Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

koja je fora da je u radnji na E rx 470 safirka nitro+ 31.199 a rx 480 safirka nitro OC 32.990

koja je fora da je u radnji na E rx 470 safirka nitro+ 31.199 a rx 480 safirka nitro OC 32.990

Druga nabavna serija verovatno.
Ako je ista memorija na kartama, razlika u ceni bi trebala da bude ~10%, a ovo je malo manje od toga verovatno zbog serije.

Sent from mTalk

E ko ne zna u pon se otvara bench shop i biće 10% popusta, tako da bi msi trebao da bude 27891 sad samo da ga bude u radnji taj dan

Sent from my iPhone using Tapatalk

koji model 470 da pazarim? Najvise mi zapao za oko ovaj nitro + ali nema ga kod fante. strix necu,red devil papreno skup 295 evra cak i kod nas je dosta jeftiniji. Jedino mi ostaje msi gaming x,kakav je on,jel se dobro pokazao? Ili ipak da idem na gtx 1060 3gb? Jedino sto cu da igram je bf1 i bf4 na 1080p? futureprof nije mi bitan ionako nista drugo ne igram..

koji model 470 da pazarim? Najvise mi zapao za oko ovaj nitro + ali nema ga kod fante. strix necu,red devil papreno skup 295 evra cak i kod nas je dosta jeftiniji. Jedino mi ostaje msi gaming x,kakav je on,jel se dobro pokazao? Ili ipak da idem na gtx 1060 3gb? Jedino sto cu da igram je bf1 i bf4 na 1080p? futureprof nije mi bitan ionako nista drugo ne igram..

Msi je dobar model karte.

Sent from mTalk

Nasao sam nitro + na drugom mestu za 210e,msi je 233e. Ipak da idem na nitro ili?

Jel moze na pm gde ima za 210e?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ja sam hteo da idem za Bg do bench shopa da pazarim msi Gaming ali posto na onoj temi niko za shodno nije nasao da odg dal će biti u radnji, pa mi se nije pucao put tamo i nazad na slepo, važnije im je bilo da raspredaju zašto nisu otvorili radnju u NS

Možda i najbolji "otpadak" koji je AMD/ATI napravio do sada (HD4730, HD5830. HD7730...).

Samo za Kinu
BbzAMsc.gif

Situacija od pre neki dan, odnos madjari i naši:
Poslao madjaru pc.... upit za cenu safirke, po iskustvu clana sa foruma da je cena 210€, medjutim taj dan koji sam ja pitao cena je bila 220€ i 2 godine garancije, pitao sam opet za garanciju koliko je zato sto na iponu kaze 3 godine, on opet dve....vidim slučajno u tom trenutku na bench shopu na web safirka 30990 pozovem pitam jel moze da stigne do petka u radnju i jel vazi 5%, kaze vazi, sinoc zvali da je stigla, danas uzeo za 240€ kod nas, domaća garancija 3 godine....za godinu dana vise 20€ vredi

Da li za 470 vazi da mozes da fleshujes verzije od 4GB i dobijes 8?

To ne vazi ni za 470 ni 480. Mislim da je bilo moguce jedino u onoj prvoj seriji referentnih RX 480, sto su "delili" za recenzije u vreme pred izlazak karte.

Hvala... znam da je bilo neke reci o tome,ali zaboravih tacno sta

Evo nesto laicki premereno kroz fraps,
konf:
i5-4460
asrock fatal1ty h97
16gb corsair vengeance 1600MHz
sapphire nitro+ RX 470 4gb

grafika je na default taktovima nista klokovano, a od igara samo je dota na ssd-u
sto izbora igara tice to je sto imam na steamu, samo je novi cod pirat,
avrg fps, nije avrg vrednost izmedju min i max, vec neki FPS koji je manje vise konstantan u igri osim kad se desavaju peak/drop momenti

Sva podesavanja su max moguca, od igre do igre su high/ultra/extra itd

fps.png

ako nekog nesto zanima mogu da probam kad budem imao vremena, pogotovo zbog konfiguracije, posto znate da testove rade na ekstremnim komponentama, pa ako nekog zanima a ima slicne, sta moze da dobije

Poslednja izmena:
Nisam pratio temu od pocetka pa se sad ukljucujem.
Nabavio sam Gigabye RX 470 G1 sa 4GB memorije.
Kartica zaista odlicno radi, medjutim velika zamerka za grejanje.

U full opterecenju ide izmedju 77-80 stepeni.
Zaista nisam to ocekivao od Gigabyte-a, pogotovu sto ima 3 heat pipe, i dva velika ventilatora.
Na dodir, na backplate, kartica je zaista vrela.

Sem toga, sve ostalo je ok, ali zaista razocarenje povodom grejanja.

Poslednja izmena:
Meni safirka ne prelazi 65, obično varira 50-60 kad se igram

Interesanto. Inace imam big tower kuciste, dobro provetreno. Prethodna gigabyte karta koju sam imao 250x nije imala tih problema sa grejanjem...

Merkao sam ovu kartu par nedelje, mislim da je sjajna i na kraju mi izleti sasvim nenadano 20€ jeftinije NITRO RX 480 4GB.
Neko bi rekao pa zasto jacu a sa manje GB, jednostavno, nemam nameru da menjam monitor narednih 2-3g tako da za FHD igranje je ovih 4GB i vise nego dovoljno. Takodje tu je i moj izbor igara koji ne trazi vise od 4GB.
Ono sto me iznenadilo ( a predpostavljam da je tako kod svih nitro modela) temperatura lako prelazi 70 stepeni pa idu i do 77-78, sto me onako baš začudilo (kućište mi je vrhunski provetreno), pa i kad je uključena vert. sinhro. situacija je ista.

Za mene, posle R9 270x, ovo je zaista zaista dobar iskorak (mislim i na RX 470 8GB i na RX480 4GB), dok za ove sa R9 285x, 380, 390 i sl preporucio bi 1070 ili da sačekaju neki RX 490, 495... ili kak ce se vec zvati ;)

Vrh Dno