Ako je mnozilac 41 onda ce raditi na 4100MHz konstanto. Ako je Auto, radice na 3600 sa tim da ce dinamicki ubrzavati jezgra do 4200MHz u kratkim intervalima. Naravno, pod uslovom da si i napon ostavio na Auto. Ako si rucno stavio neki napon, mislim da nece moci da boostuje na te vrednosti.
Cao,kolega,evo i ja ipak uzeh 3600 i nisam se pokajao,mnogo mi je gotivnije igranje sa njim,tj bolje "klizi"...
Nego,verovatno se radi o tome sto si napisao.....meni je bio mnozilac na auto,ali sam napon rucno podesio,tj on nije bio na auto.....i zato je verovatno stalno bio na 3600Mhz sa auto mnoziocom...
A napon sam rucno podesio zato sto je mnogo divljao.....skace sa 1.150 na 1.400 u sekundi,iako se ne radi na kompu nista posebno.....citao sam da je to uobicajeno za ryzen 3000 serije,i da se savetuje da se rucno podesi napon....ja ga stavio na 1.200 i deluje da je stabilan
Onda je resenje da se kloknu sva jezgra na 4,1Ghz,a napon na 1.200?......iako sam prvo mislio da necu da ga klokujem,ali ne znam kako drugacije da obuzdam napon,a da ima max bost na 4,1-4,2 Ghz...