Stigao i PowKiddy RGB30, nisam još slikao samo probao malo.
Za razliku od Anbernic ovo je kompletniji uređaj.
Igre stižu uz njega, tu je i Boogerman
Probao sam malo PSX, Gran Turismo i Tony Hawk Pro Skater. Fino iskustvo obe. Kao i Boogermana na Mega Drive 2 i Mustafu na NeoGeo (zaljubljenici verujem da znaju o kojoj igri se radi

).
Ima malo cimanja oko podešavanja rezolucije i odnosa strana za svaki od emulatora/platformi jer je ekran 1:1.
Podrazumevano je uključen bezel sa motivom plaforme koja se pokreće.
Izrada je onako, lošija plastika od Anbernic, kockast je, pomalo neprijatan za držanje na prvu.
Dpad je bolji na PowerKiddy, analog su jednako loši, na RGB30 su veće pečurkice ali uvučene u kućište uređaja i meni neprirodne za korišćenje.
XYAB dugmići su bolji na Anbernic, osim bočnih koji su kvalitetniji na Anbernic ali daleko upotrebljiviji RGB30. Iako za većinu platformi nemaju neku ulogu.
Softver tj. JELOS je mnogo bolje rešen od Anbernic Androida.
Zvučnici na RGB30 su ne baš najboljeg kvaliteta, dovoljno glasni ali emituju ne baš kvalitetan zvuk.
Ekran je ok, tu negde kao na Anbernic, mada je 1:1 neviđeno kul odnos strana, šteta što nije native svim platformama.
Stigao bez dodatnih troškova, posle alu tastature se smilovali carinici... plaćen 65 dolara, skoro upola cene Anbernic RG405V.
Jači je hardverski Anbernic ali je RGB30 bolji uređaj imho čak i da su iste cene, a nisu. Za ove pare mislim da je bolja opcija i od RG35XX plus samo zbog softvera.
Dok ne izađe kršten softver za RG35XX Plus.
Iskreno ne vidim poentu igranja PS2 i jačih platformi na ovako malim ekranima, tako da i dalje ne kapiram zašto je novi Pocket vredan 200 dolara. Realno od RGB30 ne treba bolji hardver, samo da je izrada bolja (OLED, bolji zvučnici, malo veći ekran, kućište, dugmići). Sve i da je unutra Gen 3, čemu to? Možda na Odinu ima smisla igrati PS2, Gamecube, PS3 i slično. Mada i to je mali ekran. Meni lično tek nešto poput Fold 5 i veći ekrani kao recimo Playstation portal imaju smisla za igranje takvih igara. Naravno i PC handheldi poput ROG Ally.