Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Moze kroz polise da se namesti da ne radi update samo za odredjen hardver (VENxxx_DEVyyy), ali mora malo akrobatike...

sve sam to po iskljucivao po uputstvima ovde, i evo jutros me zateknu opet ti retardirani drajveri 22.10.27.07 ????????????????

Meni je isto opet neki 22.20 ili koji već, budalaština.

Windows 10 ili 11?

Moguce da su "zakrpili" ta podesavanja da ne rade vise. Na Win 10 provereno rade. Jedino da nadjete neke popularne 3rd party applikacije koje blokiraju to

Možda ovako nešto?

Probaj i ovo podesavanje da namestis:
Screenshot 2022-12-06 104343.png

Ako ne uspe, skini DDU, deinstall postojece Win drajvere, restart u safe mode, u DDU ukljuci opciju da disable-uje automatsko skidanje drajvera sa win update, deinstaliraj drajvere preko DDU pa instaliraj normalne.

Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Do not include drivers with Windows Update

sad proverio ono od pre neki dan, ova opcija se nekako cudesno enablirala sama od sebe ponovo

Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Do not include drivers with Windows Update

sad proverio ono od pre neki dan, ova opcija se nekako cudesno enablirala sama od sebe ponovo
Ja sam ovo stavio na disable, pa ćemo da vidimo kako će biti sada.

Ako stavis na disable znaci da polisa "Do not include drivers with Windows Update" nije ukljucena, tj bice ti spakovani i drajveri sa Win update
Ovako treba da izgleda
Screenshot 2022-12-06 111041.png

Da, imaš pravo. Loše sam čitao. Hvala!

Ja sam imao problema sa nvidia drajverima dok sam imao kartu pa sam iskoristio ovo:

Way 3. Enable/Disable Windows 11 Automatic Driver Updates with Registry Editor​

1. Press Windows + R, type regedit, and press Enter to open Registry Editor.
  2. Go to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DriverSearching.
  3. Double-click DriverUpdateWizardWuSearchEnabled and set its value to 0. This will stop Windows 11 automatic driver updates. To enable the automatic driver updates again, follow the same operation to set its value to 1.
I od tada nemam problema sa divljanjem drajvera u racunaru, jednostavno ako ih ja ne obrisem nece se promenuti.

E sada mislim da ovo isto moze da se primeni na win 10 ako ne samo kucajte u google ovo ali za win 10.

I meni se činilo da je Powercolor bolja, i naručio sam je, pošto ASRock koja je bila prvi izbor, nema na stanju. Videćemo da li Powercolora ima, pošto mi se par puta desilo da na sajtu stoji da ima na stanju, a kad naručim, nakon potvrde porudžbine dobijem obaveštenje da "na žalost proizvod trenutno nije na stanju". Inače, cena po kojoj sam naručio Powercolor je 40.955. To je najjeftinije što sam našao (sa fiskalnim računom).

Možda ovako nešto?

Tim njegovim tool-om sam pobrisao bloatware u win.
Sistem nakon toga nije bio nizasta osim za web browsing i neki lite text editing.
Virtuelizacija je pobrljala totalno (izbrisani virtuelni network adapteri), u DaVinci resolve mi zafalili silni pluginovi, 3ds max i photoshop prijavljivali problem sa verifikovanjem licencama.
Virusi mi nisu toliko problema pravili dok nisam znao nista oko kompa. Jutjuberi strucnjaci...

Zna li neko koji li je razlog iznenadne saturacije "trzista" ASRock-ovim OC Formula modelom 6900XT-ice u prethodnim danima... na KP-u nicu kao pecurke posle kise, sa prakticno identicnom cenom, ali samo ovaj model. Sta se krije iza toga, da li se to neki kamion prevrnuo i ovo poispadalo?
(slicnu situaciju - ali u dosta manjoj meri - primetih i sa Zotac-ovim 3070/3080/3090 modelima)

Zna li neko koji li je razlog iznenadne saturacije "trzista" ASRock-ovim OC Formula modelom 6900XT-ice u prethodnim danima... na KP-u nicu kao pecurke posle kise, sa prakticno identicnom cenom, ali samo ovaj model. Sta se krije iza toga, da li se to neki kamion prevrnuo i ovo poispadalo?
(slicnu situaciju - ali u dosta manjoj meri - primetih i sa Zotac-ovim 3070/3080/3090 modelima)

Mislim da je ASRock obezbedio dosta AMD kartica u prethodnom periodu po povoljnim cenama na raznim tržištima. Pre par nedelja je u USA njihova 6800XT bila oko 500 dolara. Za black friday i malo pre njega je na nemačkom Mindfactory bilo ASRock modela po jako dobrim cenama - 6800 za 500, 6800XT za 600 i 6900XT za 700 evra (mada mislim da je to bila phantom gaming serija).

U Velikoj Britaniji je baš ovaj model koji si ti pomenuo na akciji:

6600 saphire za 300e, jel to okej?

Ako je XT o da je okej.

XT je od 350€, non-XT se može naći ispod 300 samo na velikim zapadnim tržištima (USA, UK, DE...), i to samo neki modeli. Tako da jeste OK ako je u Srbiji ili okolini.

Druga stvar je što smo navikli da taj segment košta 200-250€, ali ta vremena su iza nas. Sve u svemu, ta karta je verovatno najbolja (jedina smislena?) kupovina za prosečne gejmere.

Pa bas zato i pitam, jer nigde nisam mogao naći ispod, da je nova. 1080p vidim da može sve da tera u 75 fps (kakav mi monitor) medium high, tako da pretpostavljam da ću biti zadovoljan.

6600xt je pristojna karta ali ako možeš dodaj još koji evro i uzmi 6700xt. Ta kartica leti na 1440p a za 1080p što ti imaš 100% će sve biti Ultra :)

Ih bre, pa 6600XT moze da tera 1440p, moze i 6600 1080p.

Nazad
Vrh Dno