Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

kao sto se oporavilo za ram memorije :D hehehe

oporavice se jedino da neko hakuje etherum i btc, i tako spakuje cenu na dole, pa sve naprasno pukne, al nicije nije gorelo do zore, nit ce btc

Nekoliko puta je dosta ljudi napisalo i na pcberzi i ovde cini mi se, cene DDR4, ssd ne idu dole pre pocetka 2018 godine. I to ce ici samo ako 2 kineske kompanije uspesno udju na trziste, ...

Meni je samo zao sto pre godinu dana u ovo vreme nisam kupio AMD ove akcije kad sam predvideo rast, kad su bile na 2$ i neka sića , tj nisam ni znao kako.... sad samo možemo da čekamo konkretan poremećaj tržišta , intervencije NASAe i CIAe, itd ...jedino WW3 ne bi odgovarao jer bi onda verovatno propao petrodolar i medjunarodne inflacija bi mogla da stabilizuje BTC kao main valutu anarhije, al to su već neke druge price

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nekoliko puta je dosta ljudi napisalo i na pcberzi i ovde cini mi se, cene DDR4, ssd ne idu dole pre pocetka 2018 godine. I to ce ici samo ako 2 kineske kompanije uspesno udju na trziste, ...

pre ce malinari dobiti 200 dinara po kilogramu

pre ce malinari dobiti 200 dinara po kilogramu

Nema tu nikakve misterije, ili nerealne situacije, poredis babe i zabe, samo zakon trzista vlada. Sta mislis sto su cene naduvane bas ovoliko sad, procentualno mnogo vise nego u slicnim situacijima u proslosti ?
Bas zbog toga da bi ukartelisani trenutni proizvodjaci ugrabili maksimalni profit dok ih nova konkurencija ne potera na akciju/reakciju. Nemoj da mislis da bilo ko od nas vice spasenje, preporod, kinezi kad dodju
cene ce biti manje jedan vremenski period, i onda ce opet da skoce usled novog kartela, stvarnih/prenaduvanih vremenskih nepogoda, itd, ...

I tako u krug, a to sto je vremenski period normalizacije trzista toliko dugacak, i da prosecnom korisniku 2-3 godine izgleda kao vecnost(jer on ne moze, ili nece da ceka) je slab izgovor.

Kad ti treba, sta ti treba kupi odmah ako nemas mogucnosti da cekas ili informacija o promeni. Istrazi, raspitaj se pa logicki sam proceni koliko hoces/neces/mozes/ne mozes/treba/ne treba da se ceka, itd, ...

Razmisljaj sta treba korporaciji, sta korporacija hoce, sta moze, a ne sta kupci/potrosaci licno hoce/mogu/treba im.

Poslednja izmena:
Sve se ja slazem sa tobom.. power traderi su to :D... Buy low, sell high :D
Mene samo zanima kada ce karte grafickih otici dole.. Konkretno za gtx 1070 za 2 meseca, kakve su sanse da cena opadne.

Ne znam sta da ti kazem... Meni je kolega koji blage veze nema sa IT dosao sa idejom da mu sklopim rig i podesim da majnuje, cuo je da tu lezi lova, toliko se prica prosirila. Inace nikakve veze sa majningom nemam.

Ether difficulty eksponencijalno raste, ali mu je tako rasla i cena do pre 5-6 dana, trenutno je u nekoj stagnaciji ali je i dalje isplativ jako i bice neko vreme. Grafike kojim bi ga kopao dok je isplativ su se razgrabile, vendori ne stizu da nastancaju, unapred su rasprodate kod dilera. Ako se nesto drasticno ne promeni, ne verujem da ce 2 meseca nesto preterano promeniti. Kad se promeni trziste ce biti preplavljeno kartama iz rudnika, kao nekad sa 7970/r9 280x.

JA bih uzeo dve gtx 1070 jer je sad vreme.. dok nisu i one skocile u inostranstvu... ako vec nije to ta cena (nakon poskupljenja).. + neke minimum komponente da to moze da radi.. i ja zadovoljan ako se rudarenjem otplate obe kartice i oprema.. A sve preko je plus.... pa to preko da ulozim u neki ryzen , nzxt kraken x62 :) itd...

Da li prodavati karticu ili rudariti sa njom

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Da li prodavati karticu ili rudariti sa njom

Prodati i kupiti gtx1070. Pa onda rudariti sa njom... Ne, čekaj, prodati i nju pa kupiti gtx1080 pa rudariti sa njom... Pa onda gtx1080ti... Ma, batali... Luda vremena došla, treba te sve "rudare" poslati u pravi rudnik ili da hvataju pokemone i vrate tržište u normalu. :wall:

Prodaj , kupi 1050ti da prezimis i onda kad bude krah berze kupis 580, samo čuvaj EUR al nemoj u banku, i sa €/rsd se dešava neko sra*e

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisam pratio eur/rsd već duže vreme

Deluje mi primamljivo da prodam, kupim nešto slabije pošto igram samo wot a za ostatak obnovim hardver

ja sam prodao moju RX470 za 380 i uzeo 1050ti za 150eur , posto mahom igram samo dotu na pc, ostalo je na xbox

Ne znam dali bi 560 bila dovoljna za wot

Ne znam dali bi 560 bila dovoljna za wot

Cenim lagano u full hd na high 70-80 fps-a :)

Na Max sa 1050ti oko 70fps.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako nemate FreeSync monitor uzimajte 1050 Ti kad prodate ovo.

Cenim lagano u full hd na high 70-80 fps-a :)

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Tesko... 7850 2GB overklokovana na 1GHz na i7 procesoru na 3.9GHz vrti tu izmedju 50-70fps na maximum detaljima sa FXAA, zavisi od mape. 560 nema sanse da dobaci 70-80fps bez smanjivanja detalja.

edit:
pricamo o NVidia ili RX560? NVidia je jos slabija od ovog sto sam napisao gore (pisano za RX)

Poslednja izmena:
Tesko... 7850 2GB overklokovana na 1GHz na i7 procesoru na 3.9GHz vrti tu izmedju 50-70fps na maximum detaljima sa FXAA, zavisi od mape. 560 nema sanse da dobaci 70-80fps bez smanjivanja detalja.

edit:
pricamo o NVidia ili RX560? NVidia je jos slabija od ovog sto sam napisao gore (pisano za RX)
Rx 560

Izvinjavam se ako je bilo rasprave o ovome ali hajde da pitam:
Sta se desilo sa cenama rx 480 idu i po 400€? Koliko se secam mogle su se uzeti i za 280€. Od kad su skocile toliko i zasto?

Oce ljudi leba bez motike :)

Izvinjavam se ako je bilo rasprave o ovome ali hajde da pitam:
Sta se desilo sa cenama rx 480 idu i po 400€? Koliko se secam mogle su se uzeti i za 280€. Od kad su skocile toliko i zasto?

Skocile cene zbog majnovanja pa je ispaltivo ali koliko ce jos da bude isplativo to niko ne zna ali cim se to dovede u red ocekuj i cene grafickih da ce da se vrate u normalu pa cak moguce da ce biti onih koji ce rasprodavati svoje graficke iz rudnika sa garancijom jos 2 godine.

Bas sam se zgranuo kad sam video cene, nisam odavno pratio cene komponenti tako da mi nije bilo jasno zasto odjednom tolika cifra.

Meni je prosto žao ove djece što igraju igrice. Zbog bezobraznih rudara sada će morati da izađu napolje :)

Prosto je neverovatna kratkovidost proizvodjača....

Ili su i oni uključeni u celu ujdurmu i maksimalno koriste situaciju.

Btw, nisu samo igrači u pitanju, masa firmi i freelancer-a je ugrožena situacijom na tržištu.

Ne koriste se grafike samo za igranje i rudarenje.

Poslednja izmena:
E tih drugih 7% mi uopšte nije žao. Neka plate 150€ više kada se već bave poslovima za koje je potrebna 1070+ kartica.

Ali šta sa omladinom? Oni ovo neće lako preživjeti. Mislim, 10 godina igraš fudbal na monitoru, osvojio si 20 LŠ i sada nakon svega toga treba da se blamiraš i udaraš loptu nogom. Pa brate nisu ti ovo 80-te.
A šta tek da rade igrači Counter-a ili DOOM 3. Strašno.

^

Emku u ruke i napolje. :D

Nazad
Vrh Dno