Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Jel negde potvrdjeno da su karte pci-e 5.0 x 16?

Ja uzimam ovo 1/1.
Sigurno ce biti bolja kupovina od nvidia a tako je vec godinama.

4080 u 1080p sa Path trecing daje nesto malo preko 50fps, a nikako 100fps. Nesto nije u redu sa tim "testom". Bice da tu Path tracing nije ni bio ON.

4080 u 1080p sa Path trecing daje nesto malo preko 50fps, a nikako 100fps. Nesto nije u redu sa tim "testom". Bice da tu Path tracing nije ni bio ON.
To su i tamo u komentarima konstatovali, tako da ovi rezultati makar u smislu podešavanja nisu baš tačni u odnosu na napisano...

Ne znam da li ste obratili paznju na ovu Sapphire kartu, ali meni stvarno izgleda predobro. Najlepsa definitivno od svih predstavljenih.

1736690488737.png

The more you buy... 🤣

nesto te procenat zastupljenosti na trzistu grafickih demantuje
Kad bi svi kupovali prema najboljem odnosu cena/kvalitet, prodavali bi se samo Škoda i Xiaomi
Pa ne piše Path tracing. Pitanje je kakva su podešavanja, pod uslovom da su ovi brojevi zaista tačni. Npr. u Computerbase raytracing testu, rezultati ove dve karte su značajno bolji, mada ni tamo nema informacija o detaljnim postavkama.
Da li ce biti verzije za laptop tipa RX 9060M i RX 9070M?
Više je ljudi videlo jetija nego laptopove sa mid/high-end AMD grafičkim kartama. S obzirom na to da su na CES-u najavili Strix Halo procesore sa 32/40 CU grafikama, mada i dalje RDNA3.5, ne verujem da će se mnogo cimati sa mobilnom verzijom Navi48 čipa.

Kad bi svi kupovali prema najboljem odnosu cena/kvalitet, prodavali bi se samo Škoda i Xiaomi

Pa ne piše Path tracing. Pitanje je kakva su podešavanja, pod uslovom da su ovi brojevi zaista tačni. Npr. u Computerbase raytracing testu, rezultati ove dve karte su značajno bolji, mada ni tamo nema informacija o detaljnim postavkama.

Više je ljudi videlo jetija nego laptopove sa mid/high-end AMD grafičkim kartama. S obzirom na to da su na CES-u najavili Strix Halo procesore sa 32/40 CU grafikama, mada i dalje RDNA3.5, ne verujem da će se mnogo cimati sa mobilnom verzijom Navi48 čipa.
Imao sam u posedu razne laptopove sa amd grafickama.RX 5600M, RX 6600M 8GB, RX 6700M 10GB, RX 6800M 12GB, RX 7600S/ 7700S i jos da dodjem do RX 7900M 16GB i kompletirao sam listu. Mislim da ce izbaciti za mid range tipa RX 9060M/S.

Ma ok, znam, nisam ozbiljan, ali to je zaista retkost. Bio je neki leak pre 3 meseca (navodno AMD slajd) da će postojati Navi 4x modeli koji će menjati 7600M-7900M (ispod će ostati 33 refresh). I to za 2025/2026. Zvanično još uvek ništa

Prilozi

• 12.jpg
    12.jpg
    36.9 KB · Pregleda: 58
Pa i bice najbolja karta ako stave dobru cenu.
Bar za nas sto smo uvek gadjali neku mid klasu.

5070 samo treba gledait kao 5060 jer ona to realno jeste (12 Gb u 2025 je entry level), e onda sve dolazi na svoje mesto... inače zaista obećava gledao sam par nekih leak videa, deluje sve bolje i bolje.

Vrh Dno