Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

^Za 5 dana cemo znati sve.

http://videocardz.com/46294/amd-radeon-r9-260x-r7-240-specifications-confirmed

Evo jos jedne potvrde. R9 260X = 7790 kao sto se vec znalo. Doduse na steroidima, pa ocekujem barem 7-8% bolje performanse, da ne kazem identicne sadasnjoj 7850 1Gb.

I karta koga verovatno nikog ne zanima = R7 240. :d Svidja mi se sto nisu izbacili silne low end karte (kao u 5xxx i 6xxx seriji), Od ove ocekujem performanse na nivou 6670, po nizoj ceni.

P.S Jedna poslastica:

http://videocardz.com/46328/asus-rog-matrix-r9-280x-platinum-pictured

:p

Da evo jos jedan rezultat :
http://wccftech.com/amd-radeon-r9-2...rder-specifications-confirmed-benched-3dmark/
3dmark kao karta radi na 1000mhz 1250 za memoriju ali ima 3GBrama - ako su gore specifikacije tacne znaci ovo je fake ili specifikacije nisu tacne :D
Po ovome karta je jaca od Titan u 3dmark-u.
Evo i slike
AMD-Radeon-R9-290X-3DMark-635x572.jpg

Da ali to je 3dmark :/ ... a i deluje fejk ... zar i 290 i 290x ne bi trebali sada vec sigurno da imaju 512bit bus?

Procurele cene sa newegga MSI kosta 699$, znaci tuga...
Trebali su da idu lepo 599$ R9-290x, 499$ R9-290 pa da spustaju cene posle nove godine jer i to je previse .. mada izgleda nista od spustanja cena :(

Btw ovaj 270x jel to Tahiti LE ili XT osakacen ili picarin ... posto vidjam svakojake izvestaje.

Poslednja izmena:
@Storm mislim da je fake 3Gb rama mislim da nece imati ni R9 290X ni obicna tako da je ovaj rezultat u startu otpisan neko se igra :D
Ja koliko sam vidio 729$ ali uz BF4, vjerovatno karte koje se nadju u prodaju posle 15. oct kostace nize ipak su ovo preorder velika je potraznja pa su stavili vecu cjenu.
Misljenja sam da ce biti oko 600-650$ po izlasku zvanicni testova i lansiranja karte.

komentar ispod

"Why didn't they bother to look at the price for the Titan for comparison? 8489 Kr
Sloppy journalism IMHO"

gore takse nego kod nas :D
...elem

AMD announced the new Radeon R9 290X, its next-generation flagship graphics card. Based on the second-generation Graphics CoreNext micro-architecture, the card is designed to outperform everything NVIDIA has at the moment, including a hypothetical GK110-based graphics card with 2,880 CUDA cores.

599$ se sada pominju cene za 290x .... o boze pa ovo prsti na sve strane, ne zna se ko gde bije, koji pi***jz

- odgovor na moje pitanje u vezi R9-270X
AMD Radeon R9 270X
It is now officially confirmed that R9 270X will use CURACAO XT processor which will be clocked at 1000 MHz. In boost state GPU will run at 1050 MHz, making it slightly faster than HD 7870 GE. In addition to faster GPU clocks also the memory is running at higher frequency — 1400 MHz (5.6 GHz effective).

Poslednja izmena:
Kod njih TITAN kosta 2k$ :D
Rekli su iz AMD-a da nece praviti kartu koja kosta 999$ ocekivat je oko 600$.
R9 280X kosta 299$, nema smisla da R9 290X ide vise od 600$ dok se karta pojavi na trzistu i slegne prasina oko izlaska ocekivat je neki 600$.
600$ kosta HD7990 dual gpu, ne vjerujem da ce singl gpu ici iznad 600$.

pogledajte šta na wikipediji kažu za config core R2x kartica :) ... verovatno su objavili podake za pirates islands .

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    280 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena:
čekamo fajnal rilis , pa da vidimo dal da uzimamo havajce ili stara imena za manje pare .

Ma cekamo,nego jeste li spremili tih 600 dolara? ;)
Ja sam nesto kratak za 500 :d

Sakate Computing performanse samo R9 290/x ili ce dirati i R9 280/x?

Ne bi trebalo da diraju nista...

Kratak si za 600, posto ce izgleda biti 700$.
700e a trebalo da bude 550e max -.-, ajde 600 sa bf4 pa makar i bio jaci od titana :/

ja razmisljam o 270x ... deluje ok ... mada treba sacekati kako se ponasa vs 760 i da vidimo 750ti i slicne

Poslednja izmena:
Pa 700$ ne bi trebalo da je 700€ uzimam primjer :
GTX770 kosta 399$, na domacem trzistu karta kosta 330€, znaci nije 399€
Tipujem da ce karta kostati oko 500€ ovo su jos sve spekulacije do 15. ovog mjeseca bice svakakvi informacija.

Poslednja izmena:
Oni su samo jedni od mnogih (boutique) system builder-a, tesko da je ovo poprilican udarac za AMD, bilo od loseg PRa ili manje prodaje. Interesantno je da je nV objavila da je odabrala Origin PC kao jedan od nekoliko Battle Box partnera pre nekoliko dana: http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-geforce-gtx-battlebox#2. Ne bi me cudilo da je nV dala poprilicnu sumu Origin PCu da izbace Radeon iz ponude.

Poslednja izmena:
videćemo kako će mantle da se primi na unixolikim sistemima .

I meni smrdi na dil sa nV. Nemaju ništa konkretno da prikažu i privuku pažnju na sebe pa se bave negativnim marketingom.

Oni su samo jedni od mnogih (boutique) system builder-a, tesko da je ovo poprilican udarac za AMD, bilo od loseg PRa ili manje prodaje.

Origin PC je trenutno najpopularniji system builder u NA (USA i Canada).

videćemo kako će mantle da se primi na unixolikim sistemima .

Prema trenutno dostupnim informacijama, Mantle je najverovatnije Windows i Xbone API a AMD je to okarakterisao kao crossplatform. Nigde se ne pominje Linux, OSX ili SteamOS. Mislim da AMD ima druge planove za SteamOS.

Poslednja izmena:
I meni smrdi na dil sa nV. Nemaju ništa konkretno da prikažu i privuku pažnju na sebe pa se bave negativnim marketingom.

Borba je nemilosrdna ... nema sta, ovo pogadja AMD
koliko, to ne mozemo znati ... ali ako su pametni sigurno nece precutati ovo.

mrmljanje AMD vs Nvidija... moze se smatrati spamom i oftopic pa cu da bacim u spoiler ...
Inace posto sam koristio deset godina nvidiju od 2002 do 2012 (osam razlicitih grafika od low end mx440 preko high end 8800gt), uvek bio zadovoljan i uvek sam zbog foruma i kuknjave mislio da su ATI drajveri uzas i da ljudi koji koriste ATI bukvalno pate ... Onda sam uzeo ovu grafiku prosle godine jer nisam mogao da bacam pare na nvidiju u ovom cenovnom segmentu (550ti) i mogu samo da kazem 7700+catalyst=perfekcija. Veoma sam zadovoljan svojevremenom kupovinom za 100e, jeste to mainstream grafika 128bit i slicno, mada u vezi potencijalnih problema sve je to bullshit i marketing(sa obe strane).
Ni jedan jedini problem nisam imao ... windows8 windows7 virtualBOX sa Linux sistemom itd sta god (dodao bi i da sam igrom slucaja u medjuvremenu imao prilke na poslu da radim sa 8x6670 i dve 7850 i isto nisam imao nikakvih problema, sa strane eyefinitija i slicno je bilo prilicno ugodno raditi na njima, takodje radimo i sa nesto starijim GTX850 i GTX260 i isto nemamo nikakvih problema).

Postoje dve vrste problema hardverski i softwarski. NE znam kako je bilo nekada, nisam koristio Catalyst tada, tako da necu o tome da diskutujem, ali trenutno radi dobro koliko i Geforce.
Primer:
Igram igru dok instaliram drajver u pozadini. Sve stabilno. Iskljuci se drajver na pola sekunde nestane slika na ekranu, upali se, nastavim da igram normalno i na Nvidiji i na AMDu.
Primer:
Instaliram beta drajver, ne svidja mi se mali pad performansi u igri, unistal i reinstal stare bez restarta racunara dok sam jos uvek u igri,sve radi savrseno, nema potrebe za brisanjem drajvera, restartom kompa, clean sweaper i slicno,event viewer ne prijavljuje problema.

Hardwarske prirode sam se nagledao problema kakvih god hocete kod nvidije jer ih velika vecina ljudi koje znam ima a i uglavnom sam ih i ja imao. Siguran sam da vise ljudi ima ATI isto bi gledao i kod njih probleme.
Inace velika vecina tih problema je povezana sa OEM prizvodjacima a ne samim chipovima... to je isto kada bi ja pljuvao Nvidiju jer mi na Gainward 9600GT drnda ventilator ili sto mi je na 8800GT palit DVI izlaz falican. Sta pregreva se AMD grafika pa je AMD kriv? Pa ako nije referentna kakve oni imaju veze sa tim, treba da pljuju po OEM proizvodjacima uzmu drugog itd.
Isto kada je meni riknula MSI 6800GT high end grafika pa posle nekog vremena i njihova platinum ili titanium high end ploca i od tada ne diram MSI i nikome ne preporucujem iste... cisto iz princima, znam da nema neke svrhe :)

Isto tako GeForce Expirence sam testirao kod dva drugara kojima sam sklapao masine sa 650ti. I mogu reci da je iako deluje super, je prilicno beskorisno djubre od software (verovatno ce i ovaj raptR od AMD da bude isto).
Hocu da kazem uzimajte samo ono sto ima bolji price/performance i ne verujete ni jednima ni drugima sve je to isti bs :)

zavrsio sam kafu, zelim vam prijatan dan, odo

Poslednja izmena:
Origin PC je trenutno najpopularniji system builder u NA (USA i Canada).

Prema trenutno dostupnim informacijama, Mantle je najverovatnije Windows i Xbone API a AMD je to okarakterisao kao crossplatform. Nigde se ne pominje Linux, OSX ili SteamOS. Mislim da AMD ima druge planove za SteamOS.

Ako je za PS4 trebao bi da bude i za OpenBSD.

Gde ti tu vidiš konzolu? Dokle više ta glupa priča kako je steambox konzola?

pre ce biti da su xboxone i ps4 obogaljeni PC :) steta jer imaju prilicno fin hardware za cenu koju nude ... kada bi moglo da se hakuje i da se digne regularan OS bile bi best buy :)

Vrh Dno