Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

24th of June the Fury X will be avaible for 649 USD, alittle later the regular model Fury will be available for 549 USD.
dobre cene op op :D:D:D

Malo cu da spekulisem R9 nano dolazi kasnije i trosi manje, predpostavljam da su skart cipovi fiji-ja koji imaju deo disablovan i twekovani su na nizim frekvencijama kako bi postigli 2x power/perff nad 290x

Takodje Fiji 2x je prestavljen samo da bi mogli da kazu da imaju najbrzu karticu, jer zbog lose optimizacije nema sanse da obidju 980ti OC, da pariraju da

Poslednja izmena:
a ja gledam strim i cekam te cene i propustih.ja bas i nisam odusevljen,ista cifra kao i 980ti,a manje primeraka,sto svi znamo kako ce uticati na cene u evropi.

Zašto manje primeraka? Praviće ih koliko god bude potrebno.

Ja sam iskreno najviše razočaran činjenicom da nema 360X i 380X karata, sve ostalo je nit' smrdi nit' miriše. R9 290 kreće od 260$/280€ i čini se kao najbolji izbor po odnosu cena/performanse. Ne znam kome planiraju da uvale 390/390X. Al' ajde da vidimo testove, iako sumnjam da će razlika opravdati cene

Ovaj R9 nano izgleda veoma zanimljivo, kao i dual fiji

Dobre su cene kako je moglo da bude i kako se najavljivalo.
Mozda bude neki mali rat sa cenama za koji mesec, izmedju 980Ti i 390X Fury, i izmedju 980 i 390 Fury.:test:

Predpostvljam da Gflo proces dosta manje trosi struje ali da mu je skart ogroman zato i ova NANO verzija kad se nakupi karta da je proslede za 30% disablovanim delom i 10-15% nizim klokom Fiji cipa!...

Takodje sto se tice manje potrosnje najvise su spominjali da su ustedeli na potrosnji PCB-a?? znaci na dizajnu itd

Poslednja izmena:
Ništa mi nije jasno 390x je brži od Gtx 970 ??
1212121212.JPG
A kad će Fiji??

Strasno dobre cjene za Fury X i Fury naravno pod pretpostavkom da Fury X bude u nivou GTX980Ti/Titan, svakako obicni fury bi trebao sa lakocom da potuce GTX980 vidiim vec snizavanje cjena za GTX980 opet ce zeleni najvise profitirati -:d, a sad nano bi mogao sve pogurati dole ovo mi za sada izgleda odlicno jedino ovaj rebrand hawaja ovo im nije trebalo ali dobro usmjeravaju ljude na fury i fury X kartice marketing je cudo zakomplikovace se zestoko sa cjenama

furi je efektivno 980ti za 550$ , ako hoces da klokujes i jos nesto fensi uzimas ovaj sa vodenim hladjenjem po ceni od 650$ mislim da je posteno...
rebrand malo smara ali dobijamo 4 kompletno nove kartice u samom vrhu sto je za pohvalu ...

nano je brzi od 290x a duplo efikasniji veoma kul

Poslednja izmena:
Kako znas da je nano brzi od 290x, ja racunam da ce biti tu negde ili 10% brzi KAD izadje, racunaj ~3-4 meseca

900x900px-LL-790b62ae_265D744A558049E721A124.png

AMD nigde nije spomenuo da je najbrzi, to mi je dovoljno :D

Fiji deluje jako po specifikacijama. 8,9 milijardi tranzistora..woow, ako uspeju da ga spakuju da bude manji od GM200 svaka cast. Ovo je prvi put u poslednjih mnogo godina da AMD izbaci flagship GPU sa vise tranzistora od nVidia-e.
Bice nesto od ovoga, ali i dalje smatram da je AMD vise hendikepiran odlaganjem nizem proizvodnog procesa od nVidia-e a da im je upravo to bilo potrebno da Fiji naprave kakvim su hteli.

Kako znas da je nano brzi od 290x, ja racunam da ce biti tu negde ili 10% brzi KAD izadje, racunaj ~3-4 meseca

zar lisa su nije pomenula da je nano brza od 290x a duplo efikasnija >?

da verovatno je par procenata brza karta ali opet je impresivno, 290x performanse u htpc pakovanju

zar lisa su nije pomenula da je nano brza od 290x a duplo efikasnija >?

da verovatno je par procenata brza karta ali opet je impresivno, 290x performanse u htpc pakovanju

Ja mislim da ce to biti 3072sp to sam ja odavno pisao u okviru ove teme, koja je zatropana morem spama o nvidiji bezpotrebno.

Ja sam odusevljen sa 3 Fiji chipa Fury-x, Fury non-x i Fury nano bas onako kako sam ja predvidjao, ali cjene zaista nisam ovakve ocekivao respekt za AMD, svaka im cast nek nisu krenuli stopama da singl gpu zacjene 1000$ sad su imali osnova (HBM, voda sila od chipa-najveci chip u istoriji amd-a) kapa dole jos da vidimo te performanse ali manje vise sve se zna!

Od 3 fiji-a jedino ce NANO valjat jer za taj GPU jedino pase 4GB rama :)

Paše za sve jer će to biti dovoljno za narednih godinu dana do kad ne izađe HBM2. Dobre su ove cijene za Fiji za razliku od smiješnih rebranda.

Tek treba da vidimo performanse svake od verzija, kao i kako se ponasa HBM u radu (tj da li ce i koliki hendikep biti manjak memorije u odnosu na 980Ti).

Cena... ocekivao sam vece cene, a ovo sada moze da znaci nekoliko (dijametralno razlicitih) stvari. Znacemo mnogo vise za par dana.

AMD nigde nije spomenuo da je najbrzi, to mi je dovoljno :D

Fiji deluje jako po specifikacijama. 8,9 milijardi tranzistora..woow, ako uspeju da ga spakuju da bude manji od GM200 svaka cast. Ovo je prvi put u poslednjih mnogo godina da AMD izbaci flagship GPU sa vise tranzistora od nVidia-e.
Bice nesto od ovoga, ali i dalje smatram da je AMD vise hendikepiran odlaganjem nizem proizvodnog procesa od nVidia-e a da im je upravo to bilo potrebno da Fiji naprave kakvim su hteli.

Pa ne bas HD7970 je imao vise tranzistora od GTX680.

Nego nije mi jasno, izlazi li R9 390 i jel ima jezgro kao R9 290 ili R9 290x?

Kinezi naravno da ce biti problem za vece rezolucije sa 4GB ovo je 3dmark neke igre vec koriste vise ram-a
fiji_3dfs.png

Vrh Dno