Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Iako sam veliki optimista kad su u pitanju performanse Fury X mislim da su rezultati vezani za FC4 cisto da se zapale siroke narodne mase, ovo def. prakticno nije moguce, cak sam vise ubjedjen da posto igra favorizuje Nv karte da ce Furka biti nesto sporija od Gm 200 kartica.

Jeste li videli dvoglavu Furiju? Koliko će to zlo da košta?

dual fiji karta je manja od referentne 290x :D

vreme je za triple chip karte :D

Kako li ce da izgleda sledeca generacija na 14nm i HBM2 ... top kartica sa 1 osmopinskim?

ako,ako,jos ako bude dobro skaliranje kao sto obecavaju na dx12 onda samo da ih kupujes i slazes u kuciste. :)

Ovo je samo uvod u 4k, polako. Ne mogu oni da naprave karticu toliko jaku koliko mogu developeri da nabudze igru. :D

Nego gde je u celoj prici 380-ica, tj srednji segment?

pogledao sam ponovo klipove na youtube

Lisa Su jeste izjavila da je nano brzi od 290X i to ne znatno
U ovom klipu ovaj to potvrdjuje ...

nano je brzi od 290X

L o L

A skontajte ovaj video sto je storm okacio tu negde pre drugog minuta kada ga pita lik za 380 jel rebrand ovaj proguta knedlu i pocne da mulja :d

@Sam,
bre, ajd ako moze malo neka tolerancija, nije bre ovo inkvizicija:smackbum:, pogresno sam napisao jednu rec, ti sad kao nesto, ne mozes da pogresis, zato je ovo i forum, kad nesto pogresis, neko ce da te ispravi.

Ajde, možda sam preterao. Ali ipak se potrudim da saznam nešto koliko-toliko, pre nego što išta napišem. Makar i tada se može desiti da ispadnem, kao da sam sa marsa pao, opet ću se nakon toga, potruditi da saznam, gde sam pogrešio. ;)

Poslednja izmena:
Sto se mene tice Nano je pobednik konferencije, mislim da je najzanimljivija karta i da ce se najvise prodavati, predvidjam joj lepsu buducnost cak i od GTX 970, kojoj je direktna konkurencija, nekako se vidi da su najvise obratili paznju na nju, jer se prodaje najvise ta kategorija grafickih.

Sto se mene tice Nano je pobednik konferencije, mislim da je najzanimljivija karta i da ce se najvise prodavati, predvidjam joj lepsu buducnost cak i od GTX 970, kojoj je direktna konkurencija, nekako se vidi da su najvise obratili paznju na nju, jer se prodaje najvise ta kategorija grafickih.

Koliko sam ja shvatio nano treba da izadje na crtu GTX980, ili mozda gresim?

niko jos nije 100 posto siguran,ali neka predvidjanja su da ce nano biti ili na nivou 980gtx ili za nijansu slabiji,furisa bez x na nivou stock 980ti (ili za nijansu slabiji) dok po sintetici i ovom FC4 benchu furisa sa X je u klasi sa AIB verzijama 980ti.sad,koliko ce koja karta moci da se naklokuje,koliko ce se amd sad kad im developeri sede skrstenih ruku se posvetiti konacno drajverima,niko ne zna.moze ovo da bude jako lepa prica,ako ih zaobidje marfi.

Nebitno druže, te 1.0, 1.1 i ostale oznake ne postoje za AMD, to su izmislili na forumima i web portalima.
Ja cu ti reci da je Fiji 1.3, jer je eto treća iteracija GCN arkitekture.

Pa ako je treca iteracija onda je u pitanju 1.2, kao Tonga, zar ne ili je unapredjeno u odnosu na Tongu, pa je samim tim 1.3? Meni se cini da je ovo drugo, mada ne mogu biti siguran.

Treca ili četvrta nebitno, ista je arhitektura sa nekim sitnijim izmjenama.
Sve GCN kartice ce podrzavat dx 12 ako vas to brine.

Na prezentacijama Tongu i Fiji interno krste kao GCN 3.0 :)

Pa jesu razlike sitne, ali ne bi ljudi ismevali R7 370 da razlike ne postoje. Nego moram da priznam, bas sam razocaran time sto nije izasao nikakav R7 380X i sto su preskocili HD7750/7770/7790/7850 chip-ove iz line-upa. Bukvalno ide skok sa bivseg R7 250 na R7 260 i to me mnogo smara. Od kad je HD5670 izasao(i naknadno spustio cenu) bukvalno nije bilo pomaka u performansama karti ispod 10000 dinara.

EDIT: Jel R7 370 ima Pitcairn Pro ili XT?

Poslednja izmena:
Pogresio sam mislio sam na R7 370.

Treca ili četvrta nebitno, ista je arhitektura sa nekim sitnijim izmjenama.
Sve GCN kartice ce podrzavat dx 12 ako vas to brine.

GCN kartice podržavaju dx12, ali za sada ni jedna ne podržava sve dx12 specifikacije.

Nazad
Vrh Dno