Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

asus tuf RX 6800 900e , a Sapphire Nitro+ 6800 990e ove su bez xt, znaci manje grejanja :p
koliko su sporije :p

Sve mi se cifre vise pomesale... ne znam da l sam negde procitao da su 15% sporije. A isto tako sam negde naleteo na recenicu u kojoj se kuka na proizvodjace i gde se kaze da marze uopste nisu velike nego proizvodjaci isporucuju po cenama koje su vece od onih koje su projektovali u javnosti (ovo sam procitao na nekom stranom sajtu)

Upravo gledam Sapphire Nitro+ Radeon RX 6800 XT SE (11304-01-20G) lepo izgleda,poseduje HDMI, 2x DP, USB-C izlaze.Imaju ga na stanju,po 1250e :bottle:

SE verzija je skuplja, a jedina razlika je USB-C umesto jos jednog DP i ARGB ventovi. Ali ove normalne verzije ne vidim nigde trenutno *mjau**mjau**mjau* :D

Naravno da proizvodjaci kreiraju cenu u osnovi, a ne uvoznici, i maloprodaje, a sve to zapravo zavisi od Nvidia-e i AMD-a, ne mogu oni nista na svoju ruku. Jedini koji u ovoj prici malate pare su Nvidia i AMD sve u dogovoru, tu je sada i Intel malo nesto da brlja na GPU trzistu, a sve pare idu u jednu USA kasu, mora da se plati obezbedjenje :d

Upravo sam poručio Gigabyte OC 6800 XT u domaćoj radnji. Kažu dostava od ponedeljka. Cena je bila 120k, dok mi na KP tražili za Auros Master 1.450€.

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Na KP cene su najcesce besne jer se nadaju da ce neki miner da kupi po tim cenama... Inace kod nas se gaming trziste zasitilo sto se tice interesovanja za te jace modele... Sad ce polako da ga duvkaju sa tim besnim cenam sem ako ne postoji jos neki izlapeli miner koji bi dao te pare. Eno 3080 koju je juce cenio 1680e danas je 1580e, doci ce i do 1300e a tu ce vec neko da se upeca :p

Sasvim slučajno nešto bacih pogled na KP, ne znam da li ste primetili da su i polovne Vege otišle na 450 do 600eur čak, tako da ove cene za nove karte i ne deluju toliko strašno više :d :d :d

Sent from my J9210 using Tapatalk

Tačno [emoji16]
A sada za minere ide fina ponuda za 5700 XT [emoji2960]

Poručio sam Gigabyte 6800 XT na 2 sajta, u slučaju da me ispale na jednom. Cena grafičke je 120k. Jedna prodavnica mi je potvrdila porudžbinu još u subotu a druga malopre. Ako neko želi da preuzme jednu grafičku, mogao bih da pozovem radnju i da im kažem to. Koga interesuje, neka mi pusti PM i kontakt info :)

Ne znam,meni se izbor sveo na 6800XT Sapphire Nitro+ SE,ali citam da je jako dugacka,a opet u nekom opisu ploce (x570aorus master) su naveli kao minus da joj je hladnjak blizu i da bi ga duza ploca mogla prekriti,pa ne znam sad da l bi mi to pravilo kakav problem. I koliko uopste probelma samoj ploci prave te king size graficke? Kuciste bih birao posle,pa kontam da to ne bi trebalo biti problem,nego me zanima to pokrivanje velikog broja slotova i te moguce propratne pojave i problemi

Imam 5700Xt i nisam planirao do leta/jeseni upgrade na neku novu grafiku, jer mi sve današnje igre sasvim lepo rade na 1440p, jer ne igram pucačine, niti bilo šta što zahteva ne znam kakvo osvežavanje, jer nisam profi igrač.
I iako imam AMD mašinu i trenutno nude "best bang for buck", da moram da kupim grafiku danas pre bih uzeo 3080 nego 6800XT. U ovom trenutku.

Ali, kao neko ko relativno laički prati tržište, ne verujem da će ovo mahnito ludovanje za grafikama trajati doveka, jer će sa slabljenjem pandemije padati i interesovanje za isto, pa će se sve unormaliti. A saznanje da AMD pravi "čiplet" grafiku sa 7000 serijom, sa tim da će mogući 7800XT biti gotovo dvostruko brži od 600XT, još više upozorava da sa kupovinom grafike, ako se ne mora, treba ipak još malo sačekati...

Giga gaming oc 6800xt,clock ide lagano preko 2.5ghz stabilno,memory clock 2100 takodje stabilno,voltaza 1150,fanovi na 41% oko 1600-1700rpm,temp 70-71c,lokovanjem clocka na 2100-2200 drasticno pada temp na 55c prosek,1440p/144hz monitor,odradili su 6800xt vrhunski nema sta impresivno

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Imam 5700Xt i nisam planirao do leta/jeseni upgrade na neku novu grafiku, jer mi sve današnje igre sasvim lepo rade na 1440p, jer ne igram pucačine, niti bilo šta što zahteva ne znam kakvo osvežavanje, jer nisam profi igrač.
I iako imam AMD mašinu i trenutno nude "best bang for buck", da moram da kupim grafiku danas pre bih uzeo 3080 nego 6800XT. U ovom trenutku.

Ali, kao neko ko relativno laički prati tržište, ne verujem da će ovo mahnito ludovanje za grafikama trajati doveka, jer će sa slabljenjem pandemije padati i interesovanje za isto, pa će se sve unormaliti. A saznanje da AMD pravi "čiplet" grafiku sa 7000 serijom, sa tim da će mogući 7800XT biti gotovo dvostruko brži od 600XT, još više upozorava da sa kupovinom grafike, ako se ne mora, treba ipak još malo sačekati...

Sad ti je savrseno vreme da prodas 5700XT za 600eur i dodas malo za neku 3070 :)

Može 5700XT i za laganih 650€ [emoji41]

Realno, 6800 mnogo bolja karta od 3070. 6800XT za nijansu bolja od 3080 za 1080 i 2k. Ovo vrijedi cekati u radnjama. A iz visegodisnjeg iskustva sa radeonima, kako koji driveri izlaze, tako i performanse rastu.
https://youtu.be/dAtsqtYIF5U

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Upravo porucen Sapphire AMD Radeon RX 6800 XT OC SE Nitro+ preko na sajtu... porudzbenica registrovana,stigao mail potvrde,ali bez datuma isporuke.Na sajtu pise da ga ima na lageru,tako da ceeeekamo :smoke:

Koliko si je platio?

Napokon stigla [emoji41]
1f8e2a323db1483d4e40a8eb13a90f26.jpg
fe04bde967b1faf8414063607b951c83.jpg
808c029d68e2f7e4cb70fe2cf183d166.jpg
c845d0ede74bc41c9a0120e956888733.jpg

Kao da je sina dobio cestike hah

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Meni stize Asus TUF gaming OC 6800 XT pa cu se poigrati i istestirati je
Mislim da cu ipak zadrzati 3080 jer je u vecini igara bolja u 4K.

Ali svakako da je i 6800 XT fantasticna karta, i u sustini izbor izmedju 3080 i 6800 XT se svodi na ono sta mozete da nadjete, cenu, i da li ste bas zagrizli za ray tracing igre (nema ih mnogo).

Poslednja izmena:
Meni taj ray tracing kod rx 6000 nije najjasniji bas. Kao napravili su prvi korak,ali to jos nije to. Sad me zanima,da li ce na vec postojecim karticama moci softverski to da se dotera,ili se za bolji ray tracing moraju cekati skroz novi modeli kartica? Meni iskreno ray tracing apsolutno beznacajna stavka,posto planiram karticu za duzi period vise sam se vodio sa 16gb memorije,jer verujem da ce sa tom kolicinom memorije 6800xt biti dugorocnije resenje od 3080

Poslednja izmena:
Nije tajna, plaćena je 120k. Žalim što je nisam uzeo kada je bila 100k haha

Koliko si je ti platio?

Ja sam platio 1.290 eur. Garancija 3 god. u domacoj firmi. Jedva i ovo nadjoh sa garancijom. Da li je i tvoja sa domacom garancijom?

Edit:

Nije valjda da si meni prodao ovu drugu?

Poslednja izmena:
Rodio se sin, mali gospodin

Ja sam platio 1.290 eur. Garancija 3 god. u domacoj firmi. Jedva i ovo nadjoh sa garancijom. Da li je i tvoja sa domacom garancijom?

Edit:

Nije valjda da si meni prodao ovu drugu?������
Uha, mnogo [emoji51] Da da, kupljena je ovde...

Nisam, moja je u računaru :)

Sapphire 6800 XT Nitro

Sapphire Nitro 6800 XT.jpg 6800 xt .jpg 6800 XT bocno.jpg

Iskreno nisam zadovoljan. Kartica je veoma lagana, da kazem suplja, hladjenje je siromasno u odnosu na MSI, Asus i sl. izvedbe. MSI TRIO X je za klasu bolja karta.
Slabo je ovo Sapphire odradio.

Poslednja izmena:
I ja sam se malo razočarao svojom karticom u smislu kao "prelagana je, sigurno će biti bučna i topla" ali me iznenadila. Kartica je prilično hladna i tiha, baš je fina. Sada čekam da budem slobodan ovih dana pa da se zanimam undervoltom, overclockom i zamenom svežeg Wina :)

Vrh Dno