Šta je novo?

AMD Ryzen™ 7000 (Zen 4)

Da, videh da vuce nesto resursa, ali ne treba mi. Probacu kasnije kad se vratim sa posla.

Pogledaj samo gde su podešavanja za to, jer je verovatno komplikovano kao na Asrock-u (sličan je BIOS). Jedva sam pronašao gde se gasi.
Kod mene je u Advanced>AMD CBS>NBIO Common Options>GFX Configuration>iGPU Configuration na disabled. Meni se desi da nekad BIOS vrati to podešavanje na Auto, pa se opet pojavi integruša.😤

Sta savetujete za PBO? Da li sam pravilno odradio:
Prvo sam stavio Curve -30 i za sad je ok nakon vise testova, pa sam aktivirao AMD ECO i stavio na 65W i radi ok, temp. pale sa 95 na 65-70. Cinebench score je kao kada sam ga testirao sve na stock, sa temp 95, stujom od 145w i ventilatorima na max. Ovako 65-70, struja oko 88-90W, ventovi skoro necujni. Ali vidim da frekvencije nisu konstantno na 5.3 i vise, nego na 5.0, ali odu kad kad do 5.5 pojedinacno. Ne znam da li da ostavim ovako ili nesto cacnem jos? Kada sam postavio -30 na stock, i testirao Cinebench, skoro 1000 poena vise ima.

Sta savetujete za PBO? Da li sam pravilno odradio:
Prvo sam stavio Curve -30 i za sad je ok nakon vise testova, pa sam aktivirao AMD ECO i stavio na 65W i radi ok, temp. pale sa 95 na 65-70. Cinebench score je kao kada sam ga testirao sve na stock, sa temp 95, stujom od 145w i ventilatorima na max. Ovako 65-70, struja oko 88-90W, ventovi skoro necujni. Ali vidim da frekvencije nisu konstantno na 5.3 i vise, nego na 5.0, ali odu kad kad do 5.5 pojedinacno. Ne znam da li da ostavim ovako ili nesto cacnem jos? Kada sam postavio -30 na stock, i testirao Cinebench, skoro 1000 poena vise ima.

Testiranje sa CoreCycler.

Nije u prvi mah, ali testirao sam malo duze par igara, i izbaci me u nekom trenutku. Spustio sam Curve na -25, pa cemo da vidimo, verujem da na -20 je sweet spot.

Vrh Dno