Šta je novo?

AMD X3 vs Audi Quattro

Imam par pitanja u vezi ovog procesora,pa ako je neko voljan da pomogne 🙂

Dakle,birao sam primerak da bude deneb jezgro i nasao proc sa onakom (CACYC AC) koji bi trebao biti deneb,ali problem je u tome sto je ovo jezgro "Rana" sa kojim nisam video da se iko do sad susreo.Posto ne znam kako da otkljucam kesh i jezgro (ako ikako moze) trebala bi mi pomoc posto imam plocu M720-US3 (sa kojom sam primetio da je par clanova uspelo da otkljuca) pa me zanima kako 🙂

Ako je unlockabilan, imas stavku u BIOS-u nVidia Core Calibration i stavi je na Auto...

Nece win da se digne pa moram bateriju vaditi da bi rr cmos inace nece da se podigne :/ Postoji li neki drugi nacin ili nesto da promenim tamo ono 2% i tako to,ili samo jezgro da probam i kako 🙁 Nikako mi nije jasno kako je "Rana" jezgro umesto deneba 😡

Poslednja izmena:
Nece win da se digne pa moram bateriju vaditi da bi rr cmos inace nece da se podigne :/ Postoji li neki drugi nacin ili nesto da promenim tamo ono 2% i tako to,ili samo jezgro da probam i kako 🙁 Nikako mi nije jasno kako je "Rana" jezgro umesto deneba 😡

To da ti je "Rana" ti "vidi" cpu-z?
To je normalno
I moj je Deneb, al' je Rana 😉

Pa Rana je dok nije otkljucan, kad otkljucas onda ga vide kao Deneb sa L3 6mb, kao moj izmedju ostalih...(***, mozda si jedan od retkih koji si zabo los primerak).nego vi koji ste otkljucali 425 jel skocila osetno temperatura,nisam znao da L3 toliko greje, meni je na box kuleru oko 50C...moram da pazarim CM TX3.

Evo skoro uzeo i drugar, otkljucali smo lepo , ali je bio Propus .

Inace , prolazi Links , radi sve kako treba . I prijavljuje se kao Phenom II B25.

Pa Rana je dok nije otkljucan, kad otkljucas onda ga vide kao Deneb sa L3 6mb, kao moj izmedju ostalih...(***, mozda si jedan od retkih koji si zabo los primerak).nego vi koji ste otkljucali 425 jel skocila osetno temperatura,nisam znao da L3 toliko greje, meni je na box kuleru oko 50C...moram da pazarim CM TX3.

Kes memorija povecava TDP za nekih 20-30%. Pogotovo sto sad taj punokrvni phenom hladi smesni box hladnjak 😉

@lepi kokan
Propus kad je zakljucan, deneb otkljucan 😉. Ja imam bas propusa (ne zakljucan deneb), i kad ukljucim ACC otkljuca se - nista :d

Poslednja izmena:
Ja sam opet previdio jednu stvar:
Stare verzije cpu-z vide X4 620 kao Rana, a recimo cpu-z 1.52 ga vec vidi kao Propus.

P.S. Kako dobijete ove Print Screen slicice u prihvatljivoj velicini?
Meni sve nesto preko 1MB!?

edit: Mozda je interesantno ako niste gledali ispod haube 😛

Prilozi

• die.webp
    die.webp
    86.1 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
cekaj bre , beagle,
proc je 425 , ACC na auto, ali se njemu za razliku od mene nije otvorio L3

takodje cpuz ga vidi kao Deneb, ali bez L3 , dok ga everest lepo prepoznaje kao propus.

a propus i jeste jer dok ga nismo otvorili radio je u bios u na auto na 1.45v
po otkljucavanju je odmah presao na 1.325v

... cudna suma je to ...

@crossfire
Print Screen ---> pa u Paint Ctrl+V pa Save as pa stavis .jpg, i dobro ga on sam kompresuje, nije los uopste.
POZ

@lepi kokan
Propus kad je zakljucan, deneb otkljucan 😉. Ja imam bas propusa (ne zakljucan deneb), i kad ukljucim ACC otkljuca se - nista :d

Ovo nije tacno, moze i propus da se otkljuca bez L3 kesa... x3 -> x4

Upravu si, dugacije sam hteo da se izrazim, dakle procesori koji nisu sa deneb(CACYC) jezgrom mogu da otkljucaju 4 jezgro ali bez L3 kesa... Znaci CADAC oznake isto ima unlock ali samo jezgra... I to pitanje da li je ispravno naravno...

a moze se li se sa M720-US3 posebno otkljucavati ? (mislim na jezgra i kesh)

a moze se li se sa M720-US3 posebno otkljucavati ? (mislim na jezgra i kesh)

Moze. Imas nVidia Core Calibration, sto je u sustini ista stvar kao i ACC. Nisam vidjao ovde da je neko koristio nForce za otkljucavanje, ali sam na netu nalazio dosta uspesno otkljucanih CPU-ova na nForce-u.

Pa vidi koju plocu ima beagle 😉

Ja sam iz zezanja ukljucio nVCC, cisto da vidim dal ce mi pomoci pri OC-ovanju. Moj CPU je PRAVI Propus, a ne zakljucan Deneb.... Tako da nema sta da se otkljuca 😉

Video sam da je jedan korisnik uspeo da otkljuca na mojoj ploci (ne secam se tacno nicka),ali mene zanima mogu li nekako pokusati samo jezgro i samo kesh posto zajedno ocigledno nece..

cekaj bre , beagle,
proc je 425 , ACC na auto, ali se njemu za razliku od mene nije otvorio L3

takodje cpuz ga vidi kao Deneb, ali bez L3 , dok ga everest lepo prepoznaje kao propus.

a propus i jeste jer dok ga nismo otvorili radio je u bios u na auto na 1.45v
po otkljucavanju je odmah presao na 1.325v

... cudna suma je to ...

Nisam ovo video odmah. Nesto se ja i ti nismo lepo razumeli 🙂

Preko CPU-Z ili bilo kog drugog programa NE MOZES da saznas koje jezgro ima procesor. Na primer, i za pravi Propus i za zakljucani Deneb CPU-Z ce prijaviti da imas Propusa. Samo po oznaci (Denebi valjda nose CACYC oznaku... ili tako nesto), ili eksperimentalnim putem (aktiviranjem ACC-a) mozes saznati koji procesor se krije ispod IHS-a. Cak i da ima Deneb jezgro, pitanje je da li je ono u potpunosti ispravno (sto se, je li, proverava otkljucavanjem 🙂).

Da ga CPU-Z vidi kao deneb bez L3 je moguce jedino ako se koristi starija verzija CPU-Z, pa nije sposoban da prepozna propusa kako treba 😉.

ma jasno je svima nama sve, nego ga iskomplikovasmo do sto i nazad.

na m720-us3 nForceu , u biosu / verziji koja je kod mene / ne pise nVCC, nego ACC,
i moguce je posebno otkljucavanje jezgara .

na m720-us3 nForceu , u biosu / verziji koja je kod mene / ne pise nVCC, nego ACC,
i moguce je posebno otkljucavanje jezgara .

On nije to pitao. Pitao je da li je moguce utkljucati samo jezgro, a da ne otkljuca L3 (ili obrnuto). To ne moze.

Jesi siguran za to? Ja imam istu plocu, i pise bas nVidia Core Calibration... A isprobao sam nekoliko BIOS-a (F2, F5, F6), ni u jednom se ne zove ACC. Ili ti imas neku spec verziju BIOS-a, ili imas AMD cipset, a ne nForce :d

Poslednja izmena:
slikacu kad nadjem vremena

bios je F4

Poslednja izmena:
Pa tako isto pise i na F6 koji sam imao pre nego sto sam sad skinuo F4.

U prvom izboru pise Advanced Core Calibration pa zatim Nvdia Core Calibration i onda tu ide podesavanje i iskljucivanje/ukljucivanje..

Nazad
Vrh Dno