Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

jbm li ga, ja imam nzxt s340, imam 2 front intake, 1 top out i 1 rear out ventove, stim da su intake oni sto su dosli sa kucistem, a out 2 thermaltake riinger, sad koliko veze imam ne znam ali grafa se ne greje puno, sad sam gledao 1080p film, naguro 45

Bojane, ako je kao kod rx 470 karta ima thermal target od 75 stepeni.

Dakle ona ce biti na 75 igrao ti Tomb Ridera sve namaxovano ili igrao League of legends, samo ce biti razlika u obrtaju ventilatora.

Meni ne prelazi 70c a ventovi na 70c podeseni na 35%.
Napravi custom fan curve.

Sent from mTalk

\"ivanbass1\" je napisao(la):
Bojane, ako je kao kod rx 470 karta ima thermal target od 75 stepeni.Dakle ona ce biti na 75 igrao ti Tomb Ridera sve namaxovano ili igrao League of legends, samo ce biti razlika u obrtaju ventilatora.Meni ne prelazi 70c a ventovi na 70c podeseni na 35%.Napravi custom fan curve.Sent from mTalk
Tnx, sutra cu to pročačkati.
Ima li drugi način da to izvedem sem sa msi afterburner?

Tnx, sutra cu to pročačkati.
Ima li drugi način da to izvedem sem sa msi afterburner?

Osim ako nema novog afterburnera ovaj 430beta verzija ne radi lepo sa ovim kartama, pisano je vec o tome.

Trixx 3.0 sa sapphire sajta ti daje kontrolu nad Led-om od kartice i u njemu mozes podesiti fan curve i joj svasta nesto.

Sent from mTalk

Sad vidim da ima novi afterburner 430 final/stable.

Jel neko koristio i ako jeste kakvi su utisci?

Sent from mTalk

Bas etoh i kod mene slicna situacija sa grejanjem. Citao sam po internetu da generalno modeli 470 i 480 se greju kao ludi. Ali opet kao sto rekoh pomalo razocarenje od Gigabyte-a da sa tako masivnim GPU coolerima da se i dalje prilicno greje. U idle mi je oko 45 stepeni, tada su ugaseni ventilatori.

Merkao sam ovu kartu par nedelje, mislim da je sjajna i na kraju mi izleti sasvim nenadano 20€ jeftinije NITRO RX 480 4GB.
Neko bi rekao pa zasto jacu a sa manje GB, jednostavno, nemam nameru da menjam monitor narednih 2-3g tako da za FHD igranje je ovih 4GB i vise nego dovoljno. Takodje tu je i moj izbor igara koji ne trazi vise od 4GB.
Ono sto me iznenadilo ( a predpostavljam da je tako kod svih nitro modela) temperatura lako prelazi 70 stepeni pa idu i do 77-78, sto me onako baš začudilo (kućište mi je vrhunski provetreno), pa i kad je uključena vert. sinhro. situacija je ista.

Za mene, posle R9 270x, ovo je zaista zaista dobar iskorak (mislim i na RX 470 8GB i na RX480 4GB), dok za ove sa R9 285x, 380, 390 i sl preporucio bi 1070 ili da sačekaju neki RX 490, 495... ili kak ce se vec zvati ;)

Bas etoh i kod mene slicna situacija sa grejanjem. Citao sam po internetu da generalno modeli 470 i 480 se greju kao ludi. Ali opet kao sto rekoh pomalo razocarenje od Gigabyte-a da sa tako masivnim GPU coolerima da se i dalje prilicno greje. U idle mi je oko 45 stepeni, tada su ugaseni ventilatori.

Ja mislim da je bilo na prethodnim stranicama da se izbegava gigabyte, ne znam kako si je poručio ali ako je kod nas i online probaj da vratis ako nije proslo 14 dana i uzmeš msi ili safir ili xfx

Kod mene je safir u idle 28-30 tako variral u loggeru

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja mislim da je bilo na prethodnim stranicama da se izbegava gigabyte, ne znam kako si je poručio ali ako je kod nas i online probaj da vratis ako nije proslo 14 dana i uzmeš msi ili safir ili xfx

Kod mene je safir u idle 28-30 tako variral u loggeru

Jel si je undervoltovao? Niska mi je to temperatura ako se ne vrte ventilatori. Ili si podesio da se uvek vrte?

Sent from mTalk

jbm li ga, ja imam nzxt s340, imam 2 front intake, 1 top out i 1 rear out ventove, stim da su intake oni sto su dosli sa kucistem, a out 2 thermaltake riinger, sad koliko veze imam ne znam ali grafa se ne greje puno, sad sam gledao 1080p film, naguro 45

Manje se greje tvoja karta od njegove, nije isti proizvođač tj. vendor.

I ja sam tako čitao da su GTX 950 hladne kartice, kupim dve i zeznem se poprilično, prva msi 80c a druga asus strix 75c. nesmeš rukom da pipneš, isto je i sa gygabite rx 470, ali to zavisi od proizvođača grafičke.
Jer ti neko na forumu preporučio da kupiš baš tu karticu? Jer si čitao negde na ovoj temi da se te kartice greju ili ne greju? Probaj da vratiš to i uzimaj neku drugu koja se manje greje.

Uzeo sam u Bench Shopu. Mislim kartica je zaista vrh, odlicne performanse u igrama samo sto me nervira sto se greje kao luda tokom igranja.
U principu u Full HD igranju raspon temperature je 76-80 stepeni.
I zaista kada se pipne back plate zaista je vreo, bukvalno jedva da moze par sekundi da se drzi rukom.

Bas mi je krivo, bas sam zeleo da se castim grafikom.

Inace za RX 470, vidim da najvise hvale Saphire Nitro.
Kakvi su Asus i MSI?

Uzmi msi ako možeš da zameniš, asus isto nije za K, najlošiji klokovi ali se ne greje ko gigabyte

Videcu da li su raspolozeni za zamenu.
Ne znam jedino da li se isplatiti uraditi undervolt?
Ova ima fabricki klokovan GPU na 1230, mozda smanjiti za par megaherca i videti.

Nemoj da uzimaš msi jer imaš za 500din više rx 480 4gb.

Ova ima fabricki klokovan GPU na 1230, mozda smanjiti za par megaherca i videti.

Pitao sam undervolt za nitro 470, posto sam video da su ljudi to radili po netu a njegove temp su me asocirale da je tako nesto u pitanju.

Sent from mTalk

Jeste, video sam Asus Radeon RX 480 4GB GDDR5 256bit - DUAL-RX480-O4G
Zanima me kakve su temperature kod te karte u full load-u ili kod Asus-a u globalu kao proizvodjaca?

Ovako izgleda kod mene rx 480 nije ista ali je slična grafika, Capture.JPG smanji za 100mV. pa vidi štase dešava.

Može da se smanjiti voltažu jer se troši manje struje (krajnje nebitno za plaćanje računa), a kartica se manje greje ( važno ), dok performanse ( fps ) su iste ili čak i bolje, ima na netu klipova o tome.

Probacu veceras, nisam pri tom kompu trenutno.
Inace moram da nadjem neko dobro uputstvo da vidim kako se to radi.

Ukratko: Da li da smanjim i gpu brzinu i voltazu istovremeno, ili samo voltazu?
I kako da znam koju su "safe" vrednosti za obaranje voltaze i brzine gpu?

Hvala

Ne bi ja dirao radni takt gpu-a jer će se smanjiti performanse grafičkog čipa, samo voltažu smanji 100-150mV, a 130-150mV ti je neka "safe" vrednost bar kod mene je tako.

Ako bi se smanjila voltaza sa gpu-a sa 1230 na 1200 nadam se da to ne bi uticalo mnogo na performanse?
Sta bi se eventualno desilo ako bi se spustilo za 200mV ili vise, da li bi kartica bila nestabilna?

Kod vecine 470 kad smanjis napon GPU (umereno), povecaju se performanse :D

Koliko je po vama moguce maksimalno smanjiti napon za gpu kod 470rx modela? Izvinite sto sam dosadan :)

Stvar primerka. Mozda ne mozes uopste.
Ja bih krenuo od -75mV, pa ako prodje testove, spustis jos 25mV, pa testiras I tako dok ne pukne. Onda vratis poslednju vrednost koja je prosla testove i to koristis. Nemam RX 470 pa ne znam koja je najmanja granulacija, zato sam predlozio 25mV korake.

Probacu pa cu javiti. Jer ima neki 3dmark besplatan za testiranje. Sta je po vama sada najbolje od softverskih programa za testiranje graficke. Hvala.

-100 mV je mnogo za igre, kresovace ti non-stop.

Retko prelazi 65 sa -50 mV i 35% RPM.

znaci i ti si morao da smanjujes malo voltazu?
Mozes li okaciti screenshot kako si konfigurisao?

Vrh Dno