Šta je novo?

And Now for Something Completely Different!

qEuMA-33798bed74c5914e68cf8daaca779d04.jpg

^
:zgran:
Vece gluposti u zivotu procitao nisam

Hahaha! Pa tog Vasketa treba dovuci na bench da odrzi koje predavanje! Hahaha! Strasno! :smash:

pa sad, ja bih da vas opovrgnem obojicu, a bilo je ranije rechi o ovome, pre mozda godinu dana ..

ja sam na MATF-u, smer informatika, a jedan od mojih profesora je visoko cenjen IT struchnjak, koji putuje po svakojakim seminarima, i chovek je zaista video sve i svashta.

naime - postoji aparatura, koja funkcionishe na sledeci nachin:

unoshenje bit-a u polje se vrshi magnetizacijom, i demagnetizacijom polja (0 i 1)

onog trenutka, kada se unese neki podatak, svi pozitivni bitovi ostavljaju neki, ja ne znam kako se zove, al cu da ga nazovem - magnetic residue koji ISPOD diska ostavlja odredjeni "signature" dakle - ispod polja.

kada se odredjeni podatci vrracaju, ta aparatura skenira megnetni potpis, sa ploche (koju treba odvojiti od hard diska) i analizom namagnetisanih polja, odredjuje prostor i jachinu potpisa, kako bi uspeo pored otkrivenih jedinica da doda i nule.

navodno, aparaturu koristi NSA, FBI i drugari, i u stanju je da povrati preko 40 formata, dakle da izvuche podatke sa, recimo - 80gb hard diska, u vrednosti od 3.2 terabajta.

sho, ako i laichki poznajesh fiziku - sasvim moguce da jeste istina.

i nemoj da mi se neko smejao, nego da pitate ljude koji se razumeju u to, i da vidite dal je zaista tako, ja profesoru verujem.

I ja verujem profesoru Baltazaru!:p

Igoritze... ako na taj disk prvo upisem
10101010101010
pa posle toga
01010101010101
i na kraju
00000000000000
i onda
11111111111111

Sta ce ta aparatura da otkrije.. prvi, drugi ili neki kombinovani zapis?

E to vec ne znam ali znam da je moguce povratiti informacije. A taj Zapis koji ce se povratiti verovatno je jos uvek namagnetisan u odredjenoj kolicini. Kako oni to mere nemam 3 blage ali znam da nije nemoguce posto software i sve ostale resurse imaju na raspolaganju.
Svojevremeno sam koristio software koji je imao opciju da 15x zaredom ispise 0 (nule) i 1 (jedinice) nebi li unistio podatke. Ne radi se ti dzaba toliko puta ako je jednom dovoljno ;)

E sad, ono sto Vaske prica je prica za sebe :d

ja sam zapravo mislio, ako recimo - stoji odredjeni vremenski period zapis na hardu, on mora da ostavi magnetni potpis, i na osnovu kolichine molekula sa specifichnim smerom elektrona (relativistichka teorija magnetizma i elektriciteta) dobija se da je na tom polju, tu i tu, bio upisan bit, i kada se izvuche slichnost sa ostalim poljima, dobijesh da su slichna polja imala u tom trenutku podatak o celom fajlu. (ako sam dobro pokapirao)

OK niko nije rekao da to nije nemoguće, al meni je suština cele ove priče da "vaske" sigurno nije u mogućnosti da to uradi....

ti ne znash moc vasketa .. ne igraj se sa time. on ima aparaturu za remote wipe, i trenutno ti nadgleda gajbu ... :d

zaista genijalan. ali, kako dbor avatar ide uz sliku, bruka :)

Al' najgore je što se nađe lik, koji ima ortaka kom je verovatno vrisnuo sistem, pa su mu bekapovali podatke sa diska i reinstalirali Win, i sad on misli kako su njemu vratili podatke sa oštećenog hard diska za 20-30€, i kao potvrđuje priču onog ''iskusnog'' servisera. :wall:

chupo92, odsad se na rapidserbia predstavljaj ovako:
"Cast mi je uzvratiti imenom - chupo92, ubica ugostiteljskog radnika vaske 71...":p
Otera ti chupo takvu tehnolosko-informacionu gromadu i velicinu kakav bese vaske71 !
Hahaha! Ima da pukne rapid ja ti kazem! :)

Aaaa...ne verujem kakvih likova ima...ulepsali su mi dan, majke mi! :D:D:D

hehe... ovo zezanje je još bolje:
prvo pogledati OVO
pa onda OVO :)

Ortak tek sto je nabavio komp i napali se covek na sve moguce igrice. Stojim ja iznad njega i gledam kako se igra, kad ce ti on odjednom: "Uvek kad izbaci ovu poruku moram da izlazim na "Kjuit"!"

A ja: "Aaaaaaaa...."

Oci su mi se osusile dok na kraju nisam video da on misli na "Quit"

Nazad
Vrh Dno