Šta je novo?

AMD Ryzen™ 7000 (Zen 4)

Zna li se prica za 1xram stick VS. 2xram VS. 4xram sta je bolje/gore/idealno itd

I dalje je idealno 2 modula ali je navodno daleko manji pad performansi sa samo jednim nego kod DDR4...

Šteta što nisu testirali i potrošnju. Ali ovo solidno izgleda što se performansi sa krš hlađenjem tiče.
Do duše, temperature od 95c mi i dalje ne ulivaju poverenje.

^ moguće da jeste. Visoke cene, pa cene novih ploča, ddr5, temperature da ne pričamo.

i jel poznat info za zen 4 koliko se gubi u perf.ako se uopste gubi sa 1xram vs. 2xram konfiguracijom

i jel poznat info za zen 4 koliko se gubi u perf.ako se uopste gubi sa 1xram vs. 2xram konfiguracijom
Jako malo, trebalo bi drasticno manje nego sa DDR4 i sa zen 4 (test-ovima su bili na Intel-u), ima u nekom od prvih Buildzoid video snimaka, gde je objasnio, izracunao, testirao. DDR5 vec ima ugradjen lazni pseudo dual channel u svaki komad memorije. (2x64 bit-a).

Pitao i na stranom forumu,oni se ne slazu sa tim (it will be very significant performance loss,
literally half bandwidth, half channels), ko je u pravu :D

Izacice B650 Tachyon to ce biti dobra kupovina

Trebalo bi, mada pokušavaju iz nekog razloga da smanje malo hajp. Sa druge strane na nekom stranom forumu sam pročitao da zajednica želi da napravi , zapravo preradi bios od x670e u slučaju da GB omane. Među sagovornima su 2-3 baš poznata lika. Trenutno na ovom računaru ne mogu da pronađem taj forum.

To da će biti duplo manja brzina to je samo u crtanom filmu memorija je i onako kao i ssd sintetika daje ogromne razlike a praksa kaže 1 do 3 FPS

Pa nije sve u FPS-u i igrama, neki programi baš dobro profitiraju na brzini memorije.

Kako nije? Pa što se pokidaše na naguraju tolike boost taktove i Intel i AMD? Svaki frejm u igrama je bitan :D

^ da pokažu ko ima veći, na kraju će normalno napajanje biti 1600w zbog manijaka koji dižu struju na grafikama i procesorima. Ispadne da se procesor mora undervolt raditi iz kutije sto zna mali broj korisnika.

Ko zna, zna. Ko ne zna - naučiće. Tako kaže moj drugar :D

@Gulftown slažem se za to, ali za zatezanje sto si radio kao poznavalac to je ok. Ali ima većina koja nema apsolutno blage veze o tome. Treba da naprave da je iz kutije kako treba a to fino podešavanje da se izvuče iz procesora maksimum sa minimalnim temperaturama neka ostave tebi 😀

Nazad
Vrh Dno