Интел је већ најавио да ће следећа генерација бити 23% бржа од 10. Али, незамисливо је да већ 4-5 година кампују на 14нм.
A koje to promene mislis da Intel moze da napravi cedeci suvu drenovinu u novoj seriji procesora...u to ni najveci Intel fanbojevi ne veruju
L1 instruction/data cache: 32KB/48 KiB; L2 cache: 512 KiB
Dynamic Tuning 2.0 which allows the CPU to stay at turbo frequencies for longer
Six new AVX-512 instruction subsets: VPOPCNTDQ, VBMI2, BITALG, VPCLMULQDQ, GFNI, and VAES
Intel Deep Learning Boost, used for machine learning/artificial intelligence inference acceleration
Ovaj forum baš voli da tripuje da gro korisnika komjutera radi satima u Blenderu i dekompresuje stotine gigabajta svakodnevno...
To što su hardveraški kanali i sajtovi utvrdili da je Ryzen bolji od Intela u takvim stvarima ne znači da je većini ljudi koji kupuju procesore to i bitno. Naprotiv.
Verovali ili ne, oni koji zaista rade nešto produktivno sa njima su u manjini, pogotovo kad su u pitanju vlasnici procesora sa 6 jezgara. Kad je sve šta radiš igranje igara, surf, konzumiranje multimedije, otvaranje dokumenata i možda neki prosti zadatak tipa kreiranja par tabela u Excelu, apsolutno je svejedno da li imaš 10400 ili 3600, bilo koji moderni 6-core će takve stvari adekvatno da obavi.
Nije samo ovaj forum, skoro svuda na netu ljudi pate od benchmark fetiša...spustite se na zemlju, aman...
Ne znam kako kod tebe, ali meni ranije 4790 i sada 9500 sa 16gb rama u Fusion rade kao traktori kada uletim u komplikovaniji projekat, pogotovo rad sa vecim mesh modelima, nedo' bog kalkulacije komlikovanih gustih pattern-a.Potpuno si u pravu, ovde ljudi tripuju kako znaju šta ljudima treba za određen posao.
Tako sam čuo da ne mogu da radim CAD na matorom 4790k i 1080p monitoru jer je to zastarelo, a najbolje mi je kad mi neko poželi sreću jer planiram da koristim ovaj računar još dve godine :trust:
Jedno vreme su preporuke za napajanja bile neverovatno komične, ništa ispod 1000W se nije preporučivalo. Komedija na svakom koraku od ljudi koji surfuju i igraju igrice.
Histerija koju god temu da otvoriš, da li će da daju 900+€ za RTX3080 ili će da se otimaju za procesore kao da ih više neće biti. Tu su i oni što histerišu za 50€ veću cenu kao da moraju da kupe.
Teško je naći normalnu diskusiju...
Ovaj forum baš voli da tripuje da gro korisnika komjutera radi satima u Blenderu i dekompresuje stotine gigabajta svakodnevno...
Ne znam kako kod tebe, ali meni ranije 4790 i sada 9500 sa 16gb rama u Fusion rade kao traktori kada uletim u komplikovaniji projekat, pogotovo rad sa vecim mesh modelima, nedo' bog kalkulacije komlikovanih gustih pattern-a.
Ova serija mi deluje kao bombonica za takve poslice.
P.S.: Probaj 1440p, mnogo je lepse i lakse za rad, barem meni...
Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Kimi, ovo je bre Benchmark forum, nije neki opštinormalno je da ljudi oko procesora idu do raznih ekstrema, da je drugačije pa odma da ga gasimo...
Juce sam ja testirao taj single core boost na 5950. I stvarono drzi 10 min na jednom tredu boost average 4.9Ghz
aha, to sam već probao, ne radi mi to, zato sam i pitao...
Cek cek, koji OC donosi, a koji ne donosi, nisam te bas razumeo... Inace otvorio ovo jutros da pogledam i dalje mi stoji na minut i po od pocetka klipa [emoji1]
Misliš da bude 6 core bez SMT-a? Ako sam te dobro shvatio...Donose oba.
Ima indicija da 5600 non x izlazi pocetkom sledece godine za oko 220 dolara MSRP, a posto je to velika razlika sa ostalom 5xxx linijom, mislim da ce biti ili 6/6 ili da ce cene malo na dole za nekoliko meseci.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari