Isto koristim msi afterburner, nekako mi je pouzdaniji po tom pitanju. Ranije sam se susretao sa adrenaline i hteo je random da mi sva podesavanja obrise.Šta koristite za undervolt?....adrenalin softwer ili afterburner?
Koliko sam imao prilike da probam,meni bolje radi msi afterburner....
Evo neki info za padove -Ne bih da diram padove makar dok ne uspem da nadjem info koje debljine idu za moju kartu, da ne stavim neadekvatne.
Update biosa maticne ili ako si stavio neki novi pa mozda on pravi problem vracanje na stariji bios maticnu. Update bios-a graficke ako ima noviji. Nesto ti se promnulo u racunaru od perioda kada si imao normalne temperature i sada, pokusaj da ides unazad da se setis sta si sve radio. Moze da bude i neki update od windows-a da je nesto poremetio.Mislim da sam našao u čemu je problem.
Odradio sam od jutros još nekoliko testova i ono što mi je upalo u oko je da mi je GPU voltage manje više zakucana na 1.2V. E sad, to je malo *******o jer meni naravno u Adrenalinu nije setovano na 1.2V nego je to trial & error da se namesti.
Skinuo sam max freq za 50 Mhz (bila na 2700) i odradio nekoliko Superposition testova polako spuštajući napon.
I evo, došao sam do rezultata da su mi max temperature po GPU-Z 90/99 uz maksimalan napon 1.131V
Rezultat u superposition-u je slabiji za nekih 1,5% što je trivijalno.
Ono u šta sam ubeđen je da je napon u nekom trenutku sam od sebe skočio, jer znam da sam nameštao sve da bude u prihvatljivim granicama.
Ne bih da diram padove makar dok ne uspem da nadjem info koje debljine idu za moju kartu, da ne stavim neadekvatne.
Ja sam prestao da testiram i posle update-a da li se poboljsalo nešto. Da li je 92 ili 99, ja ne mogu videti. Prodje mi vreme u benchmarku po par sati dok istestiram sve.Ma samo ostavis OSD gde ima fps, utilisation, hotspot i fan speed. Ceo zivot provedosmo u testiranju, onda bar testirati usputno dok se igra.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari