Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Jel Mantle podrzan na 270X? Imam posle par minuta igranja uzasan fps drop, dok se na DirectX to ne desava.

AKo si menjao podesavanja ingame moras da restartujes igru, meni se tako desilo 2x i jedino restart pomogne :) od 14.6 i na dalje prestao je fps drop.

Poslednja izmena:
Nisam, samo prebacim sa DirecX na Mantle i restartujem igru i radi 1min kako treba i krene fps drop...
Probacu sad sa 14.7 (mada ih GPU-Z i dalje vidi kao 14.6 rc1).

posle patch memory leak i igra ne radi svima kako treba na mantle,nije do tvog pc-a.

probaj na dx i videces da neces imati problema...

Nesto su dobro zeznuli,mnogo se njih zali,a sada cute kao piiippppp i nema ih nigde...

ja na mantle ne mogu ni 5 minuta da odigram a da mi igra ne zamrzne,sto mi se nikada nije desilo pre patch-a.

Imam problemcic sa Sapphire Dual-X. Ventilator ili ventilatori proizvode blago iritrajuci zvuk kao da blago vibriraju (promena obrtaja sa tim nema veze). Jel neko imao iskustva sa tim?

Чест проблем са дуал х картама...
Ја сам моју одмах вратио и узео паре назад.

Jednostavan fix, popustiti srafove kojima je ventilator pricvrsen za oklop graficke. Videcemo kako ce se pokazati za sad je sve okej. Doduse kod mene je daleko manje izrazena buka u odnosu na ono sto se moze videti/cuti na YT.

http://prntscr.com/483y90
Evo juce kupio kartu,zadovoljan sam sa njom,moze jos sigurno,ne cuje se,ne zveci,nema fickera,sve u najboljem redu.

Kartu kupio na preporuku clana foruma,i nisam se pokajao,jos jednu do zime i sve ko po loju:)

http://prntscr.com/4852es

Gore sam nesto zeznuo,vent je na 50%,i ja ga i ne cujem od ostalih ventova.

Poslednja izmena od urednika:
Da vas pitam nesto???
Kako se otkljucava napon na Asus r9 270?Znam sad cete reci nemoj imas jedan 6-pinac,al ipak hteo bi da vidim max,zato ako neko zna neka pomogne
Hvala unapred

Isto sam dobio,i sa original ver.2.4.8.2 sam imao ista podesavanja,znaci napon ne prelazi 1220mv.
Kako preko tog napona ici,ili jednostavno neda vise,to me zanima.

To je granica. I koristi edit, ne piši više postova za redom. Skrenuli su ti već pažnju na to.

Dzabe ti je veca voltaza kad jedan 6pin moze da isporuci 75W+75W pcie. Veca voltaza ne znaci nista jer nema preko cega da stigne veca struja. Probaj power target da gurnes na 120%, dobices verovatno oko 1100 za GPU. Memoriju ne diraj.

Pozdrav momci.
Imam sledecu dilemu oko gpu da li da uzmem Gigabyte Ati Radeon r9 270x 2gb sa 3 ventilatora ili MSI gaming r9 270x 2gb ?
Planiram da pazarim 5 takvih grafika.

Hvala puno

Nije velika razlika izmedju kartica, ali zavisi za sta ti tacno treba? Ako je za mining, svejedno je :)

Imam problem sa kartama PowerColor 270X PCS+. Do nedavno je sve radilo dobro danas sam za potrebe mininga menjao razne drivere uglavnom karte nece da promene napon sa 1.206 na 1.163 kada spustim gpu na 1060. Mislio sam da je nesto do windowsa 7 malopre sam ga ponovo instalirao i stavio samo drajvere 14.4 bez CCC i ostalih dodataka ali ista situacija ne spustaju napon nikako proverio sam sa gpu-z i aida programima. Ima li neko ideju sta je problem?

Poslednja izmena:
^ Mozes spustiti voltazu preko vbe7, provjereno.

sve je moguce samo treba znati parametre, probao sam nesto ali nece atiwinflash da ucita, moracu da probam sa drugim programom kad stignem

^ voltazu smanjujes preko vbe7, flash moze i preko atiwinflash 2.6.7 iz cmd-a.
Koja kartica moze raditi na kojoj min voltazi je na tebi da ispitas.

jel može savet?
MSI R9 270x Gaming 2gb vs Sapphire R9 280 Dual X 3GB?
Šta uzeti (za igranje) Razlika je 3.000 dinara, verujem da je bolje 280 zbog 3gb pošto kum hoće da igra sve i svašta (od WoW-a do BF :) )

^ Mozes spustiti voltazu preko vbe7, provjereno.

Probao sam da menjam ovaj UEFI bios pomocu VBE7 sa nizim naponom kao u raznim primerima sa neta gde frekvencije ne diram samo sam stavljao istu vrednost za perfomance i boot voltazu. Samo jedna karta u ploci pucavela u 3d plavi ekran... nasao sam da postoji mogucnost da su problem isti naponi na nekim kartama za perf i boot pa sam probao juce i tu varijantu: 2 karte u ploci, gpu/voltaza 1080/1150 boot i 1050/1137 perf, pucavela prilikom podizanja windowsa crn ekran tj. prilikom ulaska u rezim boot grafe.Vratio sam kako je bilo, da probam obe karte ne smem ko zna da li bi ih upalio posle eventualno da vadim jednu kartu iz ploce mada sumnjam da je tu konflikt izmedju karti. Ako imas tacne parametre za bas ovaj model kazi inace nema nigde na netu, za ostale karte radi vbe7 ovde izgleda mora hex editor

Pitanje za vlasnike MSI R9 270X Gaming kartica: koje mem čipove imate na kartici - Elpida, Hynix ili Samsung?

^ a koja je razlika izmedju ta 3?

Hynix se bolje klokuje od Elpidie, za Samsung ne znam.

Sta mislite, da li ce primetno pasti cene novih r9 270/270x kada se pojavi ova nova amd serija? I kada ce uopste poceti da se prodaju? Planirao sam u oktobru da kupim neku 270/270x ali da je tiha, hladna i da moze solidno da se oc-uje. Koliko sam video takve su uglavnom Asus/MSI i mozda ona jedna mocna boja ali me smara kraca garancija.

Da li je realno ocekivati da cene takvih asus/msi padnu na 16-18k din (emmi/WW) pojavom nove amd serije? Ako je to nemoguce onda cu da pojurim neku polovnu (verovatno iz rudnika :d) sa min. 2 godine garancije, jaci gpu mi apsolutno ne treba i to sto kupim planiram da zadrzim bar 2 godine.

Poslednja izmena:
Pa i ja bih kupio polovnu sa bar 2 god preostale garancije, može da se nađe za 15-16.000 din. Prednost je što u tom slučaju mogu da biram u odnosu na kupovinu nove u radnji, u smislu da jurim kartu sa minimum Hynix čipovima i sa što većim % ASIC quality. Juče baš kontaktirao nekog lika preko oglasa za MSI R9 270X Gaming - ASIC 71%, Elpida čipovi, rekao sam hvala ne. :d

Nazad
Vrh Dno