Sta ce 3x8 pin konektora za ovako niske potrosnje?obratite paznju na 330w total board power, xtx ima 355w. sta bi sa onih 260w od pre koji mesec? temp jezgra 54c, hotspot 80c, znaci dolazi bez ptm i pump out je zagarantovan i na ovim modelima...
Verovatno malo veci klokovi na GPU i memoriji, OC izdanja kao, pretpostavljam da su zato stavili jos jedan osmopinacreferentni modeli 260w, nasvirani aib 330w, oni rezultati okaceni iznad su od nekog asus modela, verovatno TUF
RX 7600 je naspram RX 6600 XT bio maltene rebadge uz node improvement/die shrink kao svojevremeno RX480 i RX580. Sto je OK, ali RX 7600XT je bio isto to samo sa visim power limitom, umesto veci gpu sa npr 2304 shadera.Mene interesuje i niza klasa 9060/9060xt za 1080/1440p, sta ce tu napraviti, koliko VRAM ce dati, da li FSR4 radi i na njima i naravno cena, RX 7600 i RTX 4060 su bile losa kupovina
Evo na Red Devil tri konektora. Ma videćemo za dve nedelje šta i kako tačno.Sta ce 3x8 pin konektora za ovako niske potrosnje?
U 2025 izbacuju konkurenciju kartici koja je realno gora kupovina od 3060 iz 2021. Svaka cast AMD-u, sta bi mi bez njih.Die shrink obicno donese bar smanjenje potrosnje ili povecanje mhz uz isti TDP i poveca broj cipova po vaferu (ali je sam proces proizvodnje skuplji, pa je pitanje koliki je ofset na cenu).
Ovde die shrink nije doneo nista, 7600 trosi vise od 6650XT i ima performanse vece za toliko koliko je na 7600 brza memorija. Total fejl.
Na stranu sto su ugradili 2 milijarde tranzistora koje ni za sta ne sluze, nesto su oni tu opasno pogresili.
I da, zabiberimo dodatno, ta kartica nije ni smela da se zove 7600 vec 7500. Ali su je prodavali po ceni po kojoj si mogao kupiti 6650XT. Tu su te vec izvacarili za pare tj uvalili proizvod iz klase ispod po ceni onog iz klase iznad.
A i drustvo lika u koznoj jakni je slicno uradilo sa 4060, uvalili 4050 kartu po ceni 4060 karte.
A kupci kazu "bleeeee. daj 5 karti!". Jer je bio post mining, pa daj sta god ima na lageru. Zato su uspesno uterali ovo na mala vrata.
Sad predstavljaju 9060 za koje kazu da su konkurencija 4060 - znaci sad popravljaju ono sto su z pre godinu dana.
A pretpostavljam za godinu dana ce izbaciti konkurenciju za 5060 (kad nvidia izbaci 6060)?!
Apsolutno treba da nas zabole, ni jednoj kompaniji nije stalo do kupaca ne vidim zasto bi trebalo da im se na bilo cemu cestita tj da se navija za bilo koji tabor.U 2025 izbacuju konkurenciju kartici koja je realno gora kupovina od 3060 iz 2021. Svaka cast AMD-u, sta bi mi bez njih.
Hajde sad pogledaj rezultate u Indiana Jones igri.
Pa tu ni jedna karta ispod 4080 nema šta da traži ove 2 su nebitne... za 60 fps u 1080 ti treba 4090... zaista bitno koja ima 1.5 a koja 2.5 frejma u sec. od gore 2 pomenute...Hajde sad pogledaj rezultate u Indiana Jones igri.
Glupiranje.Sta ce 3x8 pin konektora za ovako niske potrosnje?
oko 4080 znaci iste performance ko 7900xtx...
Jeste, ali je to izgleda proslostJos odlicnije izgleda kad nativno imas te performanse pa ne mora FSR
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari