Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Ne može ti niko reći da li vredi jer niko ne zna za šta ti konkretno treba i po kojoj ceni. To je u suštini isti čip kao i desktop verzija RX6600 samo sa nižim TDP-om (i u skladi s time i perfromansama)
https://www.techspot.com/review/2378-amd-radeon-rx-6600m/
Perofrmanse pre svega zavise od modela laptopa (hlađenja), mada verujem da nema mnogo modela sa ovom grafikom
Isti cip samo sto RX 6600 je 132W a RX 6600M 80-120W zavisi od laptopa. Postoje 3 modela a to su MSI Alpha, HP Omen i lenovo Legion sa tom grafickom. Od svih tih modela najslabiji je MSI alpha sa RX 6600M 80W. HP Omen ima 115W ali zbog loseg hlađenja se previse greje dok legion ima verziju od 100-120W+ jako dobro hlađenje. Koliko sam video na redditu jedino Legion sa RX 6600M daje iste performance kao RX 6600 PC verzija.

Da li neko zna bilo sta o AMD Radeon™ RX 6700 XT Challenger D 12GB. Ima li nekih poznatih problema i sl.
Nasao sam polovnu nadam se za 250e a generalno mi odgovara sto je manjih dimenzija

I da li ce raditi sa pcie3 riserom

Ne bi trebala da ima nekih problema, samo je malo bučnija, jer je cooler malko slabiji. Uzeo sam isti model (nov, u radnji) pre dve-tri godine i koristio do skoro, kad je zamenjena sa 6800 XT.
Uzimaj, ako ti ne smeta buka, jer nema mnogo prostora za smanjenje broja obrtaja ventilatora, pošto temperature bivaju visoke.

Jos jedno glupo pitanje. Jel coil whine prisutan stalno ili samo kada se gpu optereti. Jel stvarno više kartica ima coil whine nego sto nema?

Uglavnom pod opterećenjem. Ostalo zavisi od modela do modela i primjerka do primjerka.

Uzeh na kraju red devil 6700 xt. Ima dva 8pin konektora. Jel ok da oba budu sa jedne "grane" napajanja?

Za 6700XT može.

Ako je dobro napajanje može, ako nije... Videćeš da li ces imati gašenja.

Nije dobro pocelo. Posle instalacije drivera black screen tj kao da nema output. Probao fresh install, kad odradi ono prvo kopiranje fajlova i restartuje opet nema signal i na ploci mi svetli vga led.
Sad skidam fedoru da vidim sta ce bude. A na netu ovakvih slucajeva i potencijalnih resenja beskonacno. Jel postoji neki alternativni driver za win11?

Možeš da ih nateraš da startuje u Safe modu tako što prekineš windows loading (reset dugme) par puta, treći put bi trebalo da startuje sa menijem iz koga možeš da izabereš safe mode. Opcija 4 ili 5. Taj sam meni je u safe modu.

Sad je kasno instalirao sam linux ali opet ista pojava.

Jel ima nesto u biosu sto bi moglo da dovede do ovoga?

Cpu je 5600x mb asus b550i gaming. Sve deluje kao neki konflikt drivera jer dok nisam instalirao gpu driver imao sam sliku.

Koje napajanje imaš?

Moja teorija otpada, pomislio sam da možda napajanje nije dovoljno jako i da ti to pravi problem.

Mislim da je neko imao sličan problem na forumu, rešio ga je tako što je ažurirao BIOS matične. Ako i ti imaš neku stariju verziju probaj da flešuješ noviju

Uzeh na kraju red devil 6700 xt. Ima dva 8pin konektora. Jel ok da oba budu sa jedne "grane" napajanja?

ako sam dobro povezao ti sa iste grane vučeš struju za 2 napojna slota tj. 2 8pin konektora(ne znam kako da se pravilnije izrazim)?
objasni kako si povezao možda je do toga problem...

ako sam dobro povezao ti sa iste grane vučeš struju za 2 napojna slota tj. 2 8pin konektora(ne znam kako da se pravilnije izrazim)?
objasni kako si povezao možda je do toga problem...
Mislio sam i ja da je to pa sam iskopao kutiju od napajanja i stavio zasebni kabl za svaki 8pin, ali opet isti problem.

Znači nije do struje.
Polovna ili nova grafika?
možda ima nekakav rudarski Bios na sebi? ima li dual bios prekidaš da probaš sa drugim biosom na njoj...
To mi pada na pamet, al opet ne bih znao dalje od toga da pomognem, možda neko iskusniji da se uključi...

Probaj graficku na drugom racunaru, izgleda da je neispravna.

Da, prvo bih probao drugi BIOS na grafickoj posto ima prekidac, a onda ako ni to ne pomogne na drugom racunaru ako imas mogucnosti. Iz svega napisanog mi se cini da je karta falicna.

Mislim da je sad sve ok. Posto imam riser u kucistu koji je pcie3 a gpu je pcie4 nije htelo da radi iako je u biosu pcie mod na auto. Vratio sam stari gpu setovao na 3 i proradilo(doduše na linuxu ali verujem i da ce windows da sljaka).

Svakako hvala svima na predlozima :)

Da smo znali da imas riser prvo bi ti to predlozili da uradis :D

Da smo znali da imas riser prvo bi ti to predlozili da uradis :D
Najgore sto kad sam kupovao kuciste citao sam da ce biti potencijalni problem kad budem menjao gpu za pcie4, al beše davno, pa dok dodje iz dupeta u glavu...

Jel Ok ako ostavim sve po defaultu sto se drivera i podesavanja tice ili ima smisla da se nesto podesava..

Ja drzim sve na default manje vise

Možeš da ih nateraš da startuje u Safe modu tako što prekineš windows loading (reset dugme) par puta, treći put bi trebalo da startuje sa menijem iz koga možeš da izabereš safe mode. Opcija 4 ili 5. Taj sam meni je u safe modu.

Takodje sve na def, osim sto sam ukljucio AMD SAM. Mada ne primecujem neku promenu.
Izvini Miki ali si izgleda nesto zabagovao sa odgovorom..;)

Anti-Lag, image sharpening (sharpness~80%), i Radeon enhanced sync.
Mozda ti poneka igra stucne prvih par minuta u nekim naslovima, al po meni su ova podesavanja nebo i zemlja za visual fidelity.

Nazad
Vrh Dno