Šta je novo?

AMD Radeon Fury X zvanicna tema!

@Dark_Messiah
Nemoj da zezaš. Najveći broj monitora su low-bužed FullHD sa ko zna kakvim panelima i osvežavanjem. Ali ajde onda da se vratimo na Fury X

Vecina sad tih monitora ima IPS panel i nema ko zna kakvo osvezenje :d vec 60Hz.

Gde vi gledate testove? U skoro svim testovima što sam ja video, Fury bez problema drži prosek 60 FPS na 1440p. U par igara je ispod, i to oko 50, što opet, u zavisnosti od tipa igre, ne pravi veliku razliku

Stvar je u tome da ti ne uzimas u obzir da ljudi koji kupuju ovakve graficke karte zele da se igraju sa detaljima, da stave sve moguce opcije i da imaju ne prosecnih 60 frejmova vec minimalnih.
Zato se i fiksira sa V Sync i zato treba snazna graficka karta.

Te performanse nije moguce postici u 2k.

14351085919S0HOOZkGA_4_1.gif 14351085919S0HOOZkGA_5_1.gif 14351085919S0HOOZkGA_6_1.gif 14351085919S0HOOZkGA_7_1.gif

Poslednja izmena:
Mogu ljudi da imaju QHD ili koje vec monitore ali igre, optimizacije i GPU ce ih spustiti na 1080p u dobrom delu igrara (novijih) jer Fury X NIKAKO nije dovoljno jak ni nema dovoljno ram memorije da istera stabilnih 60fps-a u istim!

A oni sto opet svi zaboravljaju nikakvi magicni driveri ni optimizacije nece pomoci fury-ju jer je 64 ROP-a premalo za ovaj cip!!!!!!!!!!!!!!
Broj ROP jedinica je direktan razlog sto neke igre rade sporije, neke rade na nivou 290x bas zbog istog razloga jer i 290x im 64 rop-a kao i GTX 960!, jednostavno neki engine zavise od broja rop-a i tu nema pomoci

To je i meni proslo kroz glavu kao glavni krivac za cudno ponasanje u odredjenim naslovima :) Efekat pustanja pune hale publike na mali broj vrata nakon koncerta/utakmice :)

Poslednja izmena:
To je i meni proslo kroz glavu kao glavni krivac za cudno ponasanje u odredjenim naslovima :) Efekat pustanja pune hale publike na mali broj vrata nakon koncerta/utakmice :)

Mogu ljudi da imaju QHD ili koje vec monitore ali igre, optimizacije i GPU ce ih spustiti na 1080p u dobrom delu igrara (novijih) jer Fury X NIKAKO nije dovoljno jak ni nema dovoljno ram memorije da istera stabilnih 60fps-a u istim!

A oni sto opet svi zaboravljaju nikakvi magicni driveri ni optimizacije nece pomoci fury-ju jer je 64 ROP-a premalo za ovaj cip!!!!!!!!!!!!!!
Broj ROP jedinica je direktan razlog sto neke igre rade sporije, neke rade na nivou 290x bas zbog istog razloga jer i 290x im 64 rop-a kao i GTX 960!, jednostavno neki engine zavise od broja rop-a i tu nema pomoci

I ja sam to isto pomislio kada sam video zvanicne specifikacije, i pretpostavljam :D da i oni iz AMD-a to znaju (cini mi se da su imali vec u nekoj generaciji bas takvo usko grlo sto su testeri i komentarisali), ali verovatno su isli na kompromis jer u 28nm to nisu mogli sve da utrpaju pa su isli na manje zlo..

@bombas - a sta si hteo time da kazes da magicni drajveri postoje? da je tamo najrealnije testirana karta il sta? Ono sto sam video na brzinu je da je npr 10% manji rez za Fury u GTA V od 980Ti u 2560 rezoluciji sto nije bas sjajno :)

Poslednja izmena:
slazem se malo ROPsa ima...

AMD kaže da nije malo
According to AMD, any potential hindrance caused by a stagnant number of ROPs has been mitigated by a number of core modifications. The ROPs are able to process 16 bits per clock which is the exact same rate as Hawaii’s theoretical limit but they can now run a full speed due to the implementation of HBM and the aforementioned color compression routines. There are some other additions as well which enhance the ROPs’ processing abilities As a result, Fiji’s claimed fill rate performance is more than double that of Hawaii.

Trla baba la... tako to AMD objasnjava sve je ubrzano bez HW resursa, jacom kompresijom itd, testovi lepo pokazuju da graficka stuca u 1080p kad treba da buca veci broj frps-a bas u scenariju gde je bitan broj ROP jedinica, ne sumnjam da su ih oni optimizovali ali NEDOVOLJNO

14351085919S0HOOZkGA_1_6_l.gif

Poslednja izmena:
Ja ocekujem 980 OC verziju uskoro da parira Fury-ju u prakticno svemu :d

Ma kakva 980-ka eno prasi je i R9 390X :d

Sta kazu za Furku podrzava li u potpunosti DX12

Poslednja izmena:
Sto volem kad se prica, onako, napamet.:)
Ja igram na zakljucanih 60fps preko V-Sync, i to mi je prva stvar u gamingu.

Ocigledno nisi ni blizu competitive multiplayer gamera. Igranje sa V-syncom je neigrivo u vecini igara.

Apsolutno se slazem sa konstantacijom:D.
I ne igram te MP igre( izgubio zivce:sceptic:), a vise mi prija sada neka laganica, dobar gameplay i uzivanje u grafici.

^
Ultra mode
AA enabled
16x AF enabled
SSAO enabled
Nvidia hairworks OFF
Other settings ON

Fali samo hairworks...

Ne znam šta da kažem. Za pola od te cene mo'š kod njih da se uzme 2 x R9 380 za Crossfire, koji će imati 90% performansi Fury-a. Izgleda da im matematika nije jača strana. Na stranu što možeš da kupiš vani za 700€, i još ako povratiš porez (15-20%), na konju si.

edit: Sad sam pogledao i cene drugih karata. Da l' su oni normalni :D

Poslednja izmena:
Od pocetka 2015. godine vise nije preporucljivo kupovati hardver od nasih domacih trgovina zbog paprenih i prenaduvanih cena, sem ako ne zelite da vas dobro oderu. Na kupujemprodajem imate mnogo povoljnije cene, koje su i do 50% nize, a najbolje ako mozete sami da dovucete iz inostranstva.

Poslednja izmena:
Nije od pocetka 2015, vec od februara, kad je sve naglo otislo. :D
Jedino je DDR3 ram iole jeftin (nisu povecavali).

Ma da, za ovu cenu se bira SLI/CF...i vozi Misko!

Poslednja izmena:
Znaci stigla je I u Srbistan grafa sa cenom ni manje ni više nego 820eu. Pa majku mu još nije ograda sa Mađarskom gotova :). 280x cf izadje dzabalesku pogotovo sa polovnim grafama realno ovo niko neće kupiti.

Strasno kakav fail od graficke...toliko marketinga...ocekivao sam ramba :D:D:D

Cim nema nove arhikteture i furaju iste normalno da ce da bude big fail

Vrh Dno