo moguce ovo.

Nema veze broj modela. Microsoft je uradio posao, svaki proizvođač koliko god modela bude, biće direktno od njih istog dana update.
Nezavisno od proizvođača, nezavisno od mobilnog operatera. Ne pitaju se.
Kao i na računarima. Koja bi bila nebuloza čekati da SBB meni odobri da uradim update računara. Jer je na tome nivou stvar.

Odvojili su firmware i sam OS.
To isto Google može da uradi sutra kraj priče.

Poslednja izmena:
Onda je Apple, za koji si više puta napomenuo da propada, za tebe savršen. ;)

Nema veze broj modela. Microsoft je uradio posao, svaki proizvođač koliko god modela bude, biće direktno od njih istog dana update.
Nezavisno od proizvođača, nezavisno od mobilnog operatera. Ne pitaju se.
Kao i na računarima. Koja bi bila nebuloza čekati da SBB meni odobri da uradim update računara. Jer je na tome nivou stvar.

Odvojili su firmware i sam OS.
To isto Google može da uradi sutra kraj priče.

A koji su to proizvodjaci ? Htc sa 2 modela i hp sa 1 ? Win je na svakom phonu gotovo isti ,da i tu postoje razlike (tipa kao tw,lg ui,miui) opet bi se cekalo na updejt po 5m..

Btw.

http://pocketnow.com/2013/12/26/htc-android-update

Poslednja izmena:
Nebitno potpuno. Softver će da stiže istog dana da ih ima i milijardu modela.

Ne moz porediti wp sa android skinovima. HTC i samsung su imali svoje ekskluzivne aplikacije za wp pa je i tu koliko se secam doslo do problema, ne mozes to porediti sa npr. touchwiz-om. Touchwiz je fakticki os preko android os-a i mnogo dublje zalazi u fukcionisanje sistema od par jednostavnih aplikacija. Nema sanse, to bi bila nemoguca misija napraviti da radi. Eto pogledaj koliko ms ima problema sa migracijom sa osmice na desetku, a zamisli sada da gugl treba da napravi da se njihov apdejt uklopi u htc, samsung i lg skin. Uzalud, jednostavnije je da oni izbace cist android, pa ko sta voli.

Poslednja izmena:
Sasvim stoji, s toga to treba da prestanu da rade, pošto su dokazali da su nesposobni da izbace odmah svoj "distro".
A Google treba samo da napiše u svojim uslovima i kraj priče. Mogu OEM da prete koliko hoće, nemaju gde, i bez Google Play services je kao i da nemaju telefone.

A ako hoće da natakare ekstra skin, to neka stave na PlayStore ili neka dostave kao update.

Apsolutno je neprihvatljivo da kupiš skup telefon i čekaš mesecima. Onda ljudi koji kupe jeftini, nikad ni ne vide. A znam mnogo ljudi koji su besni zbog toga. Nisam samo ja.

U svakom slučaju, zbog Stagefright fijaksa, jednog udela M zna Google da će ih dugoročno zakopati ako ništa ne urade.

Priča ako hoćeš update kupi Nexus ne drži vodu, nemaju svi para za njega, drugo ubija celu poentu raznovrsnosti modela.
Skuplji modeli pogotovu koji koštaju koliko i iPhone a ne nude istu podršku.

Po meni bi bila idealna stvar da se naprave dve
particije (na jednoj bi bio cist android na drugoj skinovana verzija) i da prilikom prvog paljenja dobijes opciju da odaberes koju verziju hoces da koristis. Sad *** tako je kako je, sumnjam da ce skoro ista da se promeni

Rutovan telefon, jel moguće nekako pojačati zvuk u slušalici?

Jeste, kroz kernel neki ako ima podesavanja za to.
Ja imam na G2 sa dorimanx kernelom.

Po meni bi bila idealna stvar da se naprave dve
particije (na jednoj bi bio cist android na drugoj skinovana verzija) i da prilikom prvog paljenja dobijes opciju da odaberes koju verziju hoces da koristis. Sad *** tako je kako je, sumnjam da ce skoro ista da se promeni
Neki Lenovo model ima opciju da biraš čist android ili lenovo skin, sad nisam siguran da li su uključene sve aplikacije u to ali za systemui i settings sam siguran jer sam video da je taj deo vanila droid

Da, Google im je rekao da izbace... [emoji57]
Btw. taj X9 nema app drawer jer koristi Sense China verziju.

Ako se i desi to cudo briga me, iovako koristim novu. Mada osim android police ove druge ni ne citam, ako oni napisu onda cu da poverujem, tim trac sajtovima nista ne verujem.

Па да, ја доста нас као и ја користи неки launcher, тако да нас то не занима претерано..

Ima li neka bitna vest za N, pošto se ovo sredi za dve sekunde ako nekome smeta.

Ako se i desi to cudo briga me, iovako koristim novu. Mada osim android police ove druge ni ne citam, ako oni napisu onda cu da poverujem, tim trac sajtovima nista ne verujem.

android police je najbolji sajt, ali samo za softver :)
androidauthority je dobar za hardver - evo sada su MWC 2016 najbolje ispratili ...

Android Authority povremeno lupeta za neke stvari. Ali ono OK je da se odgledaju.

prilikom prvog paljenja dobijes opciju da odaberes koju verziju hoces da koristis
Koja bi to panika bila za sve neuke korisnike (približno 90% ljudi) :)

Čak i update na novi Android (ili Windows na PC-u) je takvima nešto što ledi krv u žilama :) Imao sam gomilu paničnih poziva od ljudi kojima telefon traži da se apdejtuje (ili legalan PC) - pola njih je bilo u tripu da su popasli neki virus :D

Ne znam cemu taj potez, app drawer je nesto sto android ima od pocetka.
Ja cu svakako i dalje koristiti novu, al' opet mislim da nisu trebali da urade to..

Najbolje opcija je ovo što je samsung uradio - može da se uključi/isključi pa kome šta odgovara .

Zar nisu pokazali i da LG G5 ima isto?

Нон стоп ми се у статус бару појављује иконица за активиран мобилни интернет саобраћај иако је искључен, а такође ми Текстра избацује обавештење да не може да преузме ммс. Зна ли неко у чему је проблем?

Stigao ti je mms. Proveri podešavanja, apn.

Nazad
Vrh Dno