Šta je novo?

And Now for Something Completely Different!

Biseri iz servisa part 2

Korisnik notebook-a se žali da su vokali u pesmama kao "iz balona sa helijumom" i da ne može da ide na wireless vezu bez kablova :d
*
Korisnik mp4 player-a tvrdi da se zvuk iz player-a ne prenosi na slušalice, već ostaje u mp4.
*
Stranka: imam onaj računar kolor mančester (umesto cooler master)
*
Kolega serviser (razgovara sa strankom): Kolega sa prijema nije serviser, pa nije hteo da ulazi duboko!
*
Opis kvara koji je dostavio korisnik (od reči do reči citirano, sa svim greškama): „Da ali meni se ovde vise cini kao da nema neki deo da je puko vec da se nesto ususili pa treba da se podmaze... Laptop je upotrebjliv ali puta kad se otvara, i onad ko malo promrdate napred naza ne puta... Pa kad opet stoji onda puca kad se otvori, pucanje dolazi od dola koji spaja monitor i donju kutiju laptopa.... kao da treba da se podmaze ili da se otpusti malo neka poluga... itako...
Sta tu moze da bude nemam pojma, ranije nije pucalo tako... Ni sad ne puca kad jednom pukne,a li ako stoji duze ako opet probate da zatvorite ili otvorite onda pukne...“
*
Stranka (opis kvara): Od prekjuče na mom tv-u se suzila slika u gornjem delu tv-a
Izgled: :
Vodoravan pogled preko celog ekrana
*
Stranka traži pomoć da prebaci tastaturu na šđčć, kaže da je dobila od tehničke podrške naš broj, koje TP nemam pojma, lm:
Serviser: Da li imate licencni OS?
Stranka: Da da, imam Linux !?
Serviser: Da li imate grafičko okruženje, nešto poput windows-a?
Stranka: Da, imam Open Office !? hahaha
... Ostatak je nebitan ...

E ljudi, oraspolozili ste me :d

Imam ja par bisera:
Jedan oce da tera Krizu na nekoj integrisanoj grafici od 32 MB rama i 256 MB sistemskog rama. :wall:
Ja kazem nemoze bre on ma samo ti to donesi krenuce to :d

A jedan drugi biser:
Zove me ortak i pita jel moze da nareze crtani film za sestru na CD, posto on ima 80 minuta, a crtani film ima 50 minuta. On se nalazi na DVD-u. Ja kazem nemozes, jer je ova crtani sto je na DVDu veci od 700 MB (doduse i ja sam tada bio totalni laik, al sam znao bar to xD). On mi kaze kakve to ima veze kad crtani film ima 50 minuta a CD ima 80 minuta... ja 'ladno prekinem, i sutra kaze: Vidi stvarno, nije 'teo da nareze :wall:
:D

Pa je sestrina drugarica iscupala "ono belo" :D od USBa (verovatno misli na ono sa kontaktima za napajanje i data). Ne pitajte kako je to uspela.

Sutra cu da nadjem staro kuciste koje je brat izudarao posteno dok je bilo u njegovom vlasnistvu :D, pa cu da okacim slike da vidite. Ja sam godinama bio ubedjen da je boca sa vodom pala na to, na kraju ispade da je to on roknuo shakom. Pokusao je da zamaskira sa belilom :D:D:D

Poslednja izmena:
Joj domscale me podseti, ne znam kako se ranije nisam setio :d

Ortak koji ima kratak fitilj inace jednog dana se iznervirao zato sto mu je komp stalno zabadao. To je bilo pre nekih par godina, koliko se secam. U to vreme smo igrali zajedno Wow, a tad je bio tek sveze nalozen. Tako jednog dana, ja se cudim sto ga nema online, i posaljem mu poruku na mob u fazonu sto te nema, a on mi odgovara ma iznervirao me komp nesto. Sledeceg dana mi je poslao sliku preko bluetootha, ja kad nisam umro od smeha. :D

Covek je bukvalno skakao po kucistu :d . Sto je najgore, u to vreme je ovo bila skroz solidna konfa.

Sad se sjetih jedne od najjačih fora do sad. :D:smoke:

Ne kapiram... A gde je tu ADSL? Pominje se ustupanje ADSL modema i STB ali se nigde ne pominje da li je i ADSL uključen u cenu?
oces mozda i kura da ti donesu za 1200 dinara?:wall:
Ti Kreka pripazi malo kako se izražavaš, inače nećeš potrajati na ovom forumu...

Da si pratio ranije diskusije znao bi da je bilo reči o zaokruženoj ponudi IPTV+ADSL, pa je moje pitanje bilo u skladu sa tim.
Kuro = Pioneer plazma TV?
Bezobrazni Pioneer! Covek ni kriv ni duzan da nastrada zbog nepromisljenosti menadzera te firme!

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=1565899&highlight=kura#post1565899

:laugh:

@ Gizmor
Sada ne smem da okacim one slike sto sam obecao upravo zbog tvog post-a :D
:D:D:D

Poslednja izmena:
Evo covjeka za koga ne vaze zakoni termodinamike:

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2058044&postcount=43

Sry nisam se javio ranije Zooo skrin shot ide odma... A z600 barate hlai ubija dacu ti i link mog kompa odma da vids kako izgleda monstrum i7 bi hladio naprzen na 4.2ghz lagano. Meni temp u mirovanju 14 stepoeni soba 25 stepeni znaci LOL, posle pola sata 100 posto opterecena oba jezgra temp mi je 29 stepeni pa sada vidi svaka preporuka za ovaj z600. Evo link za moje kuciste a stize i za procesor slika...http://www.youtube.com/watch?v=EnpIfYryKLo ps. Ronin smesan si sine ne komentarisi molim te prvo probaj i testiraj nesto pa govori. Hvala unapred...

Tema je dignuta iz mrtvih, izuzetno zanimljivo.

AMD 7850 Black Edition

Vidim radila je sekira...:D
Shta da kazem osim steta. Ja bi najljubaznije molio moda da prebaci postove ovde da se smejemo k'o ljudi. Ako nije problem...:D

Zove stranka u servis i kaže: ja imam onaj računar Acer Aspirator (umesto Aspire :wall:)

Trebo si mu kazes da ga turi iznad šporet

pickledpclogo.png

Za pomoc se obratiti sajtu: http://pickledpc.com/ :d

Znachi zato meni nista nije jasno?:D

Imam ja jednog lika, tj. kolega sa posla, a zaduzen je za odrzavanje racunara u kabinetu (srednja elektrotehnicka skola). Lik, pardon, bolid je inzenjer elektrotehnike.
Od kada sam poceo da radim, pre 5 meseci, vise sam virusa donosi kuci na flash disku, nego sto sam ih imao u zadnjih 10 godina, svaki put kad god zabodem flesku u neki od racunara u kabinetu.

I tako krene neki nas #1 razgovor:
Ja: Majku mu, daj neki antivirus i antimalware pod hitno, ja ovako ne mogu da radim vise.
On: Pa sta hoces, ima AVG instaliran...
Ja: Jel ti imas pojma koliko je njegova baza stara?
On: Nova je bre, ja to doneo pre mesec dana i instalirao sa diska...
(AVG free 7.0, od pre Hrista)
:zgran:

#2:
Ja: Kolega, molim te sredi ove kompjutere, ja stvarno vise ne mogu ovako da radim!
On: Pa to ne moze, ja sam pokusavao, opet ce neko od ucenika da donese flesku i da gurne i opet virusi...
Ja: A jesi ti cuo za update?
On: Ma znam, ali opet nece...
(Onda krene epsko objasnjavanje...)

Situacija kod direktora i sekretara, racunari puni virusa i malwera, disableovan task menadzer i registry.
Ja: Gospodo, jeste li vi svesni koliko virusa imate?
Direktor: Kako virusi? Nema nista, gospodin "On" koji odrzava i nase racunare je proverio par puta, rekao je da je sve cisto ko suza...

I naravno posle "1000 svetlosnih godina" raspavke, zapadne meni da "sredim" stvari u kabinetu, stavim za svakog profesora poseban nalog, pa nek' radi ko sta hoce. Posto se kabinet deli sa masinskom skolom, jedna koleginica se zali da joj ne radi autocad. Proverim, a on instaliran samo za jednog korisnika, tj. za administratora...

#3:
On: Kolega, pa sta uradi majku mu?
Ja: Sta?
On: Kako sta? Pa vidis da programi ne rade i da nece da se pokrenu, eno autocad ne radi uopste...
Ja: A jesi probao da ga pokrenes na admin nalogu?
On: Ma nece, kad ti kazem, ti si to pokvario...
:wall:

Ima jos par situacija koje teraju na samoubistvo, mozda i mnogo gorih od ovih, ali ne pamtim, zbog svog dusevnog zdravlja. Ako se secate onog lika iz vica "Ja znam sta se pokvajio", e to vam je taj gospodin.

:d:d:d
Trebao je da ti kaze: Shta se zalish, nisam trebao ni taj antivirus da stavim :D

Jooj sto volim takve bisere :D

Ortak hoce da mu kloknem proc, da mu bolje rade igre, ja naravno nisam pristao. I on pita nekog lika kako da OC-uje proc, a voaj ga pita: na koliko ti radi proc. Ovaj kaze 1.8 GHz (sempron 3000+). Kaze taj lik dovoljno ti je 1.8 GHZ za sve danasnje igrice.

OK, a sto onda ja nemogu da teram GTA IV na onom drugom CPU-u, kada ubacim 3850 grafulju? Daj ne se*i :D

Poslednja izmena:
Zvoni telefon u firmi:
Dobar dan-Dobar dan...
-Recite mi molim Vas,imate li jos onih Fuji Muci laptopova?
-Cega?!
-Pa Fuji Muci,bili smo pre neki dan i videli smo!
-Mislite na Fujitsu?
-Ama Fiju Muci sta se pravite blesavi?!?

No comment.....

hahaha kao iz vica da je izasao

ulazi rom u apoteku i pita: "jel imate kremu sa Džeki Čenom?"
apotekarka: "mislite sa Žen Šenom?"
rom:"alo bre, nisi ti ovde da mislis"

Ma fora je u tome da vise ni ne obracamo paznju na takve stvari...svakodnevno imamo par provala...
Danas su mi npr trazili Nokia Siemens mobilni da nabavim,jos sam i ispao ****** sto sam tvrdio da tako nesto ni ne postoji...

Ili jos bolja provala danas od nekog lika sa stavom "ja znam":
-Mozete li nabaviti Pentium 6 kompjuter?
-Mozemo.... (uz blagi osmeh-obozavam te Pentium definicije racunara)
-Stvarno?! A Pentium 6 Ultra???
Pomislih ko iz topa: Mars napolje iz radnje!

A o laptok,dekstop,kruler,tejstatura,ekranima (monitor),davach struje (napajanje),vilajres (wireless),butu (bluetooth),hekset (headset) i sl da ne pricamo...to je obavezno...

Poslednja izmena:
A koji ti procesor imas?
KELERON na 533mhz :D

LOL,zamalo da zaboravim za sada najprovalu ove godine...

Upada lik i sav zbunjen:
-imate li onaj procesor za PC.....onaj..............?
-Koji,Intel,AMD...?
-Ma onaj molekularni....
-(WTF?!) Zbunjeno me pogleda kolega....lol...
-Aaa,mislite na Intel Atom?
-E taj,taj!

Znaci plakanje...

Vrh Dno