Šta je novo?

AMD Ryzen™ 7000 (Zen 4)

Lep test za 7900, isto se moze identicno primeniti i za 7900x, PBO curve -30, i treci max tweak i limit na 125W uporedo sa testovima

Ne može curve optimizer -30 za sva jezgra, to nije stabilno kada se pokrene CoreCycler test.

Slazem se, samo generalno za one koji ne znaju kako se radi i kako izgleda, ja cu verovatno kombinovat curve test pa dodat +5, i stavit limit na ~140W za 7900x, nemam vremena da testiram al se nadam da ce ova podesavanja radit stabilno

Ja sam na sličan način dobio malo na single boost taktu, a više na all core taktovima. Modifikovao sam ECO mode i uradio PBO+Curve Optimizer. Performanse bolje malo nego na default, a hladniji procesor ta 13 stepeni, tj. ne udara u 95 nego je 82 stepena.

Zen 4 i 13. serija Intela, sve se greje. Mora da se uteže da se to dovede na neke normalnije temperature.

Glupo pitanje, al' ipak da pitam :ROFLMAO:

Poručio sam Ryzen 7 7700x ali prodavac u ovom trenutku nema retail (Box) pakovanje nego tray. Ima li nekog razloga da čekam Box ili da uzNem tray?

Ako imas cooler, nema razloga da cekas.

Pa ni u Box pakovanju ne dolazi kuler. Imam, naravno. Nego eto, naviklo se na retail pakovanje. :)

Glupo pitanje, al' ipak da pitam :ROFLMAO:

Poručio sam Ryzen 7 7700x ali prodavac u ovom trenutku nema retail (Box) pakovanje nego tray. Ima li nekog razloga da čekam Box ili da uzNem tray?
Pa kad sam ja uzimao bila je razlika samo u garanciji za taj tray i box...uzeo sam box bzv, i zbog garancije duze.. inace kuler ne ide ni ovamo ni ovamo..

Ne bi smelo da bude razlike u garanciji, koliko je meni poznato... Proizvod je identičan.

Није исто, Треј процесори нису намењени за продају корисницима уопште, него се продају у Треј-у од 12 комада фирмама које склапају готове рачунаре и исте продају као такве,

1687202476877.png

АМД не даје никакву гаранцију на исте, само се добије 2 год. саобразности од продавнице. Бокс процесор долази у паковању и има 3 године гаранције од АМД-а (2 год саобразности + 1 год гаранције). То је разлика.

Pa jel' to onda znači da su tray procesori "iz slabijeg bina" ili nešto slično? Ako ne daju nikakvu garanciju, da je ti procesori onda nisu prošli QC? Možda je to fora?

AMD krajnjim kupcima ne daje garanciju pošto nisu predviđeni za direktnu prodaju. tako sam ja razumeo

Ništa, insistiraću onda na box pakovanju. Hvala svima!

Evo, sad sam se malo informisao i kolega @WizzardFive je definitivno u pravu.

Fora kod tray procesora je što garancija prelazi sa AMD-a na prodavca od kojeg ste kupili procesor, bilo da je kupljen kao komponenta bilo kao deo konfiguracije.

AMD’s warranty on processors only extends to customers who have purchased sealed, retail-packaged Processors in a Box.

If the processor came pre-installed in the system, warranty will be provided by the system builder. System builders can range from small, local computer stores and online vendors, to large original equipment manufacturers (OEMs) such as DELL, Hewlett Packard or Gateway.
If the processor was purchased separately and was not sold in a sealed, retail-packaged box, the processor is considered to be OEM. Warranty service will be provided by the point of purchase and not AMD.
Pošto AMD daje 3 godine garancije a pre(prodavci) najverovatnije 2 godine, isplati se kupovati box varijantu ako ništa, ono zbog tih godinu dana dodatne garancije.

^ ja sam uzeo tray 5900x i dobio garanciju na tri godine, domaća radnja da ne reklamiram.

U tom slučaju nema razlike. Koliko sam shvatio, samo je to fora, kvalitet bi trebalo da je isti.

Evo da izvestim, pitao sam prodavce i daju i oni 3 godine garancije na tray varijantu.

Razlika je u pakovanju. Kad sam uzimao 5900x razlika je bila oko 6.000 dinara sto dobijem procesor u kutiji. Uzeo tray sa 3god garancije.

Stigao je procesor, kao i matična...

7700x.jpg

Uzeo sam tray verziju, garancija je 3 godine. Kao i na box varijantu tako da nema nikakve razlike.

^ nema nikakve razlike, tray se prodaje firmama na više komada pa je takav sistem pakovanja. Neka lepo služi

Nije ovaj core recycler merodavan za greske jezgara,dosta iteracija prolazi za 7800x3d bez gresaka a u gamingu na -30 CO baca restart svaki put posle 5 min,siguran sam da je zbog CO jer kad vratim na -25 ili AUTO nema restarta uopste,i zasto win 11 ne pokazuje WHEA greske? treba mi da vidim koje jezgro je puklo APIC ,medjutim kad napravim custom view samo za whea greske njih nema prilikom restarta kad pukne jezgro.procitao negde na reeditu da ima neko podesavanje za win 11 za to medjutim nema sanse da se setim gde sam ga video.

Koje si instrukcije pustio? I koliko minuta si po jezgru pustio?

standardno 6 min nisam dirao nikakve instrukcije i dodavao,samo .bat file

Promeni na 10min u configu i stavi instrukcije za 7000 seriju. Drugačije će biti. Neće ti verovatno prolaziti -30 za sva jezgra.

Nesto ne vidim da u read me fajlu sa git huba imaju instrukcije samo za 7000 seriju

YCruncher podesavanje u CoreCycler ima config specijalno za Zen 4 koliko znam, ispod Kagari Zen 3. Skini poslednju verziju CCa, mislim da je ispravljeno nekoliko bagova za Zen 4

Edit:
stressTestProgram = YCRUNCHER
runtimePerCore = 10m
mode = 22-ZN4 ~ Kizuna (pod sekcijom za Ycruncher dole)

Nisam pratio sta je najefikasnije za pronalazenja gresaka na Zen 4, gulf verovatno bolje zna.

Nazad
Vrh Dno