Šta je novo?

AMD X3 vs Audi Quattro

I jos jedan quattro :D

6.jpg

Kad zavrsi LinX ram cu da podignem pa da vidim kako se ponasa.

Sve nasi ljudi! :D

Cestitam i ja, bravo na otkljucavanju!!!

Bravo, odlično vam ide ovo, svaka čast, i ja bih tako... Elem, zato vas kojima je uspelo otključavanje i pitam: kada na procesoru piše CADAC AD u pitanju je Propus, a kada piše AACYC AC, to je ono što se traži, tj. Deneb? I još nešto, da li ste se sreli sa nekim X3/X4 sa Deneb jezgrom kojem nije uspelo otključavanje L3?

Ovo prolazi bez problema.

test3.jpg

Vidjet cu hoce li memorija htjeti vise, posto je u pitanju jeftina apacer (kupljena pre godinu dana i placena smijesnih 1200 dinara po modulu od 2 GB :D ).

Ovo prolazi bez problema.

Vidjet cu hoce li memorija htjeti vise, posto je u pitanju jeftina apacer (kupljena pre godinu dana i placena smijesnih 1200 dinara po modulu od 2 GB :D ).

Pusti memoriju, sta ce ti vise!?
Povecavaj FSB a memoriju drzi u granicama 800-900MHz.
Ploca ima 125W CPU support naponsku pa neka nesto duva preko nje kada budes trazio max. klokove

off: Joj evo moje buduce ljubimice :banana:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3272

Poslednja izmena:
Da da. Kad maksimalno pocnu da duvaju, moram da drzim kuciste.. ode... :D

Bravo, odlično vam ide ovo, svaka čast, i ja bih tako... Elem, zato vas kojima je uspelo otključavanje i pitam: kada na procesoru piše CADAC AD u pitanju je Propus, a kada piše AACYC AC, to je ono što se traži, tj. Deneb? I još nešto, da li ste se sreli sa nekim X3/X4 sa Deneb jezgrom kojem nije uspelo otključavanje L3?

Sreo sam se sa jednim koji nije hteo da se otkljuca, sa Deneb jezgrom to jest i on se otkljucao, ali je jezgro bilo neispravno.

Inace svi ovi sto stizu kod nas sa Deneb jezgrom imaju cacyc oznaku.

:( Ja nisam uspeo da otkljucam 4 jezgro tj. potpuno je neispravno. Najgore od svega je sto je u pitanju jezgro br. 3 tako da nemogu ni samo cash da otkljucam. Denube jezgro CACYC. Jedina uteha je sto lepo radi na 3.5 (ploca nece preko 260 za magistralu).

Ok, to me je zanimalo, uskoro sledi upgrade, pa ako unlock uspe (ili ne) podeliću to sa vama. Hvala za info!

Evo ga jos jedan quattro sveze otkljucan, za sada jos na default-u:D

Sutra mora da zalegne neko bolje napajanje i ...

Prilozi

• Quattro.jpg
    Quattro.jpg
    300.5 KB · Pregleda: 146
Evo ga jos jedan quattro sveze otkljucan, za sada jos na default-u:D

Sutra mora da zalegne neko bolje napajanje i ...

Cestitao bih ti odmah, ali zarad tebe samog bez 25 obrtaja linxa, ne mora da znaci da je ispravno jezgro, 'ajde baci taj linx, pa da ti cestitam, kao pravom kolegi! :D

Moze da prica ko sta hoce ali Intel nikada nece moci da pridje AMD-u u ovakvim ponudama. :D

Evo, novi quattro posle 50 minuta linxa.

Probao sam i malo da ga kloknem ali ubogi thermal master nedozvoljava, a novo napajanje nestigoh da kupim danas

Prilozi

• quattro2.jpg
    quattro2.jpg
    247.7 KB · Pregleda: 133
Evo, novi quattro posle 50 minuta linxa.

Probao sam i malo da ga kloknem ali ubogi thermal master nedozvoljava, a novo napajanje nestigoh da kupim danas

E, tako treba! Bravo, svaka cast!!! Jos jedan u nizu. :D
Thermal master je tek nesto malo bolji od prosecnog Kineza, tako da bolje sacekaj kvalitetno napajanje za neki ozbiljniji OC!

cheers

ps/ Trebalo bi da i tvoj procesor bude dobar pirmerak za overklok, radi na manjoj voltazi od fabricke, doduse moj radi na jos manjoj, ali nema veze ocigledno je da ces i ti imati odlicnih rezultata!

Poslednja izmena:
Evo i moj x3 435 se otkljucao (valjda je ovo propus, bez l3 cash-a). Pustio sam linx pola sata i proslo je bez greske. Videcu danas da pustim malo duze.

Samo mi nije jasno zasto je napon tako visok u odnosu na vase procesore?

Prilozi

• cpu-z.jpg
    cpu-z.jpg
    55.8 KB · Pregleda: 145
Evo i moj x3 435 se otkljucao (valjda je ovo propus, bez l3 cash-a). Pustio sam linx pola sata i proslo je bez greske. Videcu danas da pustim malo duze.

Samo mi nije jasno zasto je napon tako visok u odnosu na vase procesore?

Default voltaza za Propus jezgra je 1.4V tako da ne brines po tom pitanju.
Na kojoj si ploci otkljucao procesor?

Tebi CPU-Z procesor detektuje kao Deneb.
Koja je oznaka na procesoru ako se sjecas ili imas zapisano?

Poslednja izmena:
Na gigabyte ga-ma770t-udp3. Onaj gb utility (easytune) ga detektuje kao propus. Nisam zapisao oznaku, ali kad sam proveravao znam da je bio model bez l3 casha.

Probacu danas da ga malo kloknem, da li i ovde vazi da ht ne bi trebalo preko 2000mhz? Takodje, jos nisam proverio dokle moze memorija, (kingston 1333mhz), verovatno bi mogla na 1600 (800)mhz.

E da, jel deneb ima mnozilac 13.5 ili ga vi spustate?

Pojavio mi se jedan problem, a nisam siguran zbog cega se to desava.

Naime, desilo mi se vec dva puta da racunar nece da se upali dok mu ne izvucem kabl od napajanja na kratko.

Konfiguracija iz potpisa, procesor otkljucan i overklokovan na 3.5Ghz. Pisem u ovoj temi posto nisam siguran da li ima veze sa otkljucanim jezgrom. Na ovim podesavanjima je prosao 75 ciklusa linx-a bez problema, temperatura ne ide preko 47c.

Napajanje bi trebalo da je vise nego dovoljno, posle visesatnog igranja nije ni mlako. Ili jednostavno ploca baguje, pa ti trebalo da flesujem novi bios, trenutno je verzija f4, koliko vidim aktuelan je F5. Ima li neko iskustva sa verzijom F5, da li i dalje moze da se otkljuca cpu?
Neke ideje?

Poslednja izmena:
Cuo sam da se desava da ponekad ploca odbije da prepozna otkljucan procesor, a da odma pri restartu ga prepozna... Mada nisam cuo da je nemoguce upaliti komp...

Razlike izmedju F4 i F5 BIOS-a su (najverovatnije) u CPUID delu, tj. omoguceno je ubadanje najnovijih procesora. Neces nista dobiti (ni izgubiti) sa flesovanjem novog. Dokumentovana su unapredjenja BIOS-a na gigabajtovom sajtu pa iscitaj.

Poslednja izmena:
To pise na sajtu. Sta je CPU Core Control option?

Ako se ne varam, to je AMD-ova tehnika za ustedu energije koja omogucava nezavisno klokovanje jezgara i gasenje istih.

EDIT:
Na nekim mestima pominju to, a na nekim se to odnosi na ACC. Nisam bas siguran.... Mada ACC je i bio zamisljen kao sistem za ustedu energije i povecanje OC dometa na prvim phenomima, a posle je dobio jedno novu upotrebu :) Kako god, nece nista biti ako isflesujes novi BIOS na plocu. Ne moz biti gore od ovoga sad, samo bolje :)

Poslednja izmena:
Flesovao sam novi bios, i dobio CPU Core Control, koja ima dve opcije: Auto i Munual (nije greska, pise munual :) ). Takodje na jos jednom mestu pise disbaled :D To su nesto na brzinu sklepali...

Pod cpu core control imam mogucnost da iskljucim core 2 i core 3? Sad da li se to odnosi na 3. i 4. jezgro ili na 2. i 3. ko ce ga znati... Pod ACC imam od core 0 do core 3. Videcu za dan-dva da li ce opet da se tripuje i nece da se upali. Ko zna koji mu je djavo bio.

Vrh Dno