Šta je novo?

AMD Ryzen 5 (razrada FAQ-a u II i III postu)

Svakako imas dobar box hladnjak da te sluzi dok ne stignu mountovi.

E, super i baš mi je drago zarad toga.
Negooo, pošto već imaš pomenuti kuler, da li se LC može montirati na ploču dok je u kućištu ili moram sve da skinem i izvadim ploču da bih motirao LCa?

Poslednja izmena:
Meni je prijatelj namontirao pre vise od godinu dana. Mislim da moras da imas pristup zadnjem delu ploce da bi namontirao, nisam siguran. Najbolje da pitas u CC-120 temi.

Nek si uzeo kit, bolje tako nego da uzmes 1x8GB pa posle kad dodas da se desi da ne rade zajedno.
Kad budes hteo 16GB, prodas 2x4 i uzmes 2x8 kit.
Na stranu to što je lakše prodati 1x8GB, a i što trenutno su daleko veće šanse da jedan modul radi na native frequency... ;)

E, super i baš mi je drago zarad toga.
Negooo, pošto već imaš pomenuti kuler, da li se LC može montirati na ploču dok je u kućištu ili moram sve da skinem i izvadim ploču da bih motirao LCa?

Ja sam morao da skinem ploču iako sam imao pristup pozadi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Resio sam problem sa biosom, flesnuo sam ga opet samo iz biosa i to je to, sad da sredjujem sta treba, da se updatuje windows pa cu da pisem sta i kako je :) Inace radi memorija izgleda na 3200Mhz, bar malopre mi sve radilo okej sa XMP profilom

Da li je to ova memorija https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c16d-16gtzb ?
Zelim da idem na istu kombinaciju kao i ti...uzecu 1600 bez X pa cu ga malo OC, tj onoliko koliko ide. Imam CM 212+ kuler, moram samo videti da li ima neki mount za njega, ako ne da ga prodam pa da uzmem neki drugi kuler.

Citao sam dosta o memoriji, i ne razumem bas taj b-die i ostalo, Samsung ne Samsung. Niko nije dao primer osim Erika u jednoj temi, koje su to memorije sa Samsung cipom i da li ih ima kod nas, tj na KP.

E sada ja sam razmisljao o Asus ploci (jer nekako vise volim Asus :D ) koliko god to glupo bilo...ali ne znam da li ima neke bitne razlike.

Ne mora da znači da radi samo zbog memorije nego je to kombinacija ploče i memorije. Možda tebi na tom Asusu neće raditi kako treba ram. Najbolje kao što si počeo, nađi identičan primer mobo+ram i pozitivno iskustvo ili kockaj pa čekaj da poprave ako ne radi odmah na 3200Mhz :).

Da li je to ova memorija https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c16d-16gtzb ?
Zelim da idem na istu kombinaciju kao i ti...uzecu 1600 bez X pa cu ga malo OC, tj onoliko koliko ide. Imam CM 212+ kuler, moram samo videti da li ima neki mount za njega, ako ne da ga prodam pa da uzmem neki drugi kuler.

Citao sam dosta o memoriji, i ne razumem bas taj b-die i ostalo, Samsung ne Samsung. Niko nije dao primer osim Erika u jednoj temi, koje su to memorije sa Samsung cipom i da li ih ima kod nas, tj na KP.

E sada ja sam razmisljao o Asus ploci (jer nekako vise volim Asus :D ) koliko god to glupo bilo...ali ne znam da li ima neke bitne razlike.

Jeste to je ta memorija, uzeo sam je na KP.

Ovo ti je provereno da radi na ovoj ploci na 3200Mhz, e sad sta se tebi svidja ti uzmi :D

Moj je na 3,7 sa 1.2 naponom, probacu da vidim do 4Ghz da idem na 1.35 ako hoce pa da uzmem neki kuler mozda

Sugradjanine, svakako je preporucljivo uzeti LC-CC-120, oko 20c nize temperature u odnosu na temperature sa stock hladnjakom, a nije neko veliko ulaganje.

Pogotovo ako planiras duze vreme da koristis konfu, a i posluzice te za kasnije buildove.

Hocu da uzmem, samo ne znam gde a da ima AM4 mount

Ako ne dobijes u kutiji, ako nije hladnjak nove proizvodnje nego stari lager, posaljes mail LC-u i dobijes besplatno.

To nije tema, a piše sve gde treba o tome. Imaš sajt eponuda koji će ti pomoći da nađeš najnižu cenu kod nas.

To nije tema, a piše sve gde treba o tome. Imaš sajt eponuda koji će ti pomoći da nađeš najnižu cenu kod nas.

Ok, izvinjavam se, samo sam se iznenadio.

No, ne znam koliko se promenilo, ali je receno da je sweet spot za memoriju 2666, ali sam takodje video da veca brzina memorije, daje ozbiljnije rezultate, i to vidljive okom :)

Ok, izvinjavam se, samo sam se iznenadio.

No, ne znam koliko se promenilo, ali je receno da je sweet spot za memoriju 2666, ali sam takodje video da veca brzina memorije, daje ozbiljnije rezultate, i to vidljive okom :)
Za sada vrlo mali izbor memorija koje rade na full-u.

Stavljen procesor na 3.9 1,35 i 3200Mhz ram, sve radi okej, samo jos kuler u nekom doglednom periodu da mi temperature budu niske preko leta :)

Ima li negde kod nas da se kupi AM4 kit za NH-D14?

Ja ga nigde nisam nasao po nasim sajtovima.

Ни за један кулер се не купује кит, само треба да контактираш произвођача. Ако за твој кулер постоји тај додатак, наравно.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mislim da je baš Noctua napravila presedan i da se može dokupiti (ko želi) AM4 kit posebno.

Uvoznik za LC je Mid9.

Sent from my HM 1S using Tapatalk

Занимљиво.
А до сада су све живо давали бесплатно.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mislim da je baš Noctua napravila presedan i da se može dokupiti (ko želi) AM4 kit posebno.

Noctua, slično kao za LGA2011 platformu, šalje NM-AM4 mounting kit besplatno uz priloženu fotokopiju računa od Noctua coolera kojeg posedujete i kupljene AM4 matične ploče ili Ryzen procesora - kupovina je samo dodatna opcija. Ja lično ne bih čekao 1-2 nedelje da sklopim Ryzen mašinu zbog 11e koliko sam platio mounting kit. Osim toga, ništa me ne sprečava da nakon sklapanja mašine pošaljem zahtev za besplatni mounting kit i bacim ga u oglase kad stigne :).

Kao što napisah, ko želi može i kupiti, poput mene koji sam C14 kupio preko oglasa i nemam račun.

Sent from my HM 1S using Tapatalk

Sto ne bi slali po serijskom broju kulera, zasto mora racun da se slika?

Zasto malo ne razmislis o tome o cemu pises? Pa zbog zloupotreba naravno!

Ps danas stiglo iz Dojčland, hvala Thermalright!

IMG_20170510_203739.jpg

Poslednja izmena:
zato sto je njihovo slanje kita :) dobra volja a ne obaveza i nece da salju svakome koje je kupio hladnjak a nema uopste AM4 masinu nego im trazi dzabe cisto tako da mu se nadje.

Pa kako moze da se zloupotrebi, neko izlupa serijski broj i desi se da pogodi neki kojem vec nije poslat mount ili serijski broj koji uopste postoji? Ma daj.

Vrh Dno