@rAMA
Znaci ramo druze moj,ti odes u radnju i kupis GA ili Asus(iako je pomenuti tri-X od po najboljih modela) i das 100€ vise,zarad kosmičke ravnoteze i mira u svetu?
Ovo ce da bude samo takav fijasko! Prosto obrisali gumicom "2" iz imena 290x i promenili u 390x. Stvarno su se potrudili, nema sta, vrhunski proizvod. Ko bi pri 2 grama zdravog mozga ikada hteo da sa 290x predje na 390x?!?! AMD pobedio, definitivno!
Zasto bi iko prelazio sa gtx 760 na 960? Nikad se nije isplatilo da se prelazi iz serije u seriju. Jos manje kad je u pitanju rebrand i jedan isti nm proces gde su povecanje performansi znacajno otezane.
Neko ko je imao recimo stari 280X mozda predje na 390X.
Zasto bi iko prelazio sa gtx 760 na 960? Nikad se nije isplatilo da se prelazi iz serije u seriju. Jos manje kad je u pitanju rebrand i jedan isti nm proces gde su povecanje performansi znacajno otezane.
Neko ko je imao recimo stari 280X mozda predje na 390X.
Samo polako. 290x i 290 su predstavljeni novembra 2013 za 400 i 550$, zar ne mislis da bi sledeca karta od 400$ trebala da bude brza i bolja posle 18 meseci? Zar treba da dajes 700$ za Fury da bi imao napredak? Koja je svrha toga? Istog tog Novembra 2013 NVidia je predstavila 780Ti, da bi septembra 2014 imali GTX970 koji je 1% sporiji, a 780Ti je kostao 700$ a GTX970 330$, a kome ni to nije bilo dovoljno za 550$ je imao GTX980 koji je 8-10% brzi. Valjda svakih 1,5-2 godine za iste pare treba da mozemo kupiti brze kartice? AKo je i posle 18 meseci 290-ka slicne pare (malkice nize) pod drugim imenom onda to nije OK. Seti se 270/270x kartica, donele su bolje performanse za manje para, isto tako 280x jeste bio prepakovani 7970 ali za 100$ manje i to u mementu predstavljanja 280x, a ne u poredjenju sa startnom cenom 7970 (u prevodu 280x je bio 270 EUR). Hocu da kazem da mi se ne svidja ovakva situacija jer realno ispada da ti trenutno zaista treba karta od 350-400eur da bi poterao ove zadnje naslove u 1080p i ocigledno nista ispod 330eur ne vrsi posao. Sve GTX770/280x i slicno (ukljucujuci i GTX 960) je vec odavno otpisano. Uvek je OK karta bila 200-250eur i sa kartom od 200-250eur si mogao da se izigras svega "u fulu", a ovo sada samo malobrojnima sa 350+ eur omogucava da se igraju kako treba, bez naznake da ce u narednih pola godine ista da se promeni.
Bojim se da nećeš imati mnogo razloga za sprdnju. Slabi su čipovi za 4k rezoluciju da bi memorija značila. 2x 290x ne vidi razliku (ili vrlo malu) između 4 i 8GB Vram-a, a Fury teško da može biti duplo brži čip od 290x.390x 8GB memorije dodje ko samar budali
Fury sa 4Gb ne zelim ni da komentarisem, sacekat cu testove u 4K i sprdat se tada :d
HBM donosi skroz drugačiji pristup memoriji. To da li će 4GB biti dovoljno za 4K zavisi isključivo od BIOS-a i drajvera. A zatim i od (ne)optimizovanosti igre. Ali, kao što već rekoh, Intel je pokazao AMD-u i nVIdia-i da je 128MB eDRAM-a bolje od 1GB GDDR5 memorije. Tako da nema mnogo smisla raspravljati sad od tome, već treba sačekati testove.390x 8GB memorije dodje ko samar budali
Fury sa 4Gb ne zelim ni da komentarisem, sacekat cu testove u 4K i sprdat se tada :d
390x 8GB memorije dodje ko samar budali
ili - kome jos treba preko 2gb na 770gtx,a videli smo kako se to zavrsilo...
U pitanju je potpuno drugi tip memorije, trenutno je veoma teško staviti više od 4GB HBM-a, i verovatno će do kraja godine izaći Fiji sa 8 GB
U pitanju je potpuno drugi tip memorije, trenutno je veoma teško staviti više od 4GB HBM-a, i verovatno će do kraja godine izaći Fiji sa 8 GB
Kako se zavrsilo? Za HD i detalje koje moze GTX 770 da izgura 2 GB i dalje dovoljno za ~95% igara. Da ne pricamo sto Witcher 3, verovatno najlepsa igra, u HD rezoluciji vuce oko 1 GB memorije:
![]()
http://www.techpowerup.com/reviews/Performance_Analysis/The_Witcher_3/3.html
Sto se tice Fiji-ja, ne znam dali ce 4GB biti dovoljno za 4K ali mi je nekako glupo sto top high end karta ima 4GB a karta ispod, koja je dosta sporija, ima 8 GB![]()
zavrsilo se tako da vec ima naslova 'de 2gb nije dovoljno,i da je tahiti xtl em brzi,em omogucuje da se popali vise.samim tim i kao znacajno jeftinija karta i dan danas neuporedivo je bolja investicija.verujem da nije neophodno ovo da dokazujem,mislim da smo izlizali vise tu temu toliko da i vrapci na grani znaju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari