Drug uveo net, i pitam ja "Koji, brzina i to...?", a on ce:" Ma onaj obican, Google." (ali nije rekao gugl, nego bas google, sa dva o :d).
A da, uzela komsinica (zena od 50 i kusur godina) komp i uvela net, i od tad krecu kosmari za mene. :d
Ajmo sad situacije...
Napravio joj ja fejsbuk, i sad ona mene zove posle par dana, kaze nesto ne radi tu, ima problema sa fejsbukom i kompjuterom... ja odem da vidim, kad ona krene da mi pokazuje na njenu profil sliku, i tamo kad predjete preko te slike misem, pise ono: "Promenite sliku".
Ja: Dobro, sta nije u redu?
Ona: Pa sta njega briga za moju sliku, sto je dira?
Ja (pokusavajuci da joj sve lepo objasnim, trudim se da je razumem): Ma to je tako svakom, nemate razloga za brigu. To je samo za slucaj da zelite da stavite neku drugu sliku.
Ona: Ali ja necu da mi to bude tu, skloni ga.
Ja: Ne mogu da sklonim, ne smeta to nista, sve je u redu...
Nekako je ubedim da je sve ok, pa reko daj da vidim sta je sa tim virusima...
Ona: Vidis tu kad otvorim ovo (IE), sto mi se tu (pokazuje na ono gde pokazuje procese, tamo dole, tipa "loading page...", "done", "stopped" itd.) pojavljuju virusi?
Ja: Nisu to virusi, to je normalno kod interneta (trudim se da prilagodim recnik njenom (ne)znanju).
Ona: Uh, dobro je, mene samo sto slog nije udario da nema viruse kompjuter
Ja se jos sazalio, reko ne zna zena pa ono kao... Elem, pocne tad zivkanje svake nedelje... Te je opet imala viruse (a zapravo je "smanjila" Mozillu, ne minimizovala, nego onako, prepolovila sto bi nas narod rekao :d), te joj nije radio zvuk (nisu bili ukljuceni zvucnici pozadi, ona ih stavila, ali nije prikljucila :d), pa onda kad sam joj instalirao AV, je zapravo u tom AVu bio skriven virus

d) i slicne situacije... Naravno, svaki put kad dodjem kuci odradim jednu seriju shadow boxinga, da se malo istresem. :d
Bilo je jos mnooogo provala kojih sad ne mogu da se setim, ali to treba doziveti...