Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Moguce je, sto da ne. Odredjeni brandovi kada dostignu neku zeljenu reputaciju krenu da krate krivine zbog profita naravno.
Cela nemacka autoindustrija u prethodnih 20 godina ti je takva. Znam posto sam promenio 2 audija, i majstora koji su digli dodatnu kucu verovatno na moj racun.
Stara srpska glupa "svaba je svaba" my ass..

Isto je Asus bio kralj maticnih ploca i grafickih pa nakon blama sa naponskim jedinicama sad ispade da je (nakon xy godina) AsRock ponovo way to go.

coldej na tvom mestu nista ne bih dirao. Prati temperature povremeno i uzivaj.

@MalaStrela ako mislis da ce ti padovi od 1.5mm biti preveliki, probaj sa padovima od 1mm i sastavi opet graficku ali nemoj da je srafis (ni da je stavljas u komp), vec probaj da vidis od od oka kako naleze hladnjak i na memoriju i na sam gpu. Mozes da probas da gurnes neku tanku foliju ili parce papira izmedju da vidis da li postoji kontakt.
Ako mislis da naleze dobro, zasrafi i testiraj. Vodi racuna i o temperaturi vrama i gpu, ako vidis da gpu temp skace znaci da nema dobar kontakt sa heatseankom zato sto su padovi predebeli (u tom slucaju probas one od 0.5), a ako temp vrama skace a gpu ne, znaci da su padovi za vram preuski i nemaju dobar kontakt i da ces morati verovatno da stavis one od 1,5mm.

Posto vec imas padove, ne treba ti internet da ti kaze koji ti padovi trebaju, vec samo skini stare koji su u dobrom stanju i probaj da ih izmeris sublerom.
 
Poslednja izmena:
@MalaStrela fazno-promenljivi pad-ovi za chip graficki direktno, i thermal putty za memoriju, naponsku sekciju je najbolja opcija, ako nisi siguran koji i gde, postavi slobodno pitanje u delu foruma za to

@Markomaniax Takodje ako nisi siguran/ ili ne nadjes, gde kupiti original proizvode, postavi slobodno pitanje u delu foruma za to
 
Pozdrav svima,da je neko imao iskustva sa Radeonima od Biostar kompanije?
Nisu nepoznati skroz,cuo sam za njih a firma je bazirana na Tajvanu ali nikad nisu vazili za neke sampione kvaliteta mada se nisu bas ni trudili...

Konkretno njihova 6000 serija i to 6700xt me zanima ali nigde nema nista o toj kartici a kopao sam fino po googlu.
Ima na yt njihov RX6600 i nesto je nastrasnije napljuvan oko hladjenja cini mi se. Za ovu 6700xt nigde nista nisam nasao pa ako neko zna nesto o kartici i generalno ako ima iskustvo sa Biostar,nek napise.
 
Ako nema recenzija onda bolje dodaj koju desetinu eura pa uzmi nesto o cemu ima recenzija i neces puno premasiti budzet a dobices daleko bolju karticu.
 
Izbegavaj modele sa izjedna izlivenim hladnjakom. Biostar cesto to utrpava u svoje grafike.
 
Ja sam uzeo za bratanca i imao sam priliku da malo testiram. Igrao sam alan wake 2, i jos par igara ( cs2 ). Ne mogu 100% da tvrdim ali rekao bih da se kuleri lepo cuju u idle-u( pure base 600 sa lc-cc-120 na cpu. Iskreno ocekivao sam manju buku. Mislim nisam testirao previse samo instalirao par igara i to je to.
Ne razumem se u grafike ali sam se rukovodio nekim benchmarcima da je 6700xt jaci od 4060, tako da sam procenio da je neki best buy :) ali verujem da ce me neko ispraviti vec :)
 
Znaci verovatno problem sa hladjenjem i generalno jeftinoca izrade,sto je neka generalna kritika Biostar kartica na netu.
Ako se jako cuje kao glanc nova mogu misliti sta ce biti kasnije.
 
Da se prijavim i ja ovdje, prvi put u crvenom timu od HD5770. Uzeo sam polovnu RX6700XT u izvedbi Asus Tuf Gaming OC.
Rudarila je ali poslije 5 dana testiranja temperature su u redu, (trenutno idleuje na 34C, 730rpm ventovi, nečujni - pod opterećenjem ide do 65C, max 70 koliko mi se čini). Jedino što ima je blagi coil whine pod opterećenjem ali s minimalnim Auto Undervoltom u AMD softveru je nečujan (čak su i malo bolje performanse, čak i bez daljeg mincanja). Za 200 evra nisam mogao bolje da prođem, čini mi se.
 
Asus i Powercolor imaju coil wine malo undervolt smanji probleme ali najcesci je kod ove 2 firme kod 6000 serije. Dobar dil za 200e.
 
Do kraja kupio 6800 16gb i zasad prezadovoljan.
Jednostavno se prethodna generacija vise isplati i to je to.
Vazi i za amd i nvidiu.
 
Sapphire Pulse 6800 oc model sam uzeo,oko 350e kad se preracunam.
 
Poslednja izmena od urednika:
Polovna RX 6800 je zakon po trenutnim cijenama i odnosima snaga, i ja sam gledao za sebe da ne uzeh 6700XT za 200. Dosad se nisam pokajao, a i da se nešto promijeni, za te pare nije mi žao.
 
Polovna RX 6900/RX 6950 još bolja.....u stanju su da (koliko toliko solidno,tj 50-120 fps zavisi od igre) teraju i 2160p rezoluciju....
 
pobrisan off-topic
 
Polovna RX 6900/RX 6950 još bolja.....u stanju su da (koliko toliko solidno,tj 50-120 fps zavisi od igre) teraju i 2160p rezoluciju....
Da ako ne uzmeš u obzir ostale faktore, kao to što su obije triple slot i troše 50-100W više od 6800... a najviše to što nisam vidio ni jednu jedinu na prodaju ne pamtim od kad.
 
^ zaboravio je i na power spikes od 600w+, dobre su 6900xt za izbegavanje sada posto ima boljih opcija za manje vise isto novca.
 
Evo ja imam 6900xt i to maksimalno namunjenu i nikad nisam video te famozne power spikes
 
Pa podrazumeva se da svaki ozbiljan gejmer i korisnik PC-a i ima neko kršteno napajanje od bar 700-800w,ako hoće da pogoni neku jaču grafiku (šta je tek bilo sa nvidia 4080 i 4090 grafama).....idealno od 1000w kao što imam ja ;)...I onda 6900x samo fercera,baš me briga ako se i pojavi neki power spikes,a nisam video nijedan

A nema ih u prodaji jer se većina dobrih polovnih primeraka rasprodala,a polako i stiže smena generacija,tj 7000 serija...
 
XT ima koliko oćeš, nema 6900 i 6950.
 
Pa na KP uvek imaš bar nekoliko 6900.....evo sad bzvz kucao i dve polovnjače ispalo



Inače,meni je trebala grafa za gaming u 2160p još pre skoro godinu ipo dana i našao sam 6900xt koja je za to sposobna,tj po meni sasvim zadovoljavajuće (imaju 16 gb).....naravno da su 4080 i 4090 još bolje i jače za 2160p,ali i mnogo skuplje...

Ako nekome treba za 1080p pa i 1440p,polovna 6800 je sasvim OK izbor....samo da je očuvana i ispravna
 
Poslednja izmena:
^ zaboravio je i na power spikes od 600w+, dobre su 6900xt za izbegavanje sada posto ima boljih opcija za manje vise isto novca.
Nemam pojma odakle ti ovo i sa kakvim napajanjem i kablovima su ovo ljudi izvodili. Ja sa max uposlenim sistemom a ne samo grafom, dohvatim 600W i masina stoji tamo dok ne zavrsim to sto radim (rendering uglavnom). Sto se mene tice 6900xt, kako stvari trenutno stoje (da ne ureknem,) ima da uramim kada joj vreme bude odzvonilo, isto kao sto bih 1080ti samo da nisam dobio nenormalno dobru cenu pa ga prodao.
 
Da li vredi uzeti laptop sa grafickom RX 6600M 8GB 100W u laptopu?
I sta je to amd smartshift koji omogucava da ta graficka radi na 120W?
 
checks notes
Da. 😄
 
Brain fart.
 
Da li vredi uzeti laptop sa grafickom RX 6600M 8GB 100W u laptopu?
I sta je to amd smartshift koji omogucava da ta graficka radi na 120W?
Ne može ti niko reći da li vredi jer niko ne zna za šta ti konkretno treba i po kojoj ceni. To je u suštini isti čip kao i desktop verzija RX6600 samo sa nižim TDP-om (i u skladi s time i perfromansama)
https://www.techspot.com/review/2378-amd-radeon-rx-6600m/
Perofrmanse pre svega zavise od modela laptopa (hlađenja), mada verujem da nema mnogo modela sa ovom grafikom
 
Vrh Dno