Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

MSI Gaming X.. Drajvere sam vec pocistio sa DDU i obrisao MSI Afterburner.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

1,30 vulkan imaš na sajtu, meni je sa zadnjim drajveriam par puta zakovalo kao kod tebe, dva puta sam morao da restartujem , a jednom sam preko afterburnera smirio ventove.
https://vulkan.lunarg.com/sdk/home#windows

Marezz, novi amd drajver 16.10.2 pegla neke bagove , bar tako kažu."Fan speed may sometimes remain elevated on select Radeon RX 400 series graphics products even when an application has been exited."

Eno od danas niže cene za RX 460 i 470 čak i kod nas. 460-ka pade na 109€ a 470-ka na istu cenu po kojoj će kod nas biti GTX 1050Ti (28K din).

28k dinara?!? Mnogo je bre

Sent from my Z5

Ja koliko vidim Red Devil za oko 29 000 u Emmi-u sto je ok. Za oko 1500 dinara manje ima kod Madjara MSI Gaming, Sapphire Nitro i XFX Black Edition, mada i tu ce biti korekcija za koji dan, na dole, naravno. Ovo se bile cene od prosle nedelje.
A opet ima Sapphire referentna za 195e.

Poslednja izmena:
I RX 480 4 GB je cenovno dosta prisla RX 470, sto je trebalo da bude jos od starta. Mozda bi trebalo razmotriti i tu varijantu.

Dajte ljudi ako neko poznaje vlasnike bilo koje it trgovine u Srbiji, nek javi ljudima da je Amd spustio cenu za rx 470 na 169$.Jadni ljudi nisu upuceni!!

Dajte ljudi ako neko poznaje vlasnike bilo koje it trgovine u Srbiji, nek javi ljudima da je Amd spustio cenu za rx 470 na 169$.Jadni ljudi nisu upuceni!!

Cena je spustena za dobavljace.

Treba oni prvo da prave karte od tih chipova za koje je spustena cena, pa da shippuju.
Takodje prvo treba da se rasproda to sto ima po radnjama a za to se nece sniziti cene ni da izbije treci svetski rat.

E kad se sve to zavrsi onda ce prvo da se ispuni evropsko trziste pa onda nase.

Sent from mTalk

ja ću onda morati da je kupim na evropskom tržištu.

Prayim i tomshardware oni izbacuju kad ima tako neki popusti na pc robu.
Padne cena recimo procesoru sa 110 na 100e, oni to izbace kao dobar deal. Kod nas taj procesor, u odredjenim radnjama naravno, kosta oko 14000 pa posle nekog vremena, valjda je bilo 30ak dana koliko se secam, pala cena na ~13000.

Sent from mTalk

Kad se ocekuje neki pad cena kod nas? Posto imam neku karticu ovde koja nam eto sluzi da se kupi nesto na rate i da dodam kes ovako, pa dal da kupujem ovde neku rx470

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad gledam,vecina modela rx470 od 4GB je pala ispod 200e u Nemackoj... kao svi na akciji,posebne cene itd...

rx480 od 4 GB - 220e a model od 8GB - 260e...

Koji je smisao rx 470 kada za +20e imas rx 480?

Jedino me zanima,posto ne nalazim u moru prepucavanja na prethodnim stranama,da li AMD i dalje imaproblem sa drajverima kao u prethodnim generacijama?

Capture.JPG

Capture.JPG

Poslednja izmena:
Kad se ocekuje neki pad cena kod nas? Posto imam neku karticu ovde koja nam eto sluzi da se kupi nesto na rate i da dodam kes ovako, pa dal da kupujem ovde neku rx470

Vec imas za ~30000 kod nas vise vrsta rx 470.
I to je bez tog snizenja od 10$ koje bi tek trebalo da stigne.
Strpi se ako mozes i hoces za to, ako ti ne treba hitno. Za koliko tacno ne znam sta ds ti kazem, mozda bude kao za ovo gore sto sam napisao, mozda ranije ili kasnije, ko zna.

Sent from mTalk

Sad gledam,vecina modela rx470 od 4GB je pala ispod 200e u Nemackoj... kao svi na akciji,posebne cene itd...

rx480 od 4 GB - 220e a model od 8GB - 260e...

Koji je smisao rx 470 kada za +20e imas rx 480?

Jedino me zanima,posto ne nalazim u moru prepucavanja na prethodnim stranama,da li AMD i dalje imaproblem sa drajverima kao u prethodnim generacijama?

Za ovih par meseci problemi koje sam imao pri koriscenju rx 470 su ispeglani drajverima do sad.
Znali su ventilatori da odu na 100% i dok se ne restartuje komp da ne mogu da se spuste, jos par nekih sitnica ali sve ispeglano drajverima.

Bar je to moje iskustvo, nek kaze jos neko od ljudii koji koristi.

Sent from mTalk

Pa mogu da se strpim nije mi hitno igram trenutno samo dotu na igpu al ne bih bas da uzimam 460/1050

Strpis se do novaka i uzmes lepo rx 480 i miran si...

Koja je razlika u performansama Rx 470 i Rx 480 u igrama?

I koliko poboljšanje mogu očekivati u BF 1, razmišljam da zamenim R9 270x sa AMD Radeon RX480 Asus OC 4GB GDDR5 ?

Hvala :)

I koliko poboljšanje mogu očekivati u BF 1, razmišljam da zamenim R9 270x sa AMD Radeon RX480 Asus OC 4GB GDDR5 ?

10% ako govorimo o 4GB modelu RX 480, 8GB model je jos malo brzi.

Pa dobio bi dosta, evo ovako realno na 270X na 60fps u 1080p igras na medium, uz retke dropove, tako bar kazu kolege na forumu, a i ortak slicne rezultate ima sa GTX 660, te karte su te negde.
Sa RX 480 (4GB i 8GB) na Ultra bez dropova ispod 60.

Poslednja izmena:

Imao sam priliku da u računaru koristim obe kartice, 480 je malo skuplja i bolja u igrama 10-15% max, a za R9 270X i RX 480 je oxoxo razlika, to je ta priča koju đokosrb kaže, medium i ultra .

Kakva je razlika izmedju 270x i 470?

Sent from my Z5

Velika je razlika primećuje se u igri, primer jedna veoma zahtevna igra kao RotTR full hd 1080p, sa R9 270X igrivo je na medium, a na high je neigrivo, dok RX 470 high lagano ide, u neke misije i na very high bez problema. Ako se može uporediti RX 470 je malo bolja od R9 380X a malo slabija od R9 290.

Poslednja izmena:

Nema AMD nikakvih problema sa drajverima vec dugo vremena, od tih problema koji su nekada bili ostao je samo mit.

Mislim na Nemacku-Austriju.

Muku sam mucio sa 6xxx i 7xxx serijama,muka me hvata kada se setim... zato imam i bojazan od rx serije...

Za sada deluje da je ok. Sta znam meni je poslednja AMD kartica bila HD 6870 i to mi je i dalje verovatno najbolji GPU koji sam ikada kupio(ulozeno/dobijeno u datom trenutku):d Nikakvih tu problema sa driverima nisam imao. Dok sa strane na sestrinom lapu sa mobility radeonom sam izgubio kosu...

Kažu japanci ako nije polomljeno ne popravljaj,tj,ako ti xxyy drajveri rade dobro/odlično,ne stavljaj nove

mogu preživit sa starim drajverima iako mi ne pokazuje dobro šader na nekoj tamo planini,itak je ugledam na delić sekunde,tako da,ako su neki minorni problemi koji meni ne smetaju,tj ne utiču na ishod igre,ne brljavim sa drajverima

govorim za sebe,ovije alieni sa foruma kojima i najmanji pad fpsa smeta,to je druga priča i poslovica....rđavom kxxx i dlaka smeta :p

Edit:ja sam bio prezadovoljan(možda zato šta sam minimalista,ne tražim mnogo :p)sa 3650,5770,7770 i sad sa R7 370.....na stranu to šta je krom poplaveo,poljubičastio od vručine,na svakoj,i na stranu to šta su Safirke riknule posle garancije 3650 i 7770.....45 fpsa je za mene kosmos(armored warfare sd verzija),obično najbolje se osećam kad je tamo od 25 do 35

Poslednja izmena:
Velika je razlika primećuje se u igri, primer jedna veoma zahtevna igra kao RotTR full hd 1080p, sa R9 270X igrivo je na medium, a na high je neigrivo, dok RX 470 high lagano ide, u neke misije i na very high bez problema. Ako se može uporediti RX 470 je malo bolja od R9 380X a malo slabija od R9 290.
Znaci dobar upgrade bi mi bila 470, to me zanimalo.

Sent from my Z5

Nazad
Vrh Dno