Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Ako bude rulanje taj dan ces sigurno slaviti ceo dan :d , 2 kile rakije i udri :d
Taj datum ce biti ubelezen kao praznik :d , crveno slovo :D

Poslednja izmena:
Rulanje zagarantovano cim izadje MANTLE :D
na 1080p zauzima 2gb rama i preko.
FX8350 kao core i7 2600K zanimljivo dobro istestirano

Sad sam tek video test,lisice jedna podvalio si 25x16 :D
Razlika se smanjuje na 2560x1600 drasticnije a ne bi trebalo.GTX780 bolje skalira na vecim recolucijama !
Na 1080p na max detalje je osetno brzi GTX780

http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4_Beta-test-bf_4_1920_msaa.jpg

Koja je duzina 280X/7970GE graficke? U kucistu imam 26cm mesta da se ugura grafulja. Jel to dosta?

Also, jel iko pogledao ove slike od 290X i izracunao duzinu?

Poslednja izmena:
Sad sam tek video test,lisice jedna podvalio si 25x16 :D
Razlika se smanjuje na 2560x1600 drasticnije a ne bi trebalo.GTX780 bolje skalira na vecim recolucijama !
Na 1080p na max detalje je osetno brzi GTX780

http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4_Beta-test-bf_4_1920_msaa.jpg
Dok izadje zvanicno igra bice jos ovde promjene cudno da GTX 780 posustaje na vecoj rezoluciji.

Nadaj se... na default sijem Titana kako hocu (default od 800Mhz), a na 1000 mu samo masem... u prolazu ;)

Nada poslednja umire :d Po ovom benchu ne pise ti se dobro :D:p
P.S.A zamisli tek neku DCUII verziju overklokovanu do smrti , a jos :-devil-:ZLI:-devil-: :D:smoke:
A jel mikroSKAKUCES dok mases ? :d

Poslednja izmena:
Vidis li ti gde je 7990? Recimo da sam sa OC u najgorem slucaju 10% sporiji, neka mi je to i maximum, da ne mogu dalje. Koliko to bezi Titanu u minimalnom fps jer ocigledno da u average sve kartice polako sustizu neki maximu (CPu pocinej da gusi), bezi 22%. Meni dosta. Neka Titan i dobije 22% overklokom (sto nece preneti dirketno u fps). Koliko on kosta? 900EUR? Moj setup kosta 485EUR. Cak i da izadjem na isto, opet sam 2x "pametnije" prosao. Probao sam Firestrike i posle toga, samo CF ili SLI, recimo 7950 ili GTX760SLI, sve ostalo je BORANIJA. ISto se i Crysis 3 ponasa, bukvalno 2x fps. Ove "male" kartice u klasi 220-240eur kad se upare odvaljuju Titana samo tako.

Znas li sta je jos zanimljivije 2x7950 ili 2x GTX 760 kostaju manje od GTX780. Stvarno da se covek zapita kad vidi da neko kupi GTX780 pored ovakvih kombinacija. E da, jos nesto. 7950 CF rudari dok ja spavam (doduse vrlo opusteno)i dok sam na poslu. Za prvi mesec izrudarile su NETO (kad odbijem struju) 50EUR (radio sam YACoin). Dakle sada me kostaju umesto 485EUR samo 435EUR. Sledeci mesec sam ispod 400EUR. Dalje cak i da nikada ne rudare (a rudare bukvalno kad nisam pored kompa) gde ces bolje za 400EUR.

Poslednja izmena:
Vidim ja veoma dobro a vidim da 7990 skalira 55% u odnosu na Ghz a veoma cesto je bolje izbalansirana od obicnog CF-a !
Koliko mislis da bi ti dobio ? 60%? Ok to je 67 fps ..Mozda 70% ? 71 fps i tek si tu sa Titanom..
Pusti te price o "pametnom ulaganju" jer ko kupuje takve karte novac ga ne zanima jer takve karte i ne kupuje "normalan" kupac a entuzijazam nema cenu i to sam znas kao i to da
single GPU karta ima odredjene prednosti..
A sa naseg aspekta gledista , prosecnog srpskog dzepa svakako je takva kombinacija odlican odabir pogotovu u odnosu na ulozeno/dobijeno.

P.S.Vidim presao si na filozofiju ovih rudara..E moj gameru :d

Poslednja izmena:
Vidim ja veoma dobro a vidim da 7990 skalira 55% u odnosu na Ghz a veoma cesto je bolje izbalansirana od obicnog CF-a !
Koliko mislis da bi ti dobio ? 60%? Ok to je 67 fps ..Mozda 70% ? 71 fps i tek su tu sa Titanom..
Pusti te price o "pametnom ulaganju" jer ko kupuje takve karte novac ga ne zanima jer takve karte i ne kupuje "normalan" kupac a entuzijazam nema cenu i to sam znas!
A sa naseg aspekta gledista , prosecnog srpskog dzepa svakako je takva kombinacija odlican odabir pogotovu u odnosu na ulozeno/dobijeno.
Gledaj kolega minimalni FPS. Karte skaliraju skoro 100% jer prosecni ima u sebi i komponentu "maximalni" a on ocigledno zavisi od procesora. 7990 ima minimalni 65fps, 7970GE ima 34fps. To je barem 90%. Eto neka je 90%. Pomnozi 7950 koji ima 27fps sa x1.9. Dobijas 51.3fps. To mi i ima smisla u odnosu na 7990 jer je 27% manje (saderi i takt). E sada, na to recimo dodaj 10%, toliko mogu dobiit overklokom, vrlo opustenim. Izadje na 56.5fps. Titan ima na default 44fps. Sve i da se overklokuje zestoko i da dobije 30% dolazi tacno na isti rezultat. Ja sam i rekao da cak i prihvatam da ima koliko i Titan. Ja sam karte platio 485EUR, Titan je 903EUR. Nemoze me niko ubediti da 7950 nije "Best bang for the buck!" u ovom trenutku. Da ne bude zabune ista metamatika je i sa GTX760 SLI ;)

Poslednja izmena:
P.S.Vidim presao si na filozofiju ovih rudara..E moj gameru :d

Pa sta drugo da radim, uticaj okoline :D

Salu na stranu. Ustanem u 6:00 da idem an posao i u 17:15 sam kuci. To mi dodje baceno vreme za komp. Neka rudari. Isto nocu od 23:00 do 6:00, a malo i vikendom, od 24:00 do 11:00 (ja pijem u gradu on rudari-posle se spava do podneva), sve to iskoristim za rudarenje. Ostalo vreme je komp moj za sve ostalo. ;)

Jel zna neko kako se ponasaju procesori u Battlefield 4 tj da li se koriste sva jezgra kod AMD-a i ko odnosi pobedu Vishera ili i7?

U ovom testu je sestojezgarac Intel (dobro naklokovan) i vidi se da na minimalni fps nema uticaja jer CF i SLI karte skoro 100% skaliraju (obrati paznju na GTX780 SLI - minimum 75fps). Gusi se na max fps koji je verovatno na 150-200fps, sto je dobar znak. Zbog toga moze se predpostaviti da ce i AMD sa 8 jezgara i Intel sa 4 biti sasvim OK i da ce obezbediti dobar minimalni FPS u zoni 40+

Poslednja izmena:
Gledaj kolega minimalni FPS. Karte skaliraju skoro 100% jer prosecni ima u sebi i komponentu "maximalni" a on ocigledno zavisi od procesora. 7990 ima minimalni 65fps, 7970GE ima 34fps. To je barem 90%. Eto neka je 90%. Pomnozi 7950 koji ima 27fps sa x1.9. Dobijas 51.3fps. To mi i ima smisla u odnosu na 7990 jer je 27% manje (saderi i takt). E sada, na to recimo dodaj 10%, toliko mogu dobiit overklokom, vrlo opustenim. Izadje na 56.5fps. Titan ima na default 44fps. Sve i da se overklokuje zestoko i da dobije 30% dolazi tacno na isti rezultat. Ja sam i rekao da cak i prihvatam da ima koliko i Titan. Ja sam karte platio 485EUR, Titan je 903EUR. Nemoze me niko ubediti da 7950 nije "Best bang for the buck!" u ovom trenutku. Da ne bude zabune ista metamatika je i sa GTX760 SLI ;)

Sve i da posmatramo min fps ne mozes izvesti precizan podatak koliki bi bio average a mislim da je on podjednako bitan koliko i min fps !
Da bi znao koliki je average potreban ti je uzorak maksimalnog fps-a a to opet zavisi od mnogo faktora - najvise od same graficke karte , minimalni zavisi
od CPU-a !Koliko mi se cini 7950 CF je nekih 20-tak % slabiji od 7970 CF ?
U testu je sestojezgaeni Intel i nema sanse da postoji mogucnost da je negde usko grlo pogotovu ne na toliko visokom kloku od 4.9 Ghz ~!
Moras uzeti sve parametre u obzir , engine,driver i sl mada je ova nasa polemika bar sa moje vise saljivog nego naucnog (ciji je duzi :d ) karaktera :D !
Opet pored svega ,igra nije full a nisu ni driveri zvanicno podrzani .

Ja se nisam ni izjasnjavao ni za a ni za protiv sta je best bang for the buck , cini mi se da si daj deo pogresno protumacio , ne ubedjujem te zaista a i Titan ima da se nadje za 800 eur i nize ali ne kod nas !

@Ljanmi

Tu je negde sa 2600K ! Ovi FX sestojezgarci oni su bas mrsavi ..

http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4_Beta-test-bf_4_proz.jpg

Poslednja izmena:
Jel zna neko kako se ponasaju procesori u Battlefield 4 tj da li se koriste sva jezgra kod AMD-a i ko odnosi pobedu Vishera ili i7?

Video sam neki screenshot na ocn. Net gde i7 sije i5, igra izgleda koristi 8 threadova, 8350 tik ispred 2600k,extreme edition i7 rulaju...

Edit

*** sa telefona postujem :) pcbeast me pretekao :)

Poslednja izmena:
KOja je u stvari ovde nova karta , a koje su preimenovane ?

Nove su samo R9 290X i bez X
Doduše R7 260X ima isto podršku za TrueAudio, pa može biti da je bar novija revizija postojećeg čipa.

Poslednja izmena:
Bas je lagano hawaii karte (R9 290X i 0bicna R9 290) pariraju kartama na GK110Chipu (Titan GTX780 i ako jos nvidia nesto novo predstavi)
R9 280X (punokrvni tahiti) parira GTX770 (punokrvni Gk104)
R9280 (tahit pro, malo oslabljeni tahiti) parira GTX760(malo oslabljeni GK104)

R9 270X (mjenja HD7870) i parira ce nekoj novoj nvidia karti na GK106 chipu (vjerovatno 750ti)
R9 270 (mjenja HD7850) i prarira ce nekoj karti iz nvidie koja ce koristit oslabljeni GK106

Znaci imace 6 karti u R9 segmentu i 3 chipa(hawaii, tahiti i curcao kako li ce ga vec nazvat ne zna se jos)
Mislim da dok nvidia popuni segment da ce isto imati 3chipa GK110 GK104 i Gk106...
Dok se cjene stabilizuju tamo gdje bude neko imao losiju kartu imat ce nizu cjenu i to je to na kraju koliko para tolio muzike.

Kao što je Benchmark jutros izvestio jedan od prvih sajtova sa R9-290X BF4 preorderom je švedski webhallen međutim 7300 kruna od jutros naraslo na 9999.
http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/pocela_pretprodaja_radeon_r9_290x_battlefield_4_edition
http://www.webhallen.com/se-sv/hard...290x_4gb_battlefield_4_bundle_limited_edition

Britanci traže 99 funti unapred, a konačnu cenu će da ispostave naknadno.
http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-015-AM&groupid=701&catid=56&subcat=1752

Pojavljuju se i informacije da kartica ima čak 64 ROP-a, a ne 44 kako je pisalo ranije.

Poslednja izmena:
^Dosta mi je vise rumora i prepostavki novinara o informacijama koje se ne slazu.

Za par dana ce stici benchmarkovi... i onda cu na miru moci da totalno odustanem od 290/290X grafickih. :D

^Dosta mi je vise rumora i prepostavki novinara o informacijama koje se ne slazu.

Za par dana ce stici benchmarkovi... i onda cu na miru moci da totalno odustanem od 290/290X grafickih. :D

Da evo jos jedan rezultat :
http://wccftech.com/amd-radeon-r9-2...rder-specifications-confirmed-benched-3dmark/
3dmark kao karta radi na 1000mhz 1250 za memoriju ali ima 3GBrama - ako su gore specifikacije tacne znaci ovo je fake ili specifikacije nisu tacne :D
Po ovome karta je jaca od Titan u 3dmark-u.

Vrh Dno