Šta je novo?

AMD X870 ploce

illidan

Uticajan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
1,855
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark, phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2, presonus eris 3.5, akg k712 pro balanced, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h20
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
lamzu atlantis mini, kbd.fans tofu65 e-white, cream soda switches, gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet

Ceka se neka jeftina mATX za stream/capture PC.

Ne deluje da ce skoro u prodaju. X870 procitah negde Q1 2025 tad ce i 9XXX X3D proc

X870E Hero ima slimSAS PCI-E 4.0 utičnicu. Zanimljiv dodatak na "gejming" ploči.

interesantni su i oni dimm slotovi :) sa kracim pinovima, pretpostavljam sto je moguce kraci traces do cpu

Konacno da moze graficka da se izvadi ko covek , sad je q release integrisan u PCI slot i samo se povuce graficka s prednje strane je izvadis na 7:44

Ne znam kako smo vadili kartice do sada.

;)

a vadis je jednom godisnje, mozda :)

Kako ko, ja sam vadio grafičku bar 5-6 puta za manje od godinu dana. on toga 2 puta da zamenim M.2 ispod i iznad nje, 2 puta zbog premeštanja kablova i par puta zbog zamene grafičke jer je prva crkla pa ubacivao neku privremenu. Morao sam da upotrebim drvenu dršku od četkice da uopšte signem do kuke.

MSI

GVl1r2kWoAAi0kl

i Gigabyte

9z0nnNLmip9OKRkJ.jpg

mid tier sledece godine....

Ima da ispeglaju sve i WIn11 i Biose, chipset drajvere i x3D CPUeve do Q1 2025 :)

ja nesto imam osecaj da ce na 800 chipsetu 9 generacija da radi bar jos 5 do 10 % bolje nego sad , a razlog pa klasika mora se proda 800 serija.

B550... :D

on topic :)

nisam video da je jos neko radio review (izgleda jos uvek ne smeju da prikazuju performanse NDA)

Kad budu stavljali i bele konektore, umesto crnih, onda ću da menjam svoju matičnu. :)

polako iskacu :)

i preskupi malisan :)

Izgleda da cene neće biti toliko visoke kao što se predviđalo. Na nivou x670 kafda su izašle. Sad još samo da se pojave B850.

B850 neće ove godine.

Jel bolje radi 9000 na nove ploče ili je to sve manje više slicno?

Isto će raditi i na starim pločama Ryzen 9000 :)

Ploce su uglavnom iste, samo se gura USB4, WIFI7 i brzi ram, ali i paprena cena.
Jedino dobro iz svega sto mozda mogu da poguraju postojece ploce sa cenom na dole, pre svega B650E, i X670/X670E ploce.

B650 ploca ce svakako biti i dalje najbolja kupovina za prosecnog korisnika/gamera.

Nazad
Vrh Dno