Šta je novo?

AMD Unveils Bulldozer & Bobcat

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li ova Gigabyte ploča gigabitni mrežni čip?

Hudson D1 ga sigurno nema, a koliko vidim ne zna se jos da li je dodat drugi kontroler.

Gigabyte lansirao GA-E350N-USB3

3713.jpg

GA-E350N-USB3_1.jpg

GA-E350N-USB3_3.jpg

Izvor:
http://semiaccurate.com/2011/01/03/gigabyte-launches-its-ga-e350n-usb3-brazos-mini-itx-board/

Poslednja izmena:
CES ??

MSI:

e350ia-e45-1.jpg

Asus:
asus-e35mi-i-1.jpg

Više detalja:
http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2011/01/04/amd-zacate-mini-itx-motherboards-preview/3

Asrock:
asrock_e350m1_2.jpg

Više detalja:
http://www.semiaccurate.com/2010/12/29/asrocks-brazos-board-detailed/

U pripremi je već i Deccan platforma za kraj 2011 / početak 2012:
Brazos is just one week away from its rumored introduction and we will know more then how competitive the platform really is. Digitimes reported that the Deccan platform will follow Brazos and replace it within one year. Deccan will include the Krishna APU and the Yuba chipset and will begin an internal testing process in Q1 2011. Samples should follow in Q2 and an official introduction could happen in Q4.
Izvor:
http://www.tomshardware.com/news/amd-brazos-deccan-2011,11865.html

Poslednja izmena:
Ok, vidim da se pominje cena od 150$ (Evra), za Brazos paket.
E sad da li neko moze da mi kaze sta bi dobio a sta izgubio sa (bez zelje da zapocnem neki flejm) npr. kombinacijom - [GA-H55N-USB3+Pentium G6950], za slicnu cenu?
Za potrosnju ne sumnjam, ali kakav je barem odnos performansi?

POZ

Ok, vidim da se pominje cena od 150$ (Evra), za Brazos paket.
E sad da li neko moze da mi kaze sta bi dobio a sta izgubio sa (bez zelje da zapocnem neki flejm) npr. kombinacijom - [GA-H55N-USB3+Pentium G6950], za slicnu cenu?
Za potrosnju ne sumnjam, ali kakav je barem odnos performansi?

POZ

Dobio bi brzi procesor i sporiju grafiku. Takodje nedostatak DX11 (ne verujem da ti je puno bitno). E sad zavisi za sta ti to treba, mana intelove grafike je i sto je losa za dekodiranje videa, pa ljudi u tom slucaju obicno uzmu neku nVidijinu.
I naravno vecu potrosnju/zagrevanje.

Poslednja izmena:
jedva cekam da vidim, bager na bench-u:)
ono sto sam procitao o sandybridge-u je dosta zeznuto za amd. klokuje se na vazduhu do bola:(

Sve je ostalo isto po tom pitanju.
Okvir za montažu hladnjaka je isti i AM3 procesori idu u socket.

E dobro, onda vredi sada uloziti u neki kvalitetan kuler koji ide i na AM3 (i na 1155 itd),moci ce da se koristi dugo. ;)

Kolika ce biti cena ovih mini-itx ploca? Jel se zna?

Ovde se placa format, odnosno Mini-ITX dimenzije. Gigabyte H55N-USB3 kosta ~105 dolara, tj 85 po nasim dilerskim cenovnicima. mATX ploce, ako ih bude, ce biti znatno jeftinije.

HTPC ploca i cpu za 150$ dobra cena??? to samo debeli AMD fanboj moze da izjavi i da ostane ziv :)

HTPC ploca i cpu za 150$ dobra cena??? to samo debeli AMD fanboj moze da izjavi i da ostane ziv :)

Rece glavni trol na forumu :D daj bre zeljko ne za*ebavaj, ako je intel mogao ono djubre od atoma da prodaje po toj ceni.. Ne vidim problem da i AMD prodaje APU po istoj ;) pogotovo jer je kompletniji proizvod :)
Logicno je da ce kasnije cene pasti, jer kao i svaka tehnicka novotarija, skupa je u pocetku :)

Pa i da je prodavao i za 200$ to opet ne menja ludost cene bila ona intelova ili amd-ov, vi opravdavate cenu ne necemu sto je nesto nekad kostalo, smesni ste! :p

Dusan K ne razumem ja vidim da se svugde pojavljuje ta opicena cena od 150$........ e sad da li ce se opeci pa ce prodaja ici ultra slabo ili ce ih intel cenovno ubiti pa ce za mesec dana kostati duplo manje to je sasvim druga stvar

dusan ti kaze da placas veliku cijenu zbog toga sto je to mini-itx, za razliku od mini-atx

Razumem ja to ali gde su mini-atx verzije za <100$ ?

Heh, pa to sada zavisi od biznis plana AMD-a ;). Retail desktop MB, pa bila to i ovakva combo ponuda, jednostavno nije ciljno trziste za Brazos platformu. Oni se nadaju da ce ga uvaliti OEM-ovima u sto vecem broju, za laptop/desktop/aio racunare.

Mini-ITX se pojavljuje odmah bas zbog toga sto obezbedjuje vecu zaradu na istoj platformi, sto sa mATX nije moguce.

Realno, nije toliko skupo jer dobijas plocu+procesor+gpu za 150$ u svetu..kod nas, ko ce ga znati :p Ja sam iskreno mislio da ce biti jeftinije, tamo negde u rangu od oko 70-80 eura ali ***a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno