Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Je l' probao neko F2FS file system? Sta mislite o njemu i kakve su performanse?

Na Nexusu 7 2012 (zbog njegove specifične/loše flash memorije sam ga probao) f2fs je bio čist preporod.
Na ostalim uredjajima ga nisam koristio, ali po raznim.izvorima na netu sudeći bolje su mu performanse od ext4.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2697069

recentsfeature.png

Android N: Multi-Window is Great, but the Recents Menu and Multitasking Got Worse

http://www.xda-developers.com/andro...the-recents-menu-and-multitasking-got-worse/?

Poslednja izmena:
Na N-u je uzasno, nadam se da ce promeniti. Bas lose izgleda

[youtube]dJcvqFXzTXw[/youtube]

Zanimljivo [emoji102]

Ma nema nista od toga, jer bi to fakticki znacilo da GUGL mora da optimizuje android za snapdragon, exynos, mtk, kirin i ko zna koje jos soc-ove. Ko normalan bi se prihvatio toga. Ako sam dobro razumeo sta je on mislio jer se realno nije dotakao nicega bitnog.

Istina ,a i ne znam odakle mu te informacije koje je izneo..

Za te security patches mozda nesto i zbudze, ostalo sumnjam.

Jer npr. gugl pushuje backend update (mislim na novu verziju androida jer su tu bitne promene), nema sanse sa današnjom situacijom da to radi. Jer prosto touchwizz framework suviše duboko zalazi u sam princip funkcionisanja sistema. To bi onda značilo da faktički gugl preuzme sav posao na sebe.

Jedino ako od N-a promene politiku za 180 stepeni i smanje mogućnost modifikacije sistema, time bi se mogla rešiti buduća fragmentacija.

Poslednja izmena:
Meni je ovo dugo ocekivani feature najbitniji...
Android N allows you to change your device’s display size
Nema više razloga za root i izmena build.prop

Ako nesto mrzim to je taj faking bottom bar. Scrollable tabs plus hamburger meni.

Pozdrav.
Izvinjavam se ako sam promašio temu.
Da li unlocked US GSM telefon može da radi na domaćim mrežama ili mora da bude Unlocked Global GSM?
Telefon bi bio kupljen u Americi na Amazonu.
Gledao sam po netu ali mi nije baš najjasnije da li bi radio US GSM kod nas.

Radio bi, ali treba da pogledas one frekvencije koje podrzava. Da ti se ne desi da ti ne radi 3g ili 4g

Je li Vama radi SMB protocol Solid Explorera na Windowsu 10 na kompu. Citam kao da je syebao to M$ sa nakim updateom. Dodavao izuzetke (za IP sdresu i Port kao i ranije na W7) u W10 Firewall, ne vrijedi.

Ovako imam Android 6.0 na lg g4. Telefon mi stoji na stolu i vidim da trepti LED za notifikacije. Krenem da vidim šta je tako što samo pritisnem dugme za otključavanje i vidim da je poruka na WhatsApp kliknem dva puta da je otvorim i ne može. Zašto ne može i kako da otvorim direktno iz lockscreen-a?

A da je razvučeš na dole pa onda klik na nju?

Znači klikćem kao ludak po notifikaciji i ništa samo kad je prevučem dole onda može da se uđe.

Bilo koja aplikacija, nijednu notifikaciju ne mogu da kliknem dva puta i da je otvorim

Nazad
Vrh Dno