Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Na primer Arc S na maksimum mhz-a i na minimum mhz-a teoretski bi trebalo da daju istu sliku na 720p ili ne?

Kako mogu da snimim telefonski razgovor na Androidu?

Nadjes na Play Store-u app, skineš i eto :)

Ako jos "ubodes" pravi... Vecina ih snimi samo tebe a sugovornik maltene ne postoji. Zavisi dosta i od modela telefona.

^ Na dumbphone uređajima to je bilo tako jednostavno.

Чак и octa core:D

+1 Zavisi i da li model telefona, kao i firmware u njemu, podržava takvu funkciju. Obično su u samom kernelu onemogućene takve stvari.

U nekim drzavama ja zabranjeno snimanje sagovornika bez njegovog znanja pa je obicno zbog toga funkcija snimanja disablirana u kernelu.

Ovo za kineze ne vazi, nekidan provalih da moj alcatel na stock ics ima opciju za snimanje razgovora, kao i za snimanje radio stanica. B-)

Ovo za kineze ne vazi, nekidan provalih da moj alcatel na stock ics ima opciju za snimanje razgovora, kao i za snimanje radio stanica. B-)

Alcatel je francuska kompanija, nekada jedna od najboljih, ali jos uvek u top 100 svih francuskih kompanija. Telefon im je kineski koliko i svi ostali.

Alcatel je francuska kompanija, nekada jedna od najboljih, ali jos uvek u top 100 svih francuskih kompanija. Telefon im je kineski koliko i svi ostali.

Bilo je više puta reči o tome. Alcatel je kupila kineska kompanija TCL i od tada ona plasira svoje telefone pod brendom Alcatel na Evropskom tržištu. Na svakom današnjem Alcatel telefonu na nalepnici ispod baterije piše TCL Corporation.

Poslednja izmena:
Imam jedan problem pa bih zamolio za pomoć. Prvoda opišem stanje. Svi kontakti su mi na Gmail nalogu, sa njima su "pridruženi" (joined) kontakti sa FB, Linked In i drugih naloga. Na ICS sam mogao lako da izaberem koja od sličica sa profila (Google, FB, LIn..) će mi biti default za taj kontakt. Sada na JB to ne mogu i u glavnom su mi svuda FB sličice postavljene. Za sinhronizaciju sa FB koristim UberSync i tu nema nikakvih podešavanja za ovo što me interesuje. Kada uđem u kontakt i kliknem edit na sliku dobijam opcije: Remove; Image i Take Picture. Telegon je Samsung Galaxy S2, sve stock na njemu i tako želim da ostane :) . Hvala u napred.

Trebalo bi da ide ovako nekako: uđeš u željeni kontakt, pritisneš Menu i odabereš opciju "Podrazumevano". Tu onda možeš da biraš koje ime, slika, broj i šta još ne, će ti se prikazivati.

Radi! Hvala ti ;)
Samo još jedno pitanje, da li Viber nalog može da se nekajo pridruži postojećim kontaktima?

Imam iz CWM-a napravljen bekap originalnog roma pre jedno 7-8 meseci, posle toga su instalirani kuvani romovi, dodavani i brisani kontakti u imeniku koji se nalazi na gmailu. Interesuje me šta mogu da očekujem što se tiče sinhronizacije kontakata ako sad vratim taj originalni bekap? Da li će na gmailu biti obrisani kontakti koje nemam u telefonu ili će u telefon biti dodati kontakti koje imam na gmailu a nisu u tom bekapu ?

Ako odradis sinhronizaciju sa google accountom, kontakti bi trebali da ostanu isti kao sto su ti i sad.

Da, odradio bi sinhronizaciju, ali ne znam koji je "prioritet" da ga tako nazovem ? Ako dodam u gmailu kontakt on ga sinhrinizuje i doda ga u telefon, ako obrišem na gmailu obriše i u telefonu. Da li se isto to dešava ako dodajem i brišem u telefonu ?

Iskreno, ja se ne sećam. Ali, da ti glava bude mirna bekapuj Gmail kontakte u csv.

Da, to obavezno. hvala

Jedno naizgled glupavo pitanje, ali ....
Po mom mišljenju svaki android telefon zahteva imanje Gmail naloga iz mnogo razloga. Da skratim, treba da dobijem službeni telefon sa Androidom, a ne želim da ga povezujem na privatni Gmail nalog. Da li neko ima rešenje za ovu situaciju, siguran sam da nisam usamljen slučaj.

Otvoriš novi gmail nalog namenski za taj telefon.

Ili uopšte ne staviš gmail na njega.
Ali onda nema playstore-a.

Vrh Dno