Šta je novo?

AMD X3 vs Audi Quattro

Prosto neverovatno koliko gflopsa imas! Meni je na 3.5hz oko 36 a tebi na 4ghz 46 neverovatno. Ista platforma ddr2 memorija svaka cast. Aj odradi 3d mark vantage da vidim cpu scor.

Prosto neverovatno koliko gflopsa imas! Meni je na 3.5hz oko 36 a tebi na 4ghz 46 neverovatno. Ista platforma ddr2 memorija svaka cast. Aj odradi 3d mark vantage da vidim cpu scor.

Hehehe, izvini ali 3D Mark je zabranjen software na mom racunaru! :)

Pogledaj ona screenshot, na 3,9ghz, sa nagruvanim NB i memorijom na 963, preko 48 gflopsa.

Ma pratim temu od kad si je zapoceo. Opet kazem neverovatno ista platforma a razlika 12%. Vidi ti to da zaplenis, uzmi im lepo za 60 evra standardan x3 a taj ces da prodas za 100+ *******. Pa ni 965 c2 nemoze da pridje tom cudu!

Ma pratim temu od kad si je zapoceo. Opet kazem neverovatno ista platforma a razlika 12%. Vidi ti to da zaplenis, uzmi im lepo za 60 evra standardan x3 a taj ces da prodas za 100+ *******. Pa ni 965 c2 nemoze da pridje tom cudu!

Hehehe, a ne ne prodajem ja ovaj procesor, ovo je ono sto mi je trebalo. :eyebrows: Inace prodao sam moj prethodni X3 710, a ovaj X3 425 uzeo za sebe.

Kazi mi samo jel' koristis Win7 zato sto je Win7 trenutno najbrzi MS-ov OS i plus koristim Linx 64 bita, u sustini na 3500mhz, ja sam imao 44 Gflopsa.

Poslednja izmena:
@proOCstreet

nema na chemu ;)
znam da je uzasno, i meni je gadno, ali iskreno nisam imao neshto zivaca da se bakcem oko togam jer ta mashina sluzu za gledanje tv-a (sad but true) pa sam ostavio tako uglavljeno izmedju grafike i true-a, ono shto mozda zbunjuje je to da sam samo stavio jedan vent u pull poziciji kako bih imao prostora za ovu osmicu na chipsetu. u protivnom nema shanse da radi stabilno na 3750+mhz
josh jednom svaka chast za rezove, samo mogao bi malo da nategnesh NB na 4ghz, iskreno, najsretniji bi bio kad bih video 50gflopsa na amd-u. to bi bio pun pogodak. 50 gflopsa za 60e...misliimm....

edit, chuvaj taj cpu, a ako budesh hteo nekad da ga valjash javi se ;)

Poslednja izmena:
Malo da napravim pauzu od par dana pa cu onda da probam sta se jos moze, ocigledno je kod ove ploce trik (ono na sta si ti odmah ukazao) sto bolje ohladiti naponsku da bi se cedio po koji novi megaherc na HT linku.

Ma, kakva prodaja ovaj CPU se ne prodaje, a kada bude bio prevazidjen ne verujem ni da ce tebi biti zanimljiv tada tebi Demiose, isprobavacemo neke slicne procesore novije generacije. :D

Koristim win 7 32-bitni. Moram neko ozbiljno napajanje da uzmem pa da se bacim na malo ozbiljniji oc. kao 550 oce i na 4 ghz al kao b50 nece preko 3.6. Mozda ta zakljucana jezgra nemogu vise al ja sumnjam na napajanje. Videcemo kad uzmem napajanje.

Malo da napravim pauzu od par dana pa cu onda da probam sta se jos moze, ocigledno je kod ove ploce trik (ono na sta si ti odmah ukazao) sto bolje ohladiti naponsku da bi se cedio po koji novi megaherc na HT linku.

Ma, kakva prodaja ovaj CPU se ne prodaje, a kada bude bio prevazidjen ne verujem ni da ce tebi biti zanimljiv tada tebi Demiose, isprobavacemo neke slicne procesore novije generacije. :D

naravno, slazem se :)

mr prostreet ,

sta je sa tim sto core temp pokazuje temperaturu po jezgrima od 0' ?

takodje , kako najbolje proveriti stabilnost sva 4 jezgra ?
na def naponu , i frekvenciji, ako windows radi normalno, kao i igre.

/ - potpuni sam laik za ovu temu, pa zato pitam ovakve stvari, hvala unapred /

Poslednja izmena:
stavi everest pa ces imati ukupnu temperaturu cpu-a(ne sva 4 jezgra)...testiraj sa programom linx on ti je najbolji za stabinost procesora,a i memorije...

@lepi kokan

zato sto je procesor otkljucan ne rade mu per-core senzori. Nista neobicno.

fala !

znaci ovo moje radi ?
za sad je na defaultu , 2.7ghz , oborio sam napon na 1.25 .
radi 3d mark , sandra , winrar bench itd ...

da . everest je pokazivao i pre cpu temp, ali per core nije. pa zato pitam.
fala jos jednom.

takodje da naglasim Nvidia ACC otkljucava i L3 . na auto , motikarski.

...cek da editujem post ...

:party:

Poslednja izmena:
Pa i to je normalno, da otkljucava L3 :D

Udri ga sa LinX i Prime95 nekoliko sati pa ces dobiti predstavu o stabilnosti. Ako ti krahuje, moze da se desi zbog nizeg napona (nemoj uzimati pro street-ov procesor kao reper, vis da je dobio neki nenormalni procesor :p).

zar vam po svojoj skromnoj pojavi licim na repera ?!
:p

prostreetu, naravno, svaki respekt . Bacicu ga na malo p95 ali malo kasnije.
Sto se OCa tice, ne znam koliko bi smeo da opteretim ovaj LC 6550 obican ,
tako da cu za sad da se uzdrzim od divljanja.

Prvo svaka cast i cestitam na otkljucavanju, 1) kazi mi uzeo isti proces X3 425 kao ja?
2)Koliki napon si dobio posle otkljucavanaj na procesoru?

Kreni lepo na defaultu i tom napon koji ti je bio kada si otkljucao procesor i Linx nakokaj na tipa 25 obrtaja i stavi ga na maksimum vrednosti i teraj, ako izgura tih 25 obrtaja trebalo bi da je procesor sasvim ispravan u tom novom obliku B25. :)

'Ajde pa javi, sta si uradio, pricam ja da je AMD za nas proletere zakon! :D

PS/Da i tebi moze biti ogranicenje to LC napajanje.

Poslednja izmena:
isti . da 425.
mislim da sam dobio 1.325 nakon otklj.

drage volje cu da ga izlinksujem, samo sad mora da idem nesto do grada .
javljam se posle.

isti . da 425.
mislim da sam dobio 1.325 nakon otklj.

drage volje cu da ga izlinksujem, samo sad mora da idem nesto do grada .
javljam se posle.

Ok, pametan izbor procesora!!! :D

Stavi mu ti taj napon 1,325v, jer na tom naponu rade svi X3-X4 procesori od Phenom II 920 do X3 720. Pa izlinxuj tako, nadam se kolega po otkljucanoj laganoj trojci :), pa nam javi.

Samo imaj na umu da je ta ploca ima 125W naponsku, kao i 770-UD3.
Za 24/7 o/c ja to ne bi drzao na vise od 3.2-3.3 GHz

edit: za UD3 pise da ima "140W CPU support", ali u "CPU Support List" nigdje nema 140W procesora (9950+ i 965 C2)

Poslednja izmena:
Bravo Miki, svaka cast, drago mi je da si potrefio otkljucabilni procesor!

Trebalo bi da to napajanje moze da izdrzi i neki jaci overklok, plocu znam da si uzeo odgovarajucu plocu, samo ti je kuler tu slab za neki veci poduhvat.

Hehehe, AMD radi za narod!!! :D

PS/Kada istestiras novu platformu jos malo, napisi ovde kakav je utisak dobiti masinu nesto jacu od i5 za bar tri puta manje para? :)

Poslednja izmena:
Poredjenjem tvog, mikijevog i mog procesora dosao sam do zakljucka da kada je isti bus speed i klok imamo isto gflops-a. Ti si podizanjem bus speed-a sa 200mhz na 300mhz (za isti klok) dobio 15% bolji skor u gflops-ima. Zakljucak: Super je to kad mozes da menjas mnozioc (kod black edition procesora) ali za ozbiljan oc uvek treba juriti sto veci bus speed. :)

Poredjenjem tvog, mikijevog i mog procesora dosao sam do zakljucka da kada je isti bus speed i klok imamo isto gflops-a. Ti si podizanjem bus speed-a sa 200mhz na 300mhz (za isti klok) dobio 15% bolji skor u gflops-ima. Zakljucak: Super je to kad mozes da menjas mnozioc (kod black edition procesora) ali za ozbiljan oc uvek treba juriti sto veci bus speed. :)

Ja obozavam kad treba da se juri bus speed!!! :p

Onako sa otkljucanim mnoziocem mi nije zanimljivo.

ispade i moj Athlon II X3 ima pogon quattro...prosao sve testove, jel moguce da se svi otkljucavaju??:cigar:

ispade i moj Athlon II X3 ima pogon quattro...prosao sve testove, jel moguce da se svi otkljucavaju??:cigar:

Nije, ali ono sto je lepo za nas proletere jeste da se ocigledno veliki procenat otkljucava!!! :banana:
Eto u radnji gde radim od 3 procesora 2 su se otkljucala, za sad procenat 60 % :), ali videcemo na dalje?

Sta reci doskocili smo bogatunima, da se i to jednom desi! :D

@Crossfire, znas li gde je Miki kupio ovaj procesor? ;)

Poslednja izmena:
Evo opustena varijanta na 3.2GHz, temp max 55C
Sto se tice memorije 950 je izgleda maximum koji mogu da izvucem.
Opet uz napomenu da su sve voltaze na default

Treba mi bolji cooler za neki "ozbiljan" rezultat, ne bih da przim proc preko 55C iako je max temp deklarisana na 70+.
Iskreno u ovom momentu mi ne treba nista vise od ovih 3.2GHz za svaki dan, mozda cak i smanjim na 3GHz

Prilozi

• linx 3.2GHz.jpg
    linx 3.2GHz.jpg
    248.8 KB · Pregleda: 91
Evo za mog druga Demiosa, jos malo pa 50 Gigaflopsova, 49,3

Uz pomoc moda na cipset hladnjaku, Demiose dugujem ti pivo! cheers

Ovo ventilatorce je prilicno zgodno jer je tanko, ali je malo bucno pa cu morati da mu nadjem zamenu u skorije vreme.

Cim je vrme otoplilio nije moglo bez aktivnog hladjenja cipseta.

PS/ @MikiD i to je sasvim fino, bitno je da u NB prebacis preko 2000 i da je oko 3 ghz, za sada pa ces kasnije polako kada nabavis bolji kuler da krenes ka vecim brzinama.

Vrh Dno