Nemam dodatnih slika za sada, ne stižem da završim setup ali je fabrički softver jako loše rešen kod RG405V. Neki kao klot Android, nabacani emulatori, Google Play i Aptoide.
Najveći problem je što konzolica jede bateriju u stand by, ako ostane upaljena preko noći, ujutru prazna baterija. Moraju aplikacije ručno da se brišu iz memorije.
Čekam da Garlic izađe i bete pa da probam.
Za sada sam probao Sega Mega, SNES i Game Boy Color igre, nisam doplatio za dodatnu mem. karticu sa igrama tako da sam nabacio Tiny Best Set Go.
Emulacija je zadovoljavajuća, ali svaki emulator po default drži uključene on screen kontrole. Retro Arch nisam namestio da rade igre preko njega.
Android igre rade okej ali 3.5 inča i 640x480 zaista nije sjajno iskustvo za takve igre. Minecraft radi out of the box kao i Roblox koji malo secka. FC Mobile ne radi sa fizičkim kontrolama out of the box, Asphalt 9 radi okej ali je kontrolna šema više swipe i gyro nego normalna simulacija vožnje tako da baš i nije za ovaj uređaj.
Kontroleri su tako, dpad nije neko čudo ali radi posao, dugmići su mali ali okej, analog su jako mali i slabog radijusa okretanja, ne baš najbolje iskustvo. Home button ne reaguje uvek a retro igre očekuju da stiskaš start za svo kretanje kroz menije (zaboravio sam kako to ide). Ono što ne valja su back buttons, trigger i read button, jedva upotrebljivo. Lakše igrati na Androidu od 6.5 inča sa on screen nego sa ovim fizičkim kontrolama.
Ja imam omanje ruke i konzola uopšte nije velika kao što se čini i kao što kažu, nije baš ni udobna, skučena je. Ekran je dobar ali mali jelte, matore igre su baš mutnjikave što je i očekivano. Ko je skoro igrao moderne 2d igre pa ga je to vratilo u nekadašnja vremena da zna da to nema veze sa oštrinom i kvalitetom 2d grafike, moderne igre su mnogo lepše, sve je to gledanje kroz roze naočare da budem iskren...
Izrada je dobra, konzolica je top heavy iako ne izgleda tako, ne puni se baš najbrže.
Mislim da će se ispostaviti da je RGB30 bolji izbor za 70 evra od RG405V za 135 evra. Jer ima veći ekran i bolje je prilagođen softver retro igrama koje jedino ima smisla igrati na ovako malim ekranima.
Kontrole mogu da uporedim sa 8bitdo kontrolerima: SN30 Pro, M30 i Ultimate Bluetooth. Od prva dva ima lošije dugmiće i dpad ali ne preterano drastično i poprilično lošiji analog od SN30 Pro uglavnom zbog veličine pečurkica. Sa Ultimate Bluetooth je neuporedivo, to je babaroga od kontrolera koji je toliko bolji od prva dva sa spiska da se ne mogu nazvati istim uređajem. Apsolutno je superiorno sve na tom kontroleru u odnosu na SN30 Pro ili M30, tako da nema uopšte smisla porediti kvalitet analoga i dugmića, triggera sa RG405V.