Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Lose ti se cini. Ja, a i drugi, smo to radili. Prelistaj temu.

taj detalj znam ali to nije dovoljno treba jos da se spusti napon ali je jos veci problem sto sgminer to ne konstatuje podesio sam mu parametre za gpu 1050 i za mem 1400 ali on i dalje gura max vrednosti i uvek dobijem wu=o probao sam milion podesavanja, sada je u kompu samo jedna 270x drugu sam izvadio ali isto sve, trebao bi da spusti klok malo i napon na 1.163V samim tim bi se i temp bar malo spustila.
problem.jpg

Poslednja izmena:
Nista ja tebe ne razumem. Jesi li editovao BIOS? Evo iz prve ruke da ti kazem da za tu frekvenciju smanjivanje voltaze sa 1.215 na 1.1V donosi dobitak od oko 5C na istom broju obrtaja ventilatora (45% fiksirano u mom slucaju). Sa 1.206 na 1.16 bi dobio 2, mozda 3 stepena.

ok ajde polako, pratio sam tvoje postove unazad oko editovanja pa sam zato malo nepovezano ovo napisao. Sto se tice promene parametara da li samo taj parametar sa 1.215 na tacno 1.1V treba da promenim ili treba jos nesto? Ne radi se ovde o dobitku to mi je jasno nego te pitam zasto sgminer ne prihvata podesavanja --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1400 , vidis na slici da stoji 1.206V i default takt umesto ovih koje sam podesio i 1.163V? Naravno ako uspem sa ovim editorom smanjice se temp to je i cilj ali opet to nije dovoljno zelim da usporim frekvenciju u sgmineru a ne na default vrednostima da radi :crash:

Mozda je do nekog setovanja u bat fajlu, ne mogu da znam samo po toj jednoj slici. U svakom slucaju, nije ti isti takt GPUa i memorije u afterburneru i GPUz. Default takt za tu Powercolor karticu je 1060, ne 1050 ili 1100. Takodje, ne vidim nigde da si stavio 1.163V, gde si to promenio? Da skratim pricu: kad editujes BIOS, u njemu promenis samo vrednost za voltazu pri max frek., i radice ti na toliko; u bat fajlu obrisi vrednost za V ako je ima, i u afterburneru se ne igraj sa power kontrolama, samo mhz, i radice na 1.1 bez problema. 1.163 je mala razlika u odnosu na default, ne isplati se zezati za toliko. Stavi 1.1V, 1000-1250, eventualno probaj 1050-1400 pa ako radi(meni jeste), super.

Evo ti alata, radis na svoju odgovornost:

VBE7.0.0.7b - link
AtiWinFlash - link

slika.PNG

promenis VDDC za full load i onda taj bios flesujes. prethodno ga snimis iz GPUz pa ga onda otvoris iz VBE

edit: sad sam ponovo jedan za drugim procitao tvoje postove, jesi li editovao BIOS na 1.163 a miner to ne vidi, ili GPUz i dalje pokazuje staru vrednost? Promeni kao na ovoj slici, zadnja dva vddc-a da stoji ista voltaza i taktovi. Takodje otvori bat fajl, vidi ima li u njemu nekih podesavanja koja menjaju voltazu ali ne verujem.

Poslednja izmena:
sad koliko se secam juce sam menjao ovako, varijanta:

1. #4 core clock 1060 memory 1425
VDDC 1162 *nece da primi 1163 vise*
#5 core clock 1100 memory 1425
VDDC 1162 *original bios 1206*

2. #4 core clock 1060 memory 1425
VDDC 1100
#5 core clock 1100 memory 1425
VDDC 1100

Cim upalim 3d kombustor ili neki miner odma prsne plavi ili beli ekran i mora reset makar stavio i 900 za gpu u AB puca . Vratio sam fabricki bios i sve radi normalno samo sto kazem miner ne reaguje bilo kako da ga pokrenem ne konstatuje AB i njegova podesavanja a probao sam i u catalyst da stavim ogranicenje na 1050 1425 ma kakvi on uvek tera 1100 1500 isto i cgminer sa i bez komandi. Catalyst je 14.6 beta skinuo sam drajvere vratio nvidiu razocarao sam se u ove karte za mining, za ostalo su odlicne ako se ne spusti temp bar 5 stepeni glupo je ovako ih eksploatisati. Sad ti predlazes da menjam ovako ako sam razumeo
#4 core clock 1060 memory 1500
VDDC 1163
#5 core clock 1100 memory 1500
VDDC 1100
Sumnjam da ce ovo uspeti nemam vise volje iskreno da se zezam treba da vracam kartu i drajvere, a i da uspem koja svrha kad je wu=0 u x11. Ako nije u pitanju da fali rama nemam vise ideju.

Poslednja izmena:
Prvo pitanje: da li si obrisao Riva tuner statistics? Ako nisi, obrisi. Onda, nikako memoriju iznad 1400, to je plafon. Zatim, cim ti cgminer tera 1100-1500, ocito je da moras da konfigurises BAT fajl, i dalje mi nisi odgovorio da li si to uradio, a 2x sam ti pomenuo. U njemu obrisi liniju koja menja voltazu, GPU/MEM takt, i sve slicno tome. Takodje, lako moze da se desi da ti puca jer je 1.1V premalo za memoriju (mozda i za gpu) u podesavanju #5. Nemoj tako da pravis sarenis i menjas podesavanja za nekoliko rezima (kad ne znas kako se grafika ponasa i koji su joj limiti), u poljima #4 i #0 stavi iste vrednosti i za V, GPU, i memoriju. Tako ne moze da se sazna sta je problem, ali tipujem na 3: nisi editovao BAT, premala voltaza za memoriju, i visoki taktovi za tu voltazu. Memoriju cak smanji na 1250, neces izgubiti u majningu nista. I ne zezaj se sa raznim drajverima, nemaju te stvari veze s njima

edit:\
#4 core clock 1060 memory 1500
VDDC 1163
#5 core clock 1100 memory 1500
VDDC 1100

nikako, stavio bi vecu voltazu za 1060-1500 nego za 1100-1500. 1. Zaboravi vise od 1400 za memoriju, smatraj da ne postoji veci takt od 1400. 2. Prepravi to za voltazu. 3. Ako nece ni jedna kombinacija, probaj 1000-1250 sa 1.1V (u oba polja stavi tako, i za load i za boost, odnosno polja 4 i 0 na slici koju sam postavio u postu broj 1055 u ovoj temi.

Poslednja izmena:
Da javim pošto sam slučajno naišao na program i probao, Powercolor Powerup Tuner omogućava promenu voltaže na Powercolor Radeon R9 270x PCS+ kartama!

http://www.powercolor.com/Global/download_PowerupTuner.asp

fe3toz.jpg

Postoji čak i Android aplikacija, isto dostupna na linku iznad, koja omogućava promenu podešavanja "u letu". Praktična stvar. :)

Evo je Android aplikacija i na Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tul.moblie.poweruptuner

Edit: Radi! :)

smucfn.jpg

Interfejs Android aplikacije (sa spuštenom voltažom):
2vnkg3b.png

2ryqyrs.png

Poslednja izmena:
Eto, nisam znao za ovu aplikaciju, da li radi sa drugim kartama (non Powercolor), ako moze neko da isproba?

ma kakav afterburner napon je zakljucan u njemu, sad cu da probam sa ovim programom

nece, kao da ga nesto koci ne vidi drugu grafu samo mogu da menjam brzinu venta ostalo ne reaguje, kad stisnem reset ocita vrednosti i to je sve. Corvus da li imas fabricki bios ili si nesto editovao mozda? Postoji mogucnost da se buni zbog dve grafe na ploci
power.jpg

Poslednja izmena:
Corvus da li imas fabricki bios ili si nesto editovao mozda? Postoji mogucnost da se buni zbog dve grafe na ploci

Fabrički BIOS, nisam ništa čačkao.
Jesi li išao na Settings, pa Master graphics processor selection i tu odabereš kartu? Imaš i opciju "Synchronization", pa pretpostavljam da tada primenjuje podešavanja na sve karte.

nisam video to u settings izvadio sam jednu kartu i sad hoce da radi, videcu posle kad vratim i drugu. Znam samo da ono dugme info kad sam stisnuo pokazivao je jednu kartu u opcijama drugu nije video uopste. Problem je sto ovaj program spusta napon na 1.138V ispod toga ne reaguje a jos gore je sto gpu-z registruje kao da nije bilo promene napona pokazuje fabricki 1.206V. Koji je sad stvarno napon?

Prilozi

• power1.jpg
    power1.jpg
    737 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
to je bio priglupak power up tune-a. Sad sve radi ok u tom programu i moze i nizi napon ali da li ga on zaista i promeni?
power2.jpg

nisam video to u settings izvadio sam jednu kartu i sad hoce da radi, videcu posle kad vratim i drugu. Znam samo da ono dugme info kad sam stisnuo pokazivao je jednu kartu u opcijama drugu nije video uopste. Problem je sto ovaj program spusta napon na 1.138V ispod toga ne reaguje a jos gore je sto gpu-z registruje kao da nije bilo promene napona pokazuje fabricki 1.206V. Koji je sad stvarno napon?

Video sam da u CPU-Z stoji default, ali mislim da je ispravan napon u Tuneru. Pogledaću ponovo kasnije opcije, možda ima još podešavanja za napon.

Dobro pogledaj pa javi a uvek moze da se testira miner ili 3d pa da se uporede rezultati u svakom slucaju ako ne bude radio sa obe karte opet moram da se *ebem sa editorom

Kod mene spušta napon bez problema i ispod toga.

1.100V
2nw22c8.jpg

1.080V
j0ity0.jpg

Edit: Tek sad videh da je i kod tebe proradilo. Verujem da ga promeni.

Edit 2: I u AIDA64 pokazuje 1.206V, ali su mi pukli drajveri kada sam stavio 1.070V i pustio test 20ak sekundi. Tako da bih rekao da je spustio napon.

Poslednja izmena:
To da li je spustio napon mozes videti jedino merenjem sa nekim od onih meraca potosnje koje ubodes u uticnicu, pa onda vidis koliko ceo kompjuter trosi. Ako zaista obara napon opadace potrosnja u W.

Slažem se, to je najsigurnija metoda. Ali ja nemam merač potrošnje kako bih to utvrdio. Ako je neko u mogućnosti, neka javi rezultate.

evo rezultata u cf, jedino tako hoce da radi sa dve karte, cini mi se da ima bug kada se menjaju kartice u settings da vraca drugu na 1.206 pa je problem to snimiti u profiles pogotovo kad se pali sinhronizacija, ako bi ovo resili upotrebljivo je skroz ako se koriste 2 karte, Afterburner ne radi skroz kad ovaj preuzme komandu ne moze nista da ocita pa sam ga ugasio. Ambijentalna temperatura 25 stepeni mereno u zatvorenom kucistu TT Kandalf sa dobrim provetravanjem, sa otvorenim nema razlike. Cilj je 45% za vent verovatno bi moglo ako se izvadi sve komplet iz kucista i ova donja kartica dobije prostor gde da duva ovako se gusi sa obe strane.
test 5.jpg

Prilozi

• test1.jpg
    test1.jpg
    441.6 KB · Pregleda: 84
  • test2.png
    test2.png
    413.9 KB · Pregleda: 82
  • test 3.jpg
    test 3.jpg
    640.1 KB · Pregleda: 85
  • test 4.jpg
    test 4.jpg
    446.4 KB · Pregleda: 79
U svakom slucaju, vise ces dobiti vadjenjem karti iz kucista nego bilo kakvim undervoltom, sto se T tice.

to cu verovatno i uraditi, a i taj edit cu izgleda morati pogotovo ako u cf trosi vise struje

CF/SLI i tisina/temp bez vodu nikako ne ide. :

skinuo sam mostic van kucista testirano x11 default napon gpu 1: 1000/1250 gpu2: 1050/1250 izmedju karti duva jedna dvanestica.
best.jpg

Jel Mantle podrzan na 270X? Imam posle par minuta igranja uzasan fps drop, dok se na DirectX to ne desava.

Ista stvar na 14.4, 14.6 beta, 14.7 rc1.
Takodje isti problem i sa prethodnom grafickom HD7770 i CPU-om Phenom 965, Mantle jednostavno ima manji min fps od DirectX-a i taj pad se cesto desava.

Jel Mantle podrzan na 270X? Imam posle par minuta igranja uzasan fps drop, dok se na DirectX to ne desava.
Sa nemackog pc games hardware:

http://www.pcgameshardware.de/Battl...-Teeth-Benchmarks-welche-Grafikkarte-1128858/

Benchmarks_Battlefield4-DragonsTeeth_GPUs_v1.1_20140717101742-pcgh.png

Moram google prevod...

Annoyingly it is for AMD owners who have only a 2-gigabyte model. The memory difficulties among Mantle still not a thing of the past. And while also Geforce cards with 2-gigabyte Complement with Ultra details and quadruple multisampling now and then have to suffer minimal memory stuttering,memory runs mercilessly full with the AMD counterparts under Mantle. The Nvidia GPUs recover quickly again, the tiny dips beat at most minimal in the benchmarks resist. But with the Radeon cards is by no more than 30 seconds curfew: If the memory is full, overthrow the frame rates in the basement and stay there for the rest of the benchmark sequence - good to acknowledge the miserable minimum frame rate of R9 270X and R7 260X under Mantle. The min fps are even saved by the first, still halfway run liquid a little time.

Anyone who owns a 2-gigabyte model, should therefore continue to rely on DirectX. And who flirts with the acquisition of a Radeon GPU, Mantle, should as far as possible take the memory configuration in the eye, to our knowledge. The memory utilization is in all our previous Mantle benchmarks higher than under Direct X and the trend of the last time and the significantly better storage facilities of current consoles suggests at least that the built-in graphics card RAM in the future will be no less important.

Mislim da ce oni vremenom smanjiti vram zauzece mantle API-ju,ili smanjis MSAA...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno