Šta je novo?

And Now for Something Completely Different!

Dolazi mi jedan klinac 6-7 razred da mu snimim film "Neprijatelj pred vratima" , snimam ja to i posle 2-3 dolazi da mi kazi kako film nema prevod ja uzmem disk proverim prevod je tu i kazem mu da prevod ima.

Uglavnom dolazi posle par dana za nesto drugo kod mene sa recima -J**** ti onaj tvoj disk jedva sam nasao prevod (onako po slejacki prica) nabio si ga skroz tamo dole u cosak.
O boze rekoh sebi ja mislio da samo meni nije lako e onda dolazi vrhunac zove me decko kome sam prodao kompjuter (pre toga je imao neku kantu) elem grom mu nekako spalio mreznu karticu i posto nisam imao nijednu kod sebe ja mu kazem idi kupi u gradu posto mu je bila frka zbog interneta.

Zove on mene i ja mu objasnim da skine stranicu, da stavi tu karticu odmah ispod graficke samo na jedno mesto moze da udje ta mrezna, a tek ce ti on meni pa gde je ona, a ja pa prati kabl od monitora do kompjutera to ti je graficka znaci ispod nje gurni u slot. Uglavnom tu se zavrsio razgovor, da bi me lik zvao da pita jel treba da instalira drajvere jer internet nece da mu radi.
U principu treba da mu odmah prepozna drajvere ja mu kazem i pitam si stavio mreznu tamo gde sam ti rekao. I on meni kaze da je karticu stavio na kuciste i da je gurnuo kabl u nju i da interneta nema. Ja tu kako bre na kucistu. pa lepo gore odmah iznad ventilatora od napajanja. Posto vdim da ce da napravi haos ja mu kazem da mi donese komp da mu ja to namestim jer nisam bio siguran sta mi lik prica.

Doneo mi on komp, a on ladno je stavio na kucistu sa gornje strane (znaci van kucista) i u nju je gurnuo kabl cekao je da mu proradi net. Moj klinac od 5 godina se krstio kad sam to pricao mojima. Imate li vi takvi bisera kod vas da se desila bar da krenemo ovu godinu sa smehom.

Poslednja izmena od urednika:
hihi prilikom uvodjenja interneta, impresionirana ali i zabrinuta devojka postavlja pitanje
"A hoću li ja imati fejsbuk?"

hihi prilikom uvodjenja interneta, impresionirana ali i zabrinuta devojka postavlja pitanje
"A hoću li ja imati fejsbuk?"

Vidis, drugarica moje devojke je mislila da ce ona automatski sa ADSLom dobiti otvoren i facebook nalog i da ce sve njene prijatelje vec imati u listi :D :crash::crash:

Naravno da ne, za fejsbuk treba onaj skuplji paket :D
Direktor/menadzer prodaje te je dobro naucio :)

@link2rage Ne znam da li si to uradio ali UVEK preimenuj titl da ima isto ime kao video fajl, tako se automatski ucitava i stvar gotova.

Poslednja izmena:
Ja sam imao situaciju da se sretnem sa racunarom gde su HDD i opticki uredjaji u kucistu srafljeni srafovima za drvo, to mi je nekako ostavilo najjaci utisak, mnogo dobrih provala i smesnih i cudnih sam vec i zaboravio, ali ovo je bilo sto bi vi rekli omladino "EPIC"!

Danas mi donesu računar gde je mali genijalac uspeo da ubode napajanje za flopi u prostor za džampere na hardu. Crkli su hard, ploča, tastatura, napajanje i webkamera.....

Pre par meseci pita me drugarica gde može da nađe neke informacije... kaže ona tražila po žoržu ali nema. Razmišljao sam šta žorž može biti? Ispostavilo se da je to bio Google....

Ortak tek sto je nabavio komp i napali se covek na sve moguce igrice. Stojim ja iznad njega i gledam kako se igra, kad ce ti on odjednom: "Uvek kad izbaci ovu poruku moram da izlazim na "Kjuit"!"

A ja: "Aaaaaaaa...."

Oci su mi se osusile dok na kraju nisam video da on misli na "Quit"

Moj ortak je pre 10-tak godina to izgovarao KVAJT :D.
Al dobro, obrazovao se u medjuvremenu :d.

Pre par meseci pita me drugarica gde može da nađe neke informacije... kaže ona tražila po žoržu ali nema. Razmišljao sam šta žorž može biti? Ispostavilo se da je to bio Google....

Hahahahah George :D.

Poslednja izmena:
Danas mi donesu računar gde je mali genijalac uspeo da ubode napajanje za flopi u prostor za džampere na hardu. Crkli su hard, ploča, tastatura, napajanje i webkamera.....

Tako povezan racunar sam imao prilike da vidim i to su ga tako sklopili u jednoj racunarskoj radnji, ali ono sto je zanimljivo duzi period je radio tako, pa su mu se samo kondenzatori dobro naduli oko PCI-E slota jer su ti konektori za audio kabl bili najblizi slotu za grafiku, naravno u ove konektore je ubodeno bilo napajanje za flopy. Prebacena je graficka u drugi PCI-E slot i valjda to za sada tako radi, nisu hteli da menjaju plocu, jos uvek...

@Chupo

Zorz, ocigledno je ta drugarica preskocila azbuku u skoli! :D

Ja sam imao slucaj da je to jedna devojka sa sela zvala Gogl, sto je naravno mnogo bolje od Zorz.

Poslednja izmena:
Doneo mi on komp, a on ladno je stavio na kucistu sa gornje strane (znaci van kucista) i u nju je gurnuo kabl cekao je da mu proradi net. Moj klinac od 5 godina se krstio kad sam to pricao mojima. Imate li vi takvi bisera kod vas da se desila bar da krenemo ovu godinu sa smehom.

Ovo i Zorz, pa neprocenjivo, rofl

Evo upravo sam stigao kući, bio sam kod rođaka... imao sam šta i da vidim. Nešto ga zeza komp, hard mu "cakće"... 99% sam siguran da sam našao krivca, ali to za ovu temu nije bitno.

Ono čemu sam se smejao je kako je pasivni hladnjak pričvršćen za FX5200, šrafovima za drvo... naravno nisam stigao da slikam, ali ako budem u prilici sigurno ću.

Ja znam lika kome je crkao kuler na grafici, pa je uzeo box kuler od procesora nekog, i "pricvrstio" ga na grafiku uz pomoc stapica od sladoleda i selotejpa :d
Covek se, doduse, razume u racunare, samo mu se nisu bas davale pare za novu grafiku... dok to drzi tako :D

hahhaha nisam ni znao za ovo :)

Stranka kod nas u servisu rekla da joj ne radi "Džodžili" :D

Kad radiš sa IT-jem, svedok si vanserijskih bisera, jer je Srbija i dalje IT nepismena.

U servisu nam se javio korisnik koji kaže da ima notebook sa 15.4" LCD-om i pita da li bismo nekako mogli da mu uglavimo LCD od 22"???
Stranka, koju smo obavestili da joj je neispravna matična ploča na notebook-u: maGična ploča, a šta je to?!
Stranka koja je donela u servis flešku od 1GB - traži čovek da mu "dopunimo" memoriju jer je siguran da je imao 4GB kad je kupio a sad ima samo 700MB!!!

U prodavnici bele tehnike...
Klinac i klinka approx. 7 i 8 godina gledaju mikrotalasnu peć.
Klinka: jao vidi televizor!
Klinac: ćuti, budalo, to je kompjuter!

To be continued... ;)

Kad radiš sa IT-jem, svedok si vanserijskih bisera

et7.jpg

:d

@ Igoritza

To je E.T., ne IT. Da mi je raditi sa njim, bilo bi lakše :D

shadow, zezo sam se, a lolipop, shala je bila u fazonu - srpski naziv za ET-a: I Ti .. :)

samo cu reci:
"Dobar dan, da li je to Ajs Ti (Ice Tea) sektor?"

Sta hoces, ja sam tako vistu skidao nedelju dana.
S' tim da je vec drugog dana bila na 98%... :\

Vrh Dno