Šta je novo?

Anbernic konzole

Ako bi igrao DC igre onda je možda bolji H model zbog pečurkica.
Sve sto sam igrao ili probao do sad pecurke uopste nisam koristio. Jednostavno njihov polozaj i osetljivost uopste nisu primamljivi za koriscenje. Jedino mozda za igre u kojima su bas neophodne, a ja za sad na takve nisam naisao

Jedno vreme su naplaćivali carinu, po raznim cenama a onda je stalo koliko znam.
Ako bi igrao DC igre onda je možda bolji H model zbog pečurkica.
Gledao na onim klipovima na youtubeu da moze da emulira pecurkicu dpad, ima bukvalno prekidac neki s desne strane, i kao radi, ali nije idealno. Ovo za carinu je dobra vest svakako, posto vidim dosta EU warehouseova imaju takodje prodavci neki, kopka me, znam da nije 100 dukata, tj nije cak ni 60 evra, nego mi se ne daje ovim nasima iz principa, narocito ako nije hitno😂

Gledao na onim klipovima na youtubeu da moze da emulira pecurkicu dpad, ima bukvalno prekidac neki s desne strane, i kao radi, ali nije idealno. Ovo za carinu je dobra vest svakako, posto vidim dosta EU warehouseova imaju takodje prodavci neki, kopka me, znam da nije 100 dukata, tj nije cak ni 60 evra, nego mi se ne daje ovim nasima iz principa, narocito ako nije hitno😂
Paxi pečurki na ovim jeftinim konzolicama su loše i preciznije su malo više od dpada, u smislu imaš neki prelaz i kontrolu u odnosu na 0 ili 1 ali je baš loše. Zato je i tako jeftino, ali za igre koje traže pečurkice, daleko je komfornije neko dugme+dpad.

Da li neko zna način na koji mogu da kopiram sadržaj micro sd kartice na drugu karticu?

Da li neko zna način na koji mogu da kopiram sadržaj micro sd kartice na drugu karticu?
Dva USB citaca ili citac interni + usb citac, pomaze imati i USB3.0 hub u ovim slucajevima.
Traje jedno sat ipo/dva, narocito ako su losije kartice, ali radi sve, sto puta tako prebacivao. Samo obavezno stikliraj u windows exploreru ono da ti pokazuje hidden fileove, da i njih prebacis.

Samo otvoris u file exploreru ili 2 instance ili 2 taba (ako si na win11), i drag i drop sve tj copy paste.

Aliexpress comitmment nema brige.

Fabrički mislim da ne dolaze Donkey Kong igre, ali lako možeš naknadno da dodaš.

Pazarih malopre na rasprodaji, cena bagatela. Jedan od boljih retro handhelda. Količina je ograničena pa požurite :cool:

AliExpress link

Screenshot_6.jpg

Poslednja izmena:
Super ponuda, čuvao sam ga u listi zelja.
Jesi poručio sa memorijskom karticom?
Koliki kapacitet je zadovoljavajući tj optimum, 64GB ili 128GB?

Super ponuda, čuvao sam ga u listi zelja.
Jesi poručio sa memorijskom karticom?
Koliki kapacitet je zadovoljavajući tj optimum, 64GB ili 128GB?

Da, uzeo sam karticu od 64GB, za moje potrebe je dovoljno mada ako imaš nameru da igraš PSP, N64, PS1, Dreamcast stvari onda je u principu bolje uzeti 128GB zbog prostora.

Super je to kod ove konzole što ima podršku u vidu odličnog custom OS-a (Tomato OS) koji sadrži sve moguće emulatore (tera ih RetroArch a tvoje je samo da nabaciš romove po želji), software tipa Media Player kao i ono najbitnije PortMaster aplikaciju koji ti pruža da preko Wi-Fi veze direktno sa neta skidaš razne originalne portove igara za TrimuiOS (baziran na Linuxu). Među njima ima čak i nekih novijih modernih stvari rađenih u retro fazonu tipa TMNT: Shredder's Revenge, Sonic Mania, Axiom Verge itd. Potrebno je samo da imaš originalne fajlove tih istih igara ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Za one koji su iskusni u handheld konzolama, po vama, koja je bolja: Trimui Smart Pro ili ANBERNIC RG35XX H?
Cenovno je isto.

Pogledao sam ovaj video i nekako sam opet za H varijantu, iako je cena za TrimUI takodje odlicna. A da li je neko isprobao zadnji firmware za H, kakvi su utisci? Ja sam ga skinuo, al nikako da se odlucim da ga instaliram, malo me smorili ti manevri za SD karticama po pitanju softvera

Pogledao sam ovaj video i nekako sam opet za H varijantu, iako je cena za TrimUI takodje odlicna. A da li je neko isprobao zadnji firmware za H, kakvi su utisci? Ja sam ga skinuo, al nikako da se odlucim da ga instaliram, malo me smorili ti manevri za SD karticama po pitanju softvera
Ja se prebacih na MuOS sledeć verzija će moći da se radi update, bez flešovanja cele kartice.
Sad da sredim ikone za konzole i sličice za igre.

Na temu TrimUI, svakako odlična konzola ako veličina nije problem. Deluje kao bolja opcija od r36s za isti novac.

Što se tiče TrimUI Smart Pro vs ANBERNIC RG35XX H teme, lik je u videu dosta toga fino objasnio. TrimUI je jasan pobednik kada su u pitanju kvalitet i veličina ekrana, kvalitet DPad-a, zatim baterije sa sve sleep mode-om (jedna od najkvalitetnijih među svim handheld konzolama) a i sama estetika je znatno bolja, udobnost takođe.

Sada ima onih kojima ove stvari nisu toliko bitne i važno im je samo da se igraju i prekrate vreme što kod mene nije slučaj. Ja uvek tražim kvalitetnu spravu po većini parametara i TrimUI je skroz ok po tom pitanju a i ovako generalno se išlo na to da se kopira Sony PSP dizajn što mi je super.

Sa rg35xx H sam prešao na rg556. Gura lepo i ps2, grafika na x2. Dreamcast, GameCube i wii bez problema. 256 GB popunjeno :), moraće 512 GB da se pazari. I ima manje cimanja sa sistemom, jednostavno Android

Sve si se zeznuo sa tim RG556. :D I meni stiže za koji dan u providno-plavoj boji.

Rg 556 je u svemu mnogo ozbiljnija konzola, a i cena to potvrdjuje, posto se za cenu 556ice mogu kupiti 3 komada 35xx H.

Što se tiče TrimUI Smart Pro vs ANBERNIC RG35XX H teme, lik je u videu dosta toga fino objasnio. TrimUI je jasan pobednik kada su u pitanju kvalitet i veličina ekrana, kvalitet DPad-a, zatim baterije sa sve sleep mode-om (jedna od najkvalitetnijih među svim handheld konzolama) a i sama estetika je znatno bolja, udobnost takođe.

Sada ima onih kojima ove stvari nisu toliko bitne i važno im je samo da se igraju i prekrate vreme što kod mene nije slučaj. Ja uvek tražim kvalitetnu spravu po većini parametara i TrimUI je skroz ok po tom pitanju a i ovako generalno se išlo na to da se kopira Sony PSP dizajn što mi je super.
A kakva je softverski? Jel komplikovana, ima li nekog velikog zezanja oko podesavanja?

Da li je ovo sigurna kupovina ili moze biti i neka prevara?

Poslednja izmena:
Pa pre neki dan je bila ta cena na linku iznad, doduše na popustu, više nije. E sad, ne znam za ovaj store.

Pa pre neki dan je bila ta cena na linku iznad, doduše na popustu, više nije. E sad, ne znam za ovaj store.
Mada sad kad sam pogledao par videa, odustao sam. Meni se tu sem veceg ekrana i ne dopada nista vise. A cak i taj ekran nije prevelika prednost jer u mnogim igrama je neiskoriscen. A tasteri na konzoli iritiraju prilikom aktivacije, nije kompaktna kao H, tako da ostajem na H bez neke velike dileme.

Ja sam naručio oba. :D Pošto su oba bili na akciji, skoro po ceni jednog mi ispala oba.

Nazad
Vrh Dno