Šta je novo?

AMD Ryzen™ 7000 (Zen 4)

Asus počeo da izbacuje po bios na dan, nisu normalni.

Problem postoji, izrazen je jako retko, cisto sumnjam da je na forumu nekome CPU stradao na ovaj nacin.

Moguce da je prisutno na svim verzijama kojih nema vise na sajtu tj koje su sklonili, jer su sklonjeni s razlogom.Na Asus mislim bar.Ako gledas hronoloski prvi primerci paljenja 7xxx serije je bio pre dva meseca cini mi se, bar na ovakav nacin.Ispada da je ovo tek sad nulti bios ovaj zadnji sa ispravkama 😂 Dal da se smejem ili da placem, sto smo beta testeri...
***, treba biti malo realan (ne kažem da ti nisi) i sagledati stvari iz pravog ugla :)

Pa jesmo beta testeri, i to i ne može drugačije. Kod softvera je lakše ali hardver ne mogu tek tako jednostavno da podele i da organizuju testiranje.
Ko ima iskustva sa programiranjem zna da corner-case bagovi izlete tek u produkciji i nije realno očekivati da se isprave pre nego što krene neko masovno korišćenje. Tako je i ovde. Ipak, budimo realni i pogledajmo u kom procentu se dešavaju ovakve stvari. Na nivou statističke greške su :)

Na kraju krajeva, proizvođači neće nikom ostati dužni. Jeste malo smaranje ali šta da se radi. Ipak je to toliko mali broj korisnika kojima se zalomilo da je pitanje da li bi iko ikada u Srbiji imao taj sliučaj i da nije došlo do sređivanja biosa.

Sve mi se cini da ce i AMD poput Intela poceti da ogranicava i zakljucava opcije u BIOSu kako ne bi dozvolio proizvodjacima ploca da imaju ovakve gafove.

mzrz.png
To je verovatno ovaj novi beta update od sinoc/preksinoc.Ne mogu vise stvarno da se igram sa BIOS-ima, 4 bios update-a za 10dana pa kompletno su poludeli.Kontam ja "nova" platforma i sve al ono...Daj da pustimo 10ak dana da se saberu...

Na konto VSOC ponasanja sa najnovijim BIOSem na Gigabyte ploci

Samo za one koji imaju 45 min slobodno

samo 7... ali kako kome...ja i dalje ne diram stariji bios voltaza zakucana na 1.24 a svaki dan sam po bar 6-8h na kompu-lightroom i cs go i evo nista jos uvek da se zadimi :D

Koji procesor imaš?

ASUS ROG marketing "For those who dare" doveden do realizacije.

integritet.. je mozda ostao u tragovima u nekim delatnostima. IT ta delatnost def nije.

Ne znam, ali ja ovaj BIOS 1004 na proart ne diram. Za sad najbolji za OC.

.cmo je sacuvan profil za podesavanja BIOSa?

Varovatno jeste. Sto se tice ovog sa novom verzijom i snimljenim setovanjima, tako je i na GA i na Asrock, za Asus se ne secam. Zato uvek fotografisem setovanja :)

Kermit The Frog Smile GIF by Muppet Wiki

"This story is mostly done, we have one more piece at least that focuses though on the Bios, the Warranty issues, and Asus being a Massive Scumbag of a Company. But that video is less objectively focused and more focused on some of the more Don't be a scumbag company aspect of it" - Ocemo bre ovaj rijaili wtf :ROFLMAO:

Volim Stiva, čovek ima znanje, u to nema sumnje, ali da nauči da pravi videe manje od pola sata bio bi ubedljivo najbolji i najzanimljivij ( posle Dawida ) Tech Tuber. Pa i u ovom videu je imao najmanje deset minuta krajnje preopširnih i nepotrebnih priča.
Sećam se da je jednom JayZTwoCents pravio neku recenziju i u svom videu ukazao na GN recenziju rečima "...ukoliko želite više da saznate o ovome obavezno pogledajte vrhunski, stručni video Stiva iz Gamers Nexus i ako vam se desi da zaspite na pola nastavite kasnije, isplatiće se." :D :D :D A. što je najgore, to je živa istina. :)

A sam Stiv i svi drugi su nahvalili X3D procesore, jahali ih i iživljavali se na njima i nikakav problem, samo mi ne ide u glavu zašto se toliko hvataju nečega što je uradio neko očigledno nekompetentan da bude "early adopter".

A sam Stiv i svi drugi su nahvalili X3D procesore, jahali ih i iživljavali se na njima i nikakav problem, samo mi ne ide u glavu zašto se toliko hvataju nečega što je uradio neko očigledno nekompetentan da bude "early adopter".
Steve je reprodukovao problem bez ikakvog OCa i nestrucnog koriscenja, tako da "nekompetentan korisnik" ne pije vodu. Ovo je moglo svakom da se desi.

Jer nisu izgoreli dok su testirali. Ne znam zašto braniš ovde AMD za nešto što je očigledno njihova krivica, i sami kažu da jeste.

Steve je reprodukovao problem bez ikakvog OCa i nestrucnog koriscenja, tako da "nekompetentan korisnik" ne pije vodu. Ovo je moglo svakom da se desi.
Da li se tebi i mnogima ovde desilo da kupiš nešto novo, a da ne koristiš, na primer, HW Info i druge programe za monitoring?? Čak i meni, malkice naprednijem amateru tako nešto ne bi palo na pamet. A to da je izašao i da se procesor zapalio tek tako mi je potpuno besmisleno. Ma šta da je Stiv rekao, samo je pokazao da je tako nešto nemoguće bez čeprkanja.
Jer nisu izgoreli dok su testirali. Ne znam zašto braniš ovde AMD za nešto što je očigledno njihova krivica, i sami kažu da jeste.
Nemam ja koga i šta da branim, još manje zašto jer nisam nikakav fanboy, da su AMD i ostali zabrljali jesu, ali me nervira to "pravljenje sumanutog slona od mušice". Zar niko ne shvata da je prodato minimum pola miliona AMD procesora i AMD matičnih i da se u tih minimum 500.000 javilo troje ljudi sa problemima??? Pa, ovde na forumu imaš dosta ljudi sa novim AMD procesorima i pločama i niko nema problem.
OK, nova je platforma, sve ima svoje dečje bolesti, desi se da neki komad hardvera ljudskom greškom nije dobro izrađen, nije tu ništa novo, od kad znam za kompjutere, još od 386-ca je bilo brdo problema sa svime. Ali se to nikada nije ovako potenciralo, jer danas svaka budala ima broadband, TikTok i gomilu platformi da širi budalaštine.
Evo, za malo više od mesec dana ću uzeti 7800X3D i Asusovu ploču i neću se plašiti ni jedne sekunde da će se nešto desiti. Jer volim da budem "early adopter", bez volje da se iživljavam na stvarima koje sam kupio za svoj teško zarađeni novac.

Vrh Dno