Šta je novo?

Anbernic konzole

Ja igram za sada samo igre koje sam kao klinac igrao, da me uhvati nostalgija 😍

Prvi put sam malo duže igrao RG35XX H i mogu reći da dugmići nisi bas najbolji, vremenom postaju neudobni.

Na koju foru mogu da smanjim zvuk dok igram ili ga totalno isključim?

Ahaha, bravo, corav sam.
Konzola je crna skroz, nisam ih video. 😂

Kakav je ekran na ovim uredjajima u ondosu na PSP ili PSP Vita?

Stigla mi nedavno R36S sa Alija. Nisam odoleo na ponudu od 25eur. Zamenio defaultni Arkos sa AeolusUX/ArkOS-R3XS.
Emulatori koji me najvise zanimaju Mame, Amiga, Spectrum, PSX.
Malo me "zivcira" Amiga emulacija tj. konkretno zvuk. Perfomanse su dobre ali zvuk cesto bude isprekidan na default podesavanjima.
Posle iscitavanja raznih saveta najvise utice tj skoro da sredjuje taj problem opcija da se CPU smanji brzina emulacije. Konkretno radi OK na 30-50%.
Da li je mozde neko naisao ne slican problem i da li ima neko "pametnije" resenje?
Odmah da kazem da vecina saveta sa v-sync i grafikomn nista ili nimalo nije uticalo na problem.
Emualtor core je PUAE 2021.

Interesuje me ako neko ima Trimui smart pro, hteo sam da i ubacim crossmix i portmaster, ako ubacim crossmix dobijem li automatski portmaster ili moram i to naknadno i ako moze neki link sa downloadom i uputstvom kako najprostije i najbezbolnije to da odradim sve? Hvala unapred

Stigla konzolica prelepa, ekran cist i rezolucija perfektna za ovaj novac. Nisam ni znao da je vec instaliran crossmix i portmaster 😃

Kad sam vec to dobio za sve sto sam pitao,imam pitanje kako da ubacim portmaster igre i koje fajlove?

Takodje jel mogu da ubacim karticu 256gb tako sto cu kopirati samo sve podatke sa ove od 64gb i da radi sve kako jeste, kao do sad bez da izgubim ovaj crossmix i ostala podesavanja?IMG_6200.jpeg

Prilozi

• IMG_6198.jpeg
    IMG_6198.jpeg
    152.6 KB · Pregleda: 25
Stigla mi nedavno R36S sa Alija. Nisam odoleo na ponudu od 25eur. Zamenio defaultni Arkos sa AeolusUX/ArkOS-R3XS.
Emulatori koji me najvise zanimaju Mame, Amiga, Spectrum, PSX.
Malo me "zivcira" Amiga emulacija tj. konkretno zvuk. Perfomanse su dobre ali zvuk cesto bude isprekidan na default podesavanjima.
Posle iscitavanja raznih saveta najvise utice tj skoro da sredjuje taj problem opcija da se CPU smanji brzina emulacije. Konkretno radi OK na 30-50%.
Da li je mozde neko naisao ne slican problem i da li ima neko "pametnije" resenje?
Odmah da kazem da vecina saveta sa v-sync i grafikomn nista ili nimalo nije uticalo na problem.
Emualtor core je PUAE 2021.

Na žalost, PUAE2021 je prilično zahtevan emulator i jedna od prvih stvari koja strada je zvuk, kad hardver ne može da izvuče sve što treba.
Imao sam sličnu muku sa istim emulatorom koji sam terao na osrednjem TV Box-u i meni je pomoglo da isključim Threaded Video u opcijama.
Ovde imaš te neke zgodne tweak-ove za Retroarch, pa isprobaj:

Meni je ovako emulator radio dobro sa A500 naslovima, ali čim pokrenem A1200 igre i AGA grafiku, zvuk opet krene da secka u ponekoj baš zahtevnoj igri.

Imam jedno pitanje, ne znam jel glupo ili ne, kazu nema glupih pitanja. Zainteresovao me je ovaj segment u skorije pa sam malo gledao i sve ove konzolice koje uzimate su strava, no zanima me da li je moguce neku od njih povezati na TV? zakaciti neki bluetooth controller i igrati na vecem ekranu? Predpostavljam da je moguce ako bi se uzela neka od konzola iz skupljeg segmenta(Odin mozda?). Opet sve sto sam napisao mozda nema smisla jer sam jako malo vremena proveo istrazujuci sta je sve moguce i podrzano ovim segmentom.
Ziveli i hvala!

Emulator konzole već od nekih 50-60e imaju HDMI (miniHDMI) izlaz i BT, pa se mogu povezati na TV i kontroler za igru. Za konzolu koja te interesuje pogledaj specifikacije i velika je šansa da može da se postigne to što si zamislio.

Imam jedno pitanje, ne znam jel glupo ili ne, kazu nema glupih pitanja. Zainteresovao me je ovaj segment u skorije pa sam malo gledao i sve ove konzolice koje uzimate su strava, no zanima me da li je moguce neku od njih povezati na TV? zakaciti neki bluetooth controller i igrati na vecem ekranu? Predpostavljam da je moguce ako bi se uzela neka od konzola iz skupljeg segmenta(Odin mozda?). Opet sve sto sam napisao mozda nema smisla jer sam jako malo vremena proveo istrazujuci sta je sve moguce i podrzano ovim segmentom.
Ziveli i hvala!
RetroArch i Android box su dobar spoj. Pogledaj te teme ako je samo do igranja na velikom ekranu.

Kao sto rece kolega, dosta konzola ima (mini)HDMI out, a BT i ako nema ugradjen mogao bi da budzis preko adaptera. Ja bi ti preporucio da gledas 4 inca modele, sad ih ima bas dosta u ponudi.

Ziveli i hvala!

Nabavio sam kabel i povezao sa tv, radi bez problema, al nikad nisam nabavio kontroler da isprobam putem blututa, a kabel mi je kratak da bih igrao direktno sa konzole. Za rg35xx H ti treba kabel sa Mini HDMI (za konzolu) na HDMI za tv

TrimUI Smart Pro....ako se uzme bez sd kartice, tj samo konzola, da li je problem naći na netu sadržaj pa iskopirati na soptvenu sd karticu? Kontam da OS nije na njoj već samo igre. Ili grešim?

TrimUI Smart Pro....ako se uzme bez sd kartice, tj samo konzola, da li je problem naći na netu sadržaj pa iskopirati na soptvenu sd karticu? Kontam da OS nije na njoj već samo igre. Ili grešim?

Skineš i instaliraš Tomato OS, legalno je dostupan na netu, posle sam ubaciš romove igara

Jel ove konzole ne mogu da emuliraju PS2 igre?

Snažnije (skuplje) konzole mogu da emuliraju i PS2.

Listao sam malo temu i ne znam šta bih uzeo. Da li RG35XX H ili Plus ili pak R36S. Prva ručna konzola ikada bi mi bila :) Igrao sam davno GBC ortakov samo.

Te dve ne mogu emulirati PS2 igre. Ne može ni RG405V koji imam. Tek od RP4 Pro i jače je za PS2, GameCube i te jače konzole. Može to da se zbudži uz frameskip i slična podešavanja ali nije to to.

Ne mora onda PS2, tu imam PS3 ako mi se igraju PS2 igre. Ovo sam mislio da uzmem malo stare igre da se igraju, a i burazerov mali da može da igra pretežno.
Razlika u RG35XX Plus i H modelu je samo u dimenzijama, a snaga im je ista?

Nazad
Vrh Dno