Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Evo instalirao IMDB...

Imam Samsung Galaxy S2 i na njemu je bio Android 4.0.3. Zatim mi je izasao update na 4.1.2. Jelly Bean. Update-ovao sam ga preko Kies-a na 4.1.2. (jer nisam mogao preko telefona) zatim ga Root-ovao i otkljucao za mreze.
Nekoliko dana je radio normalno i mogao sam da se povezem preko usb kabla sa Samsung Kies-om. Posle toga, prilikom povezivanja telefona sa kompom pojavljivala mi se greska u tray-u Id Missing, slika:
id-missing.png

a na telefonu izlazi sledeci prozor:
1.png

i pokazuje mi da telefon pokusava da se poveze sa kompom ali nikako da uspe. Samo pise Connecting....

Da li neko zna kako da resim ovaj problem?
Hvala

Ja ti mogu samo predložiti da reinstaliraš KIES, i obrišeš usb drivere za telefon pre reinstalacije...

Pa nece ti bas pomoci da resis ali pogledaj sta pise kad ukucas *#*#8255#*#*
Medju podacima treba da postoji hardverski id

To se i meni dešava na gnexus.
Uglavnom pomogne restart kompa.

Dešava se kada samsung updateuje driver za gs2 od mog burazera.

Pokusao sam restartovanjem kompa, restartovanjem telefona (sa vadjenjem baterije), 3 razlicite verzije Kies-a, 3 razlicitih verzija drajevara za mobilni (1.4.6 , 1.5.6,...). Reinstalacija za svaki drajever posebno i Kies sa restartovanjem kompa. Medjutim... nista nije pomoglo.
Citao sam da je problem sto je 64-bitni operativni sistem, da postoji neki bag. Medjutim, nisam uspeo da resim problem.
Jedino sto mi preostaje je da probam virtualni 32-bitni operativni sistem pa da proverim tada da li ce raditi.

Pa nece ti bas pomoci da resis ali pogledaj sta pise kad ukucas *#*#8255#*#*
Medju podacima treba da postoji hardverski id

Kucao sam kao sto si napisao i pozvao, ali nisam dobio nikakvu poruku vec samo da biram nepostojeci broj. Mozda si negde pogresio u pisanju koda?

Samo ja tebe nesto ovako ljudski da pitam. Koji ce ti taj K***C???

^
Aha, pa moguće je da pravi problem i 64bitni Windows

Postoji li nacin da resetujem batt stats ili counter za bateriju a da ne flesujem ROM?

Juce i danas mi je telefon potpuno pobrljavio. Jednu bateriju nece da puni, drugu nemam pojma, stoji 22% od 6 popodne do ovog trenutka.

Note 2 je u pitanju, stock 4.1.2 i Perseus kernel. Kernel sam reflesovao dok je bila stara baterija u telefonu za svaki slucaj ali i dalje nece da puni (pise Charging ali se procenti ne mrdaju)....

Postoji li nacin da resetujem batt stats ili counter za bateriju a da ne flesujem ROM?

Juce i danas mi je telefon potpuno pobrljavio. Jednu bateriju nece da puni, drugu nemam pojma, stoji 22% od 6 popodne do ovog trenutka.

Note 2 je u pitanju, stock 4.1.2 i Perseus kernel. Kernel sam reflesovao dok je bila stara baterija u telefonu za svaki slucaj ali i dalje nece da puni (pise Charging ali se procenti ne mrdaju)....

Може из recovery-a, cwm или нешто слично.

Možda ti crkla baterija, možda usb konektor, možda punjač... Samsung ima posebne battery chip-ove koji se sami resetuju po punjenju telefona.

Možeš kroz CWM da resetujes battery stats.

Poslednja izmena:
Nemam cwm nego touch...

Iz cista mira se sinoc telefon napunio dok je bio ugasen....

Da li moze na android telefonu,Arc S sa Slim Bean rom-om i i fusion 5.4 kernelom da se nekako zabrani da telefenom ide na net putem mobilne mreze,hocu da za internet koristi samo wifi?

Искључи у опцијама
Settings >data usage >mobile data >off
И иди само преко wifi-ja

Треба ми помоћ,случајно сам обрисао ово
средње "дугменце" за улазак у МЕНИ и сад немам
појма како да га вратим!?
Телефон је Арк С,Слим Бин 4.0 и Фузион кернал 5.4

Prilozi

• Screenshot_2013-05-12-13-56-57.png
    Screenshot_2013-05-12-13-56-57.png
    365.3 KB · Pregleda: 120
drzi prst na slobodnom delu display-a i mislim da je add action. na sense sam trenutno pa se ne secam najtacnije

^^
Onda pritisni menu i trebalo bi da ti izlista opcije a medju njima mora da bude i opcija za launcher.

Add to Home screen (ovo je naslov)
1. Launcher Actions
2.Shorcuts
3.Widgets
4.Wallpaper

Ovo su slike za redni broj jedan i koliko vidim sve ove stavke nisu za ulazak u meni.

2wm1i04.png

52f0qx.png

Inace uz ovaj rom dolazi holo launcher.

На првом ѕѕ-у прва ставка app drаwer-то је мени

Kako nisu?
Pa eto ti ga prvi app drawer.
To ti je ikonica koju stavljas u dock da bi mogao uci da vidis sve instalirane aplikacije.

Bravo,to je to,kad sam ulazio u tu opciju on mi je ikonicu stavljao na ekran i kad sam ulazio u nju vodilo me je na drugu stranu,kad sam je ubacio dole onda je islo u meni!

Hvala svima.

Opet ja,u telefonu imam dve aplikacije za mail,gmail i yahoomail,kad ukljucim sinhronizacija za oba, mail-ovi stizu najnormalnije ali mi se javlja problem da mi u imenik ubaci brdo nekih mail-ova. Cak imam utisak da je ubacio sve zive mail-ove koju su mi stigli preko gmail-a u poslednjih bar dve godine! Pre neku noc sam brisao sve to i iskljucio sinhronizaciju,od 490 stavki u imeniku ja sam izbrisao bar 150 mail-ova. Na koji nacin da opetu upalim sync a da mi stize SAMO posto bez ubacivanja ovih prokletih mail-ova? Pitanje je za oba mail naloga.

Uključi u imeniku da ti prikazuje samo kontakte sa brojem telefona..to ne možeš da isključiš jer gmail automatski pamti sve te adrese na koje si slao mailove, ali možeš ovako da filtriraš..

Imam Android GB i dosta koristim GoogleVoice umesto kucanja. Onako radi. Radi li bolje pod JB Androidom ili je to prosto ista aplikacija?

Često se desava da.ja kazem jedno, a on cuje malo drugačije, pa me muci. Hvala! :)

Da li brzina procesora na android telefonima igra neku vaznu ulogu kad se snima sa 720p kamerom? Skoro sam nesto cackao po opcijama i dosao sam do dela za performanse tamo imamo minimalni i maksimalnu brzinu procesora. Mislim da mi je za minimalnu namesteno oko 150 a maksimum 1110mhz,da li bi kvalitet video snima za HD video bio bolji kad bi brzinu procesora digao na neku visu cifru? Ako da,koja brzina da se stavi?

treba da znas koja je default brzina da ne bi preterao sa klokovanjem. hoce telefon da se greje, prazni bateriju i da se cesto restartuje. fabricki snima video u hd tako da ne verujem da dobijas nesto

Mnogo zavisi od kamera chip-a i od softvera... Ako to oni ne podrzavaju, dzabe overclock.

Nazad
Vrh Dno