Šta je novo?

And Now for Something Completely Different!

Nije bas vezano za IT, ali je urnebesno. Na fejsu na nekoj slici vezanoj za Partizan javi se neki ganci i pocne da tupi nesto, ne secam se sta... Ja citam komentare, i naidjem na komentar nekog klinca, max 10 godina, koji je glasio otprilike ovako: "zvezdo smoke my dick" :d:laugh:

Ljudi, znam da je ova tema neka vrsta spama, ali ovo sam morao nekome da ispricam. Ovo je biser nad biserima!

O cemu se radi?

Naime, moj brat (nije rodjeni, Bogu hvala) ima u kompu grafiku Asus X1600 256 mb. I odlucio on da uzme novu.

Uzeo je polovnu x1550 (!!) od 512 mb i platio je 60 EVRA, i to pre 10-ak dana.

Voleo bih da vidim vase komentare na ovo!

:D

Stidis se brata kad kazes Bogu hvala? :D

Sta da ti kazem, covek se na greskama uci, drugi put kad bude kupovao nek se bolje raspita i informise. Ako ima pristup netu moze lagano da sazna i cene i performanse.

Upada mi lik u radnju,oko 25 leta star...
-Dobar dan,ja bih da kupim mobilni telefon...
-Ok,kakav zelite?
-Neki sto ima operativni sistem...
-Na koji ste operativni sistem mislili;Symbian,Win,Android...?
-Ma jok,ja bih neki sa Java operativnim...
-Gospodine,to nije operativni sistem,to svaki telefon podrz...
-Valjda znam kakvih telefona ima! -prekide me covek -hocu takav neki!
Posle duze prepirke covek ne popusta...vidim ja da tu nema kraja i lepo okrenem list...
-Oprostite mi,bili ste u pravu,evo na primer ova Nokia 2710 ima Java operativni sistem a ima cak i navigaciju!
-Jel sam rekao da ima takav a hteo si da mi uvalis nesto drugo!

I covek sav happy iskesira 14k i ode sa mobilnim koji ima Java operativni sistem...
Boze,ima nas raznih...

Phahahaha Boze kakav lik :d

Sent from my Whirlpool

-Ok,kakav zelite?
Posle duze prepirke covek ne popusta...vidim ja da tu nema kraja i lepo okrenem list...
-Oprostite mi,bili ste u pravu,evo na primer ova Nokia 2710 ima Java operativni sistem a ima cak i navigaciju!

I covek sav happy iskesira 14k i ode sa mobilnim koji ima Java operativni sistem...
Boze,ima nas raznih...

Па добро, мислио је фабрички систем на коме су подржане само јава апликације. Не видим чему халабука. Плус сто си продао уређај :)

Objasnio sam mu lepo sta je i kako je,nije mislio na aplikacije,on je UBEDJEN da postoji Java operativni sistem...da sam napisao komplet ragovor koji je trajao 15-tak minuta,bilo bi ti jasno da je covek totalno lose informisan ali je ispao ****** jer nije bio ni kadar da nas saslusa i na momenat da razmisli (kolega je uskakao sa podrskom).To je bila varijanta "dosao sam da me zahebete"

sto mu nisi prodao neki Bada ili MeeGo?

da ne dodje do zabune - ono sto je na telefonima koji nemaju linux/windowsM/Android/iOS/Symbian - zapravo jeste Operatini sistem, ali fabrichki. e sad, to sto neko misli da je "JAVA OS" to je vec druga prica ..

To i ja tvrdim već duže vreme. Prosto mora da ima operativni sistem da bi to sve uopšte radilo, samo što je u slučaju nekih telefona on veoma jednostavan, dok je kod drugih ozbiljan i uporediv onim što ćeramo na PC.

Serija40 je u poslednjim generacijama vrlo ozbiljna. Funkcionalno je ispred nekih starih pametnih telefona, a funkcija bi trebala da bude glavni argument za definiciju.

-Ok,kakav zelite?

Boze,ima nas raznih...

Sto tom slepcu nisi prodao misa da telefonira :)
Kazes mu, evo ovaj deo kabla utaknes gde god hoces, a ovim cudom na drugom kraju telefoniras.Imas i tockic za jacinu zvuka. Podrzava Javu a s njim mozes da skocis i u Savu :)

trebalo je da pitas do koliko para i da mu prodas telefon za toliko novca.

^ Pitao sam,zato j i dobio taj fon....

Igoritza trovač,oma pravi polemiku gde ne treba :) ... u redu je to što ti nama kazivaš ovde,ali veruj mi,džaba je to...naravno da je fabrički sw jedna vrsta OS-a,ali sam toliko već definicija i odvala čuo na poslu da više ni ne obraćam pažnju...
Akcenat je na tome da smo mi tako....čudan narod,da u većini slučajeva iako pokažeš/dokažeš/predočiš ljudi se i dalje drže nekog svog uverenja/pogrešne informacije i gledaju te začkiljenih očiju u smislu "oće da me zezne"...
Da,da,znam,prevareni smo x puta pa ne verujemo nikom,ali *** kad ti neko nacrta/objasni/da u ruke fon pa opet odbijaš da poveruješ to je već...ti bi vrištao da si na mom mestu Igoritza...

Kad smo već kod takvih slučajeva,ono što je mene najviše zgrozilo od svega je baš taj kolega kojeg sam naveo u prethodnom postu koji je uskakako sa podrškom.
Napomena:pratimo najnovije tehnologije jer moramo (dilujemo kompove i mob.tel) i svaki dan provedemo po min 4 sata za računarom,kolega već 7 godina radi na tom radnom mestu.

Upadaju prošle nedelje neka njegova dva drugara i igrom slučaja (na moju žalost) prazna radnja i krenu njih troje po beznačajnim svakodnevnim temama,ja 3m pored njih za kompom pa hteo ne hteo čujem razgovor.
Kolega za računarom,ova dvojica ispred pulta i jedan vadi memorijsku iz mobilnog da mu prebaci nešto.I naravno kako je kolega ubo memorijsku komp "reaguje" (čitaj virus) i kolega me zovne da vidim šta je to.
Naravno pokrećem Total Commander,vidim Autorun.inf na memorijskoj koji preimenuje extenzije medija u .exe,rekoh ovaj tvoj drugar ima virus na kompu,prešao na memorisjku a sada kod tebe,ako nema nešto bitno najlakše je format memorijske da ne širi dalje.
Tek kolega meni: to je zato što si koristio Total Commander! On pravi ta s*anja stalno!
Ja onako zatečen razgoračenih očiju ostadoh bez reči na momenat kad se i drugari javljaju: da da,i meni kući kad sam probao taj Total isto se javljaju ti Autorun fajlovi,taj širi viruse ko blesav,kod explorera toga nema!
Rekoh: Ljudi,to je FAJL MENADŽER program,on radi šta mu kažeš i najbolje ti govori šta se dešava sa fajlovima,sve vidiš,explorer vam ne pokazuje sve fajlo.... - i onda je krenula bujica pljuvanja po meni i Totalu...
Lepo sam se okrenuo i izašao iz radnje,zapalio cigaretu na ulici i gledao lepe devojke...

Poslednja izmena:
***a, kad ne mozes da biras sa kim radis... sto nisi kolegi uskakacu predlozio da on usluzi musteriju?
a i ti se Mile volontiras za sve - neka sam kusa svoje pomije... :D

hihihi, ne smem nista da kazem - doticni me dozivljava kao konfliktnu osobu :D

srecom nije utrcala na masinski :D

hahaha. reci koji bi to stimulans bio za studente da redovno idu. ko je redovan ima priliku da vidi golu devojku kako trci kroz fucks. naravno ovo vazi samo za etf i slicne.

svi vi zamisljate Staniju da vam utrcava, a niko da pomisli da to moze da bude i neka od Debela&Deblja Karicki... ;)

licno, da vidim golu zenu/devojku da trci ulicom - presekao bi se i pomislio bi na najgore...

Al bi je zato u medjuvremenu dobro odmerio... :p

ma naravno da moze da bude i neka nakaza kao amy winehouse, ali nije u tome poenta. od samog pojma "gola devojka" muskracima proradi masta. nemoj mi reci da nisi pomislio na skakutanje sisa u slow motion kada si procitao vest :D

bolje da ti ne kazem sta sam pomislio kada sam procitao celu vest... :(

Nazad
Vrh Dno