Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Legalno je sve, samo nije u Srb. Ukazala se prilika, pa da se ne ispusti :)

Hvala. Poručio sam RX6700 model, pa kako bude :)
Biće oko 285Eur, mislim da je dobra cena i nisam mogao više da razmišljam :)
Nema frke, ovako ti je najlakše da vidiš fps kroz određen broj igara i odlucis šta ti odgovara za određen novčani iznos. Neka te lepo služi 😀

Uvek sam se "divio" tim ljudima koji moraju da furaju najnoviji update u svemu...
Ali ovo ne mora da znaci da je do drivera. Cujes jednostavno kada ventilatori podivljaju, i ako se ne zapitas "zasto?"- zasluzujes da ti izgori kuca.

Probaj sa mojim podesavanjima za 6900xt pa podizi malo od svega i tako svaki dan po malo. Ovo je najbolji balans koji sam postigao (debelo spustio junction sa nikakvim gubitkom u perfomansama, cak je zabelezen zesci dobitak u min 0.1% fps).

Pogledajte prilog 370979
Problem je do Firefoxa definitivno 😬

Sa mojim trenutnim undervoltom radi bez problema, Witcher satima, benchmarks pod punim opterećenjem bez otkazivanja.
Kako startujem Mozillu, ne prođe ni 5 minuta do otkazivanja.
Neverovatno.

To je onda verovatno bag sa drajverom, nema veze sa undervolt. Probaj da isključiš hardware acceleration u firefox pa probaj opet

Moguce da je do nekog addona ili hardware acceleration (kod mene je na auto valjda, videcu kad dodjem kuci). Samo Firefox koristim i nikakvih problema nemam, sve smooth as silk.
Win 10 x64, sa prethodnim adrenalin drajverom.

Javi ako eksplodira nešto, i ja sam na tim drajverima :D

Nije ni ova moja neki veliki potrosac a iskreno zadnjih 2-3 nedelje nista i ne igram nego vise je tu da daje sliku. Ali ne treba rizikovati.

Drustvo, trazim preporuku za graficku. Imam i5 12 generacija, Maticna asus tuf b660m-plus wifi, e sad, pare nisu problem, nego je lroblem koju izabrati? 67,68,66? Nisam zahtevan korisnik ali hocu da minimum imam 2k rezoluciju za igre (microsoft flight sim 2020), lightroom, photoshop, Blender. Koja bi graficka bila super za tako nesto, da tera 2k bez greske, a da moze i 4k da podrzi? Hvala

Ništa ispod RX 6700XT. Poželjno RX 6800(XT),

Onaj nemac je rekao da su najčešće bile 6800 i 6900 grafičke

Mada bi trebalo uskoro i novi drajveri

Neka, ja koji sam baksuz ja bi bio jedini sa rx 6600 xt kome je crkla ne u Srbiji nego u svetu.

na nekoliko klipova na YT ovi sto su sprzili grafe , kazu da su stavljali nove drajvere za 7900 grafu (iako ih na listi za 6xxx ni nema), a ne ove 22.11.2 ?
ja sam ove koristio 10tak dana dok sam se zamlacivao sa war-smece-zone 2.0 igrom jer je trazila nove drajvere, ali posto sam deinstalirao igru, vratio sam se na 22.5.1

Update: KrisFix has posted the top photos of the card shown in the video. The GPU of the card has visible cracks in the chip. Such defects are not related to the driver.
Eto odgovora, ne moze drajver da uradi ovo

Mora da je kuler...ili nestručno montiranje istog.
Postavlja se pitanje zašto je hrpica tih kartica poslata majstoru umesto na reklamaciju retaileru/proizvođaču...? Jesu li karte iz rudnika kojima nije uvažena reklamacija iz nekog razloga ili im je istekao garantni rok? Nešto tu smrducka.
A možda se prosto zalomila serija s fabričkim defektom...

izgleda da su u pitanju referentni modeli, izmucene u rudniku a garancija istekla, ovo bi se dogodilo ranije da je do drajvera problem

Zna li se koliki je protok potreban za RX 6600 XT, tj. kako bi radila na PCIe v3.0 x8?

Imam PCIe v3.0 x16 ali od kada sam u drugi slot stavio NVMe adapter ovaj sa grafičkom je "pao" na x8 PCI linija.

Ono što me zanima je na šta bi to ličilo ako bih na staroj platformi sa i7-4790K zamijenio GTX 970 sa RX 6600 XT, pri čemu bi ona išla u PCIe v3.0 x8.

Ima li neko predstavu koliko bi to "pojelo" performansi od RX 6600 XT?

Davno su mi rekli da GTX 970 bez problema može da radi na PCIe v3.0 x8, da nije problem što nije na PCIe v3.0 x16 kako je i radila prije nego što sam stavio NVMe adapter.

Nema to veze sa nvme, ja nemam nvme pa mi isto graficka radi x8 u slotu. To je valda zato sto je karta PCIe v4.0 x16 a kada se bocne na PCIe v3.0 onda radi x8.

Neko ce ovo bolje da objasni.

@Vader Neces nista izgubiti, jer su 6600 kartice same po sebi x8, tj. i do sada ti je radila kao x8 iako si imao x16

"Zamjesateljstvo" AMD-a... Uzmi solidan proizvod i osakati ga na vanredno glup nacin ;)

Hvala svima na odgovorima. Znači može što se tiče PCIe v3.0 x8, a da li bi je gušio i7-4790K?

Ako bih zbog svega toga izgubio par procenata to i nije loše, opet bi trebalo biti dosta bolje od GTX 970.

Gledam da li bih mogao proći samo sa zamjenom GPU, a ostatak platforme kasnije, ili da lovim nekad priliku da mijenjam sve, za neku Zen3 platformu, ili Zen4 ako vremenom zaživi. Nisam pratio pa ne znam isplati li se i koliko je skuplja Zen4 kombinacija (CPU-MB-RAM).

da li se isplati to je isključivo do tebe. kako god, to nije tema ove teme

Je l' ima da je neko skoro kupio ASRock Phantom Gaming D OC RX 6800 ili RX 6800XT na KP?
Cene za oba modela su mi nekako previše povoljne u odnosu na modele drugih proizvođača. Nisam dosad kupovao ništa od ASRock-a, pa sam malo skeptičan, jer su sa pločama imali povremeno problema, a i grafičke su skoro krenuli da prave.

Nazad
Vrh Dno