Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Šta bi moglo da bude problem, ja i još nekoliko ljudi na androidu ne možemo da se konektujemo na wifi, dok troje njih koji imaju iPhone i 4-ti lik koji ima Lumiu se konektuje normalno?

Probao sam svašta što mi palo na pamet i instalirao sve da dodjem do nekog rešenja.

Inače nemam pristup ruteru, nemam pristup kompu.

Jesi probao da manuelno dodelis ip adresu?

Evo danas je proradio, čak sam stavio u dhcp reservation mac i ip, videćemo kako će biti.

A rekao sam fizički ne mogu da pristupim ruteru, pa da ga restartujem, a ni kompu koji je kablom povezan da mogu tako da ga restartujem.

Nego uglavnom, bilo mi je čudno da ovi mogu, a androidi ne.

Evo danas je proradio, čak sam stavio u dhcp reservation mac i ip, videćemo kako će biti.

A rekao sam fizički ne mogu da pristupim ruteru, pa da ga restartujem, a ni kompu koji je kablom povezan da mogu tako da ga restartujem.

Nego uglavnom, bilo mi je čudno da ovi mogu, a androidi ne.

Mogao si i preko nekog od tih iphone/lumia telefona koji mogu da se povezu da pristupis ruteru i resetujes ga... :)

Džaba kad su to klasični iPhone korisnici, nemoj moj telefon, pa da meni ne radi... :D

Treba mi savet kako da se izborim sa cudnim problemom.
Devojci telefon normalno radi godinu dana (alcatel 7040 iz MTSa). Pre neki dan mi kaze da joj iskacu obavestenja kako je google play store i service i gapps i sve moguce vezano za google prestalo sa radom. Prilikom ulaska na Play store neki RH-01 error izbacuje i konstantno izbacuje gorepomenute greske.
Ne bude meni tesko,ocistim kes i data od Play storea i Gugl service-a, medjutim nista.Ulogujem se sa mojim gmail nalogom,opet ista stvar. Sta je tu je, odradim factory reset telefona.

Medjutim, posle odradjenog factory reseta, na prvi prikaz ekrana (onaj Wizard za podesavanje svega i svacega) iskacu iste poruke,cak iako telefon nije nakacen na internet! Resetovao sam telefon i iz sistema, i preko recoverya,ali isto je.
Pokusavao sam razne verzije PS i GS sa apkmirora i nista nije uspelo.
Ne mogu da verujem da cu nositi telefon na reklamaciju zbog ovoga, ali ja sam totalno nemocan.

Poslednja izmena:
Kako zameniti odredjenu ikonicu sa nekom iz paketa ikonica? Npr hocu hocu da mi ikonica za fb bude zelena (takva postoji u paketu).

Paket ikonica je Candycons, a launcher stock LG

Ne moze u LG launcheru. Moze jedino da nadjes tu ikonicu kao sliku,pa preko galerije da zamenis.

Raspakuješ apk i nađeš gde su ikonice pa posle kao što je Gerix objasnio :)

U poslednje vreme većina aplikacija mi ne šalje notifikacije. Npr viber ne stižu poruke dok ga ne otvorim. Dešava se i sa dosta drugih. Sofascore, gmail...
Šta činiti?

ovaj fixer zadaje na koliko minuta da proveri ali sofa mi treba svakih 10 sekundi(tako je u aplikaciji). a i viber mi treba momentalna notifikacija a ne za 5 min. imam neke boostere. moram to da ispitam...mada nista nemam novo od kad se ovo desava

Zasto? Kada je osnovno android pravilo da telefon radi najbolje kada snage ukrste po 3 booster-cleanera i 2 AV-a, jos ako obogatis interfejs sa nekoliko aplikacija iz ''GO'' kuhinje, e tada jedan 'droid uredjaj radi k'o munja :d

I nešto od Cheetah mobile i bonus Hola launcher

Kakav uticaj moze imati na bateriju, force GPU render i disable HW overlays. *** youtube mi laguje na nexusu dok ne ukljucim ovo drugo.
Ne igram igre, nisam primjetio uticaj na bateriju, ali na graficke performanse u aplikacijama jesam.

Boosteri su ok stvar. Samo treba znati koristiti ih. Stave se na ignore sve aplikacije koje se stalno pale. Ostale se mogu ubijati. I telefon radi kao mače :) ljudi masovno ubijaju fb, gmail itd što nema svrhe. A o čišćenju casha da ne govorim. Nakupim 1gb za par dana.
Ps. Smart booster mi je na manual. Znači ništa ne ubija aplikacije. Evo gmail vidim mailove tek kad uđem a uključena je sinhronizacija.

Daj zigicu, sta te baca, kakvi boosteri ?! Sramota me samog sebe da to citam [emoji14]

ovaj fixer zadaje na koliko minuta da proveri ali sofa mi treba svakih 10 sekundi(tako je u aplikaciji). a i viber mi treba momentalna notifikacija a ne za 5 min. imam neke boostere. moram to da ispitam...mada nista nemam novo od kad se ovo desava

Nisi baš razumeo šta fixer radi.
Pročitaj opis na prodavnici.

Kod mene se dešava da Inbox i Hangouts ne prijave novu poruku dok recimo FlashScore radi bez greške.

Nisi baš razumeo šta fixer radi.
Pročitaj opis na prodavnici.

Kod mene se dešava da Inbox i Hangouts ne prijave novu poruku dok recimo FlashScore radi bez greške.
Evo pročitao opet, održava konekciju živom? I default je 5 min. U principu, kažu ništa ne podešavati ali mislim da ne radi. Probaću opet.

Ja sam koliko se secam sestri "popravio" sa push notification tester-om. I obrisi te bustere, ko zna sta su ti zeznuli.

Inace sangejzing sigurno ne pomaze [emoji23]

Poslednja izmena:
Evo pročitao opet, održava konekciju živom? I default je 5 min. U principu, kažu ništa ne podešavati ali mislim da ne radi. Probaću opet.

Da održava je živom, a ne da proverava da li ima novih obaveštenja. Velika razlika.

Izgleda da prosli put nisam restartovao fon a mora. Ali ljudi ja mesecima nidam nista od tih boostera i sl menjao. Sve fercera mozda i godinu tako a sad ovo. Svašta. Ajde praticu sad... Viber stize. Videćemo ostalo.

rekao bih da radi ali gremlini su definitivno tu; zavibrira mi fon kad padne gol ali glas koji objavljuje da je gol se cuje tek kad otkljucam fon. sad sam pisao sofi.

^ Ne verujem da je problem do Sofe, koristim je odavno i nikada nisam imao takvih problema.

Vrh Dno