Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

U cemu strucniji...tipa da nije dobro ovo resenje...neznam ali sam video kod jednog momka koji ima tako i to mu radi vec godinu dana kako on kaze,a ima i7 2700 i 2x6870

To sa dva napajanja je moguće ali je poprilična budževina i moraš da znaš šta radiš...

Nema tu nikakve matematike,adapterom povezes 24-pince na oba napajanja 3-ci gurnes u plocu,tako radi to kod ovog momka i kaze nikakvih problema nema,moze i prespajanjem sa obicnom zicom ali ja ne volim da experimentisem vec koliko sam video je ovo skroz ok resenje.

Misliš na adapter koji služi samo da uključi drugo napajanje ili govoriš o nekoj drugoj vrsti adaptera?

Pretpostavljam da misli na ovo:

Nema tu nikakve matematike,adapterom povezes 24-pince na oba napajanja 3-ci gurnes u plocu,tako radi to kod ovog momka i kaze nikakvih problema nema,moze i prespajanjem sa obicnom zicom ali ja ne volim da experimentisem vec koliko sam video je ovo skroz ok resenje.

Nisi pomenuo adapter pa sam pretpostavio da ti planiraš spajanje žica. :)

Valjda ti je jasno da je to rizicna rabota, posebno jer nisu ista napajanja? Desavalo se da se sprzi ploca i napajanje. Nejednaki naponi na 12V su uzrok tome. A i budzevina je, ruzno. Bolje prodaj oba napajanja i kupi neko jace, ja guram dve Asus 270 u CF i i7 na Chieftecu 650W.

Valjda ti je jasno da je to rizicna rabota, posebno jer nisu ista napajanja? Desavalo se da se sprzi ploca i napajanje. Nejednaki naponi na 12V su uzrok tome. A i budzevina je, ruzno. Bolje prodaj oba napajanja i kupi neko jace, ja guram dve Asus 270 u CF i i7 na Chieftecu 650W.
Da mislio sam na taj adapter {Slobal sto postavio},reko sam nisam ja probao vec video kod tog momka, i prenosim sta mi on reko,a ujedno da pitam posto ih ti imas u CF-u koliko ti daju u Crysisu 3?

Nema pojma, imam i igram samo BF3,4, Skyrim i jos po nesto nezahtevno. Znace prilicno za BF, mogu da teram sve na max na 50-60 frejmova, sto ne bih mogao sa jednom. Pricam o multiju naravno, za SP je i jedna vise nego dovoljna.

pozdrav ljudi, imam jedno pitanje/problem....
da li vam se graficka cuje kada radi neki 3d? ne mislim na ventilatore vec bas graficka kao da zuji. imam msi r9 270 i kad god sam u nekoj 3d igri cuje se neki cudan zvuk, najslicniji zujanju ili pistanju. zvuk se cak i menja u zavisnosti od scene, bas je cudno...

pozdrav ljudi, imam jedno pitanje/problem....
da li vam se graficka cuje kada radi neki 3d? ne mislim na ventilatore vec bas graficka kao da zuji. imam msi r9 270 i kad god sam u nekoj 3d igri cuje se neki cudan zvuk, najslicniji zujanju ili pistanju. zvuk se cak i menja u zavisnosti od scene, bas je cudno...
Piste zavojnice kod velikog broja frejmova, to je normalno.

Jok, nisu to zavojnice.
Imao sam takvu kartu, zamenjena je momentalno.

Ako pisti, onda su zavojnice. E sada ne mogu da znam kakav je tacno zvuk :) Možda je i karta falicna

Naravno da su zavojnice. Ali ako su mnogo bucne, zameni kartu

Ja sam imao takav problem i zamenio kartu, a u servisu su rekli da nikad nisu čuli takve "krike" i da nisu zavojnice

Piste zavojnice kod velikog broja frejmova, to je normalno.

pa ovde def. nije bio veliki broj frejmova u pitanju :D broj frejmova nije bitan, bukvalno pisti cim predje sa 2d na 3d klokove. videcu da snimim kad dodjem kuci. pisti nekako promenjivo, u zavisnosti od scene koja se prikazuje. bas je spuki :D

Pusti 3dmark 03 i reci onda kako se cuje, akk se cuje isto tako, ali mnogo, mnogo jace, onda je to to. Pojacano se cuje :)

To pistanje je vezano za fps, veci fps, visa frekvencija i piskutaviji zvuk. Kada se karta OC pojacava se i taj zvuk, zar ne? Imao sam takav problem jednom, pokusaj da reklamiras kartu. Ako si uzeo preko web shop-a i nije proslo 14 dana, vrati im nazad bez objasnjavanja.

Jedno glupo pitanje :D

Danas mi stiže, moja prva R9 270x POWERCOLOR PCS+ . Pre nje sam imao HD 5770 Vapor-X. Pošto dugo nisam u tim vodama, šta sve treba da se radi ?

Da deinstaliram stare drajvere, instaliram nove .... Pročitao sam da mnogi instaliraju msi afterburner, bez obzira nA proizvođača ? Koji programi mi još trebaju da istestiram grafiku ? Da napišem da nisaM majner, grafika mi treba samo za igrice.

Ako si uzeo preko web shop-a i nije proslo 14 dana, vrati im nazad bez objasnjavanja.

Napiši samo da si se predomislio, tako piše u zakonu.

Poslednja izmena:
^ Da, izbrises stare, instaliras nove drajvere. Mozes da instaliras Afterburner da, ako hoces, je overklokujesi da pratis temp i drugo, takodje mozes da instaliras 3DMark, Furmark i slicne programe da je opteretis i da je istestiras. :)

Da li neko ko ima PowerColor PCS+ R9 270X 2GB GDDR5, može da mi slika MSI Afterburner, da po tome nemestim karticu.

Da li neko ko ima PowerColor PCS+ R9 270X 2GB GDDR5, može da mi slika MSI Afterburner, da po tome nemestim karticu.

Ako misliš na overclock, granice svog primerka sam moraš da istražiš kako bi bilo stabilno. Ja svoju ne držim overclockovanu, jer nema potrebe, ali taktove i slike MSI Afterburnera možeš da vidiš na onom linku koju si već video u drugoj temi.

Nisam mislio na overclock, to me ne zanima. Mislio sam da smanjim malo ventilatore. U tvom postu ima 3DMark 11 Performance, 3DMark 11 Extreme i Unigine Heaven 4.0 Extreme.

nema MSI Afterburner

Nisam mislio na overclock, to me ne zanima. Mislio sam da smanjim malo ventilatore. U tvom postu ima 3DMark 11 Performance, 3DMark 11 Extreme i Unigine Heaven 4.0 Extreme.

nema MSI Afterburner

Kako nema? U svakom screenshotu stoji i Afterburner.
Ja nisam menjao podešavanje ventilatora.

P.S. Skin je promenjen, možda ga zato nisi prepoznao.

Poslednja izmena:
Kako nema? U svakom screenshotu stoji i Afterburner.
Ja nisam menjao podešavanje ventilatora.

P.S. Skin je promenjen, možda ga zato nisi prepoznao.

Izvini, pišem sa posla, a ovde su nam blokirali slike. Ja sam ih doduše gledao kući ali sam zaboravio. A ovde , na poslu, sam samo pročitao nalove.

Postoji pitcairn bios sa kojim se otkljuca napon ja ga trazim, sa njim moze da se undervoltuje i dobije niza temperatura, ako imas dobro hladjenje i samo jednu kartu i neces rudariti dovoljno je da podesis fan dijagram u Afterburneru i to je sve.

Mozes sam da editujes vec postojeci bios koji imas na svojoj karti, i undervoltujes grafiku. Nema potreba za jurnjavom nekog famoznog biosa.

Vrh Dno