Šta je novo?

AMD RX 7000 (RDNA 3)

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
U ponudi imam ovu Safirku, trebao bi biti MBA design mada da i nabodem feleričan model sa problemom oko hlađenja, kod ovlašćenog distributera bih je svakako uzeo.

Vezano je samo za XTX.

Kod:
The lower-specced AMD Radeon RX 7900 XT models and cards with custom cooling aren't affected

7900 karte mogu poprilicno da se undervoltuju, samim tim cenim da bi uz isti bez problema radila i na 650w

24GB XFX Radeon RX 7900 XTX MERC310 Black Edition - 1199e.

Ovo već nije loša cena, kod Nemaca.

Kod nas ima ASUS za 1150eur, KP.

Jeste ta cena kad je nelegalno unesu u Srbiju i vrate PDV 27% na granici

Barem nije u Nemackoj... :) Za taj novac, vecina ne bi ni u radnji kupila, svakako, a ne ovako bez garancije.

Da li uzeti 7900 XT po cijeni od 980e+pdv, legalno u radnji sa 3 godine garancije, koliko se može očekivati neki pad u narednih godinu dana? Koliko sam vidio MSRP za ovu kartu je 899$/e ali to je cijena bez poreza ? 20e manje imam u ponudi Inno3D 4070 Ti (Slim model koji zauzima samo 2 slota) ali je to čini mi se ipak dosta slabija karta s obzirom da me RT ne interesuje.

Napajanje locirao i poručio, Corsair SF750 :)

Barem nije u Nemackoj... :) Za taj novac, vecina ne bi ni u radnji kupila, svakako, a ne ovako bez garancije.
Naravno, ali ne znam koliko je garancija tu bezbedna? Da li će neko ko donosi iz Mađarske raditi naredne 3 godine. Dok je fanta radio to je bila milina

Mislim da se ovde svodi prica kao na onu sa napajanjima - hocu flagship GPU, ali na 650W. Ko bude odlucio, definitivno, za AMD, treba da lovi ostvarivu garanciju.

Poslednja izmena:
Nazalost, tako je. :) Nisam siguran koji je AIB najbolji izbor, ali Sapphire svakao je' u odnosu na ASUS, u ovom slucaju.

Porucuj to, sto vise cekas, dokazano da ce cene ici gore.
Nije se moglo izdržati, bar me ovdje na Benchu ljudi razumiju ako ne u okruženju 🤣

Sad samo da vidim kako će se ponašati na 650w, Corsair za 20 dana tek stiže :) Pašće odmah undervolt svakako... :)

Prilozi

• 20230119_153309.jpg
    20230119_153309.jpg
    371.6 KB · Pregleda: 111
^ neka te lepo služi 😀

Problemi odmah na startu :) Nakon zamjene grafike i paljenja računara, na muke se upalio i javlja grešku da je bios oštećen, tj da je trp oštećen i slika se konstantno cijepa. Sve je katastrofa usporeno, jedva udjem u bios koji posle par sekundi smrzne. Nemoguće da u idle fali struje grafici ? Ovo je 650w Seasonic 80+ gold napajanje ?

Jel ti poslednji bios na ploči? U idle ne može da fali snage.

Poslednja izmena:
Poslednji je bios na ploči. @danilo989 nisam siguran možda je taman TRP, užasno se cijepao prikaz pa ni ne ispratih. Na samom početku je prvo crni ekran pa u gornjem lijevom uglu blinka crtica sigurno minut prije nego što me baci u bios i smrzne (ovo smrzavanje mislim da nije čudno jer se bios resetovao pa nisam stigao da riser stavim u Gen3 mod)
Vratih sad 3070 sve fercera bez greške, izvadih 7900 xt, prilično je neobičajno topla. Mislim, nema šanse da je napajanje slabo, kao što rekoh 3080 na njemu radi bez problema.

Kako si povezao monitor, HDMI ili DP?

DP, probao sam oba porta na grafici.

Znam da zvuci glupo, al probaj HDMI ili drugi DP kabel ako imas.

Problemi odmah na startu :) Nakon zamjene grafike i paljenja računara, na muke se upalio i javlja grešku da je bios oštećen, tj da je trp oštećen i slika se konstantno cijepa. Sve je katastrofa usporeno, jedva udjem u bios koji posle par sekundi smrzne. Nemoguće da u idle fali struje grafici ? Ovo je 650w Seasonic 80+ gold napajanje ?
Jel si uspeo da rešiš problem? Da ti nije do monitora zezanje, vidim da tvoj model ima i free sync i g-sync. Mozda je nešto od g-sync pa ti pravi pometnju. Probaj novu instalaciju windowsa sa 7900xt.

Sad sam s basketa pa nisam više pokušavao, sad ću opet pokušati

Nije se moglo izdržati, bar me ovdje na Benchu ljudi razumiju ako ne u okruženju 🤣

Sad samo da vidim kako će se ponašati na 650w, Corsair za 20 dana tek stiže :) Pašće odmah undervolt svakako... :)
Off: da li je ovo slikano na prednjem sedištu bmw-a, serija 5 F10 (ili F11)?:)

Sad sam s basketa pa nisam više pokušavao, sad ću opet pokušati
Barem ja imam naviku kad menjam sa AMD na Nvidia ili obrnuto uvek radim novu instalaciju. Kad ide isti proizvođač nema toliko potrebe za novim windowsom.

Off: da li je ovo slikano na prednjem sedištu bmw-a, serija 5 F10 (ili F11)?:)
Oštro oko, F10 528i :)

On topic, nevjerovatno stavih ponovo grafiku i ovaj put spojih najobičnijim hdmi kablom, sve fercera bez greške, upravo instalirao drivere 😲

Testiraću svakako prevashodno zbog napajanja a i vratiću DP da vidim dal je to bio problem ili samo standardno gremlini za AMD :)

On topic, nevjerovatno stavih ponovo grafiku i ovaj put spojih najobičnijim hdmi kablom, sve fercera bez greške, upravo instalirao drivere 😲
Hahahaha jel realano da sam pogodio uzrok koliko god glupo zvucao :ROFLMAO::ROFLMAO:

Jel DP kabel dosao uz monitor ili?

Vrh Dno