Inace posto sam koristio deset godina nvidiju od 2002 do 2012 (osam razlicitih grafika od low end mx440 preko high end 8800gt), uvek bio zadovoljan i uvek sam zbog foruma i kuknjave mislio da su ATI drajveri uzas i da ljudi koji koriste ATI bukvalno pate ... Onda sam uzeo ovu grafiku prosle godine jer nisam mogao da bacam pare na nvidiju u ovom cenovnom segmentu (550ti) i mogu samo da kazem 7700+catalyst=perfekcija. Veoma sam zadovoljan svojevremenom kupovinom za 100e, jeste to mainstream grafika 128bit i slicno, mada u vezi potencijalnih problema sve je to bullshit i marketing(sa obe strane).
Ni jedan jedini problem nisam imao ... windows8 windows7 virtualBOX sa Linux sistemom itd sta god (dodao bi i da sam igrom slucaja u medjuvremenu imao prilke na poslu da radim sa 8x6670 i dve 7850 i isto nisam imao nikakvih problema, sa strane eyefinitija i slicno je bilo prilicno ugodno raditi na njima, takodje radimo i sa nesto starijim GTX850 i GTX260 i isto nemamo nikakvih problema).
Postoje dve vrste problema hardverski i softwarski. NE znam kako je bilo nekada, nisam koristio Catalyst tada, tako da necu o tome da diskutujem, ali trenutno radi dobro koliko i Geforce.
Primer:
Igram igru dok instaliram drajver u pozadini. Sve stabilno. Iskljuci se drajver na pola sekunde nestane slika na ekranu, upali se, nastavim da igram normalno i na Nvidiji i na AMDu.
Primer:
Instaliram beta drajver, ne svidja mi se mali pad performansi u igri, unistal i reinstal stare bez restarta racunara dok sam jos uvek u igri,sve radi savrseno, nema potrebe za brisanjem drajvera, restartom kompa, clean sweaper i slicno,event viewer ne prijavljuje problema.
Hardwarske prirode sam se nagledao problema kakvih god hocete kod nvidije jer ih velika vecina ljudi koje znam ima a i uglavnom sam ih i ja imao. Siguran sam da vise ljudi ima ATI isto bi gledao i kod njih probleme.
Inace velika vecina tih problema je povezana sa OEM prizvodjacima a ne samim chipovima... to je isto kada bi ja pljuvao Nvidiju jer mi na Gainward 9600GT drnda ventilator ili sto mi je na 8800GT palit DVI izlaz falican. Sta pregreva se AMD grafika pa je AMD kriv? Pa ako nije referentna kakve oni imaju veze sa tim, treba da pljuju po OEM proizvodjacima uzmu drugog itd.
Isto kada je meni riknula MSI 6800GT high end grafika pa posle nekog vremena i njihova platinum ili titanium high end ploca i od tada ne diram MSI i nikome ne preporucujem iste... cisto iz princima, znam da nema neke svrhe
Isto tako GeForce Expirence sam testirao kod dva drugara kojima sam sklapao masine sa 650ti. I mogu reci da je iako deluje super, je prilicno beskorisno djubre od software (verovatno ce i ovaj raptR od AMD da bude isto).
Hocu da kazem uzimajte samo ono sto ima bolji price/performance i ne verujete ni jednima ni drugima sve je to isti bs
zavrsio sam kafu, zelim vam prijatan dan, odo