Бокс је увек био бољи, само што су раније паковали и кулер уз процесор.Evo, sad sam se malo informisao i kolega @WizzardFive je definitivno u pravu.
Fora kod tray procesora je što garancija prelazi sa AMD-a na prodavca od kojeg ste kupili procesor, bilo da je kupljen kao komponenta bilo kao deo konfiguracije.
Pošto AMD daje 3 godine garancije a pre(prodavci) najverovatnije 2 godine, isplati se kupovati box varijantu ako ništa, ono zbog tih godinu dana dodatne garancije.
YCruncher podesavanje u CoreCycler ima config specijalno za Zen 4 koliko znam, ispod Kagari Zen 3. Skini poslednju verziju CCa, mislim da je ispravljeno nekoliko bagova za Zen 4
Edit:
stressTestProgram = YCRUNCHER
runtimePerCore = 10m
mode = 22-ZN4 ~ Kizuna (pod sekcijom za Ycruncher dole)
Nisam pratio sta je najefikasnije za pronalazenja gresaka na Zen 4, gulf verovatno bolje zna.
Video sam na jednoj od slika da ti pise za memoriju dual channel, a po meni bi trebalo da je quad channel zato sto imas 2x16GB DDR5, a svaki od stikova je sam za sebe dual channel kod DDR5 tehnologije. Ne znam, mozda ja nesto pogresno shvatam.Sklopih pre mesec dana novu konfiguraciju baziranu na Ryzen 9 7900X. Dugo sam cekao da se rascisti situacija sa plocama i na kraju uzeh Asus plocu iako sam navijao za MSI. Sto se tice memorije, samo G.SKILL sa sto zategnutijim tajminzima. Pre toga sam imao konfiguraciju baziranu na Ryzen 9 5900X pa sam resio da uporedim koliko sam dobio na performansama. Ono sto me prijatno iznenadilo, za sada, je sto je sve proslo bez neke velike drame. Ploca lepo saradjuje sa procesorom i memorijom. Ukljucio sam tweaked EXPO koji solidno podize protok a cela mudrost je u Trefi koji je setovan na 65535. Boot je oko 10s kada sam ukljucio memory context restore. Igrao sam se malo sa undervoltom i pomislio sam da sam dobio odlican primerak jer vrteo CB23 na -30 all core i cak je prolazio Core Cycler sa 95 medjutim, OCCT sa AVX2 je razbio sve ambicije. Na kraju sam odustao od igranke jer su dobici mali. Izabrao sam PBO, Enhanced, Level 2 sto je neki Asusov preset koji limitira temperaturu na 80 *C, obara max boost za 50MHz (5650MHz), podize limite na max i setuje CO na -10 za sva jezgra. Za sada deluje stabilno, prolazi OCCT AVX2 ali ostaje da se vidi sta ce da se desi nakon AGESA update. Inace 5900X ima blago tweak-ovan PBO. U proseku, u ST je brzi oko 23% a u MT oko 30%. Neki rezultati odskacu solidno, proveravao sam nekoliko puta (recimo GeekBench, Dolphin Benchmark). Verovatno je u pitanju AVX512 u kombinaciji sa visokim taktom. U igrama uglavnom drzi 5500MHz. E sad, da li je vredelo para? Ne bas, Zen3 odlicno radi posao i posle 2.5 godine.
Meni se nesto poremetilo latencija mi se ne spusta ispod 70ns u aidi,def. imam A Die hynix a ne M,samo msi sajt pokazuje da je MSklopih pre mesec dana novu konfiguraciju baziranu na Ryzen 9 7900X. Dugo sam cekao da se rascisti situacija sa plocama i na kraju uzeh Asus plocu iako sam navijao za MSI. Sto se tice memorije, samo G.SKILL sa sto zategnutijim tajminzima. Pre toga sam imao konfiguraciju baziranu na Ryzen 9 5900X pa sam resio da uporedim koliko sam dobio na performansama. Ono sto me prijatno iznenadilo, za sada, je sto je sve proslo bez neke velike drame. Ploca lepo saradjuje sa procesorom i memorijom. Ukljucio sam tweaked EXPO koji solidno podize protok a cela mudrost je u Trefi koji je setovan na 65535. Boot je oko 10s kada sam ukljucio memory context restore. Igrao sam se malo sa undervoltom i pomislio sam da sam dobio odlican primerak jer vrteo CB23 na -30 all core i cak je prolazio Core Cycler sa 95 medjutim, OCCT sa AVX2 je razbio sve ambicije. Na kraju sam odustao od igranke jer su dobici mali. Izabrao sam PBO, Enhanced, Level 2 sto je neki Asusov preset koji limitira temperaturu na 80 *C, obara max boost za 50MHz (5650MHz), podize limite na max i setuje CO na -10 za sva jezgra. Za sada deluje stabilno, prolazi OCCT AVX2 ali ostaje da se vidi sta ce da se desi nakon AGESA update. Inace 5900X ima blago tweak-ovan PBO. U proseku, u ST je brzi oko 23% a u MT oko 30%. Neki rezultati odskacu solidno, proveravao sam nekoliko puta (recimo GeekBench, Dolphin Benchmark). Verovatno je u pitanju AVX512 u kombinaciji sa visokim taktom. U igrama uglavnom drzi 5500MHz. E sad, da li je vredelo para? Ne bas, Zen3 odlicno radi posao i posle 2.5 godine.
Već je okačen.Meni se nesto poremetilo latencija mi se ne spusta ispod 70ns u aidi,def. imam A Die hynix a ne M,samo msi sajt pokazuje da je M
jel mozes da zakacis scrns od zen timing programa.
Ovde je u pitanju AMD. Nisam siguran da je pod obavezno da ako se neki RAM lepo slaže sa Intelom, da je ista priča i sa AMD.... I obratno.Renegade je dobar, meni radi na 13xx seriji na 7000mhz cl30
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari